Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ανάρτηση 149/2012!!! [έκτακτη, φιλο-παλαιστινιακή, αντι-ισραηλινή κι αντι-γενοκτονική] - Στρατόπεδο συγκέντρωσης “Gaza Camp”(!) – Part II* (και δυστυχώς θα ακολουθήσει κάποια στιγμή και Part III)… - ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ


Εισαγωγικά:
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια και κάθε μερικά χρόνια. Πριν μερικέ ς μέρες οι ισραηλινοί ξεκίνησαν νέες επιθέσεις κατά των παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Τα βάσανα [στην ουσία η γενοκτονία] του παλαιστινιακού λαού δεν έχει τελειωμό. Η προηγουμένη φορά που είχαμε κάτι παρόμοιο ήταν σχεδόν πριν 4 χρόνια! 
[* Σημ.: Γράψαμε σχετικά στην 53η ανάρτηση μας τού 2008]. 
Οι  βομβαρδισμοί ανελέητοι, το αιματοκύλισμα ασταμάτητο. Σκοτωμός αθώων ανθρώπων [κυρίως παιδιών], καταστροφές, ερείπια… Κι όλα αυτά υπό το πρόσχημα της εκτόξευσης μερικών πυραύλων από τη Χαμάς από στρατόπεδα στη Γάζα εναντίον πόλεων στο Νότιο Ισραήλ!  Το διαχρονικό κι αδυσώπητο στραγγάλισμα της ζωής και των ανθρώπων στη Γάζα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το βλέπει!
[Χασάπηδες των λαών δεν είναι μόνοι οι τροϊκανοί!]…


Έχετε όμως ιδέα τι είναι η  Γάζα; Πόσο μεγαλη είναι και πόσος κόσμος μένει εκεί;
Έτσι για να φρεσκαριστεί η μνήμη ολονών μας να επαναλάβουμε τι γράφαμε [μεταξύ άλλων] τότε στην 53η ανάρτηση μας του 2008:

Η Λωρίδα της Γάζας αποτελεί ένα κομμάτι γης κατά μήκος της Μεσόγειου θάλασσας μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ.


Δεν αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος αλλά διεκδικείται από την Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή ως μέρος του Κράτους της Παλαιστίνης. Μετά την Μάχη για την Γάζα τον Ιούνιο του 2007, μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς, η περιοχή κυβερνάται ντε φάκτο από την Χαμάς.
Η περιοχή πήρε το όνομά της από την κύρια πόλη Γάζα. Άλλες σημαντικές πόλεις είναι η Ράφα και η Καν Γιουνίς. Είναι μια λωρίδα γης δίπλα στη Μεσόγειο θάλασσα μήκους 41 χιλιομέτρων και πλάτους μεταξύ 6 και 12 χιλιομέτρων, με συνολική έκταση 360 τετρ. χιλιομέτρων και πληθυσμό ενάμιση εκατομμύρια Άραβες.


Μπορείτε να αναλογιστείτε για μια στιγμή πόσο είναι το μέγεθος αυτής της έκτασης (της λωρίδας γης) των 360 τετρ. χιλιομέτρων; Σκεφτείτε μια έκταση γης από τη πόλη της Λάρνακας λόγου χάριν μέχρι την Αγία Νάπα που να έχει πλάτος περίπου 10 χιλιόμετρα δηλ. από την παραλία της Δεκέλειας μέχρι το Δασάκι της Άχνας. Έμενα δεν το χωράει ο νους μου πως μπορούν να ζουν εκεί πέρα άνθρωποι. Στην ουσία η Λωρίδα της Γάζας αποτελεί ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου ζουν (τρόπος του λέγειν) τσουβαλιασμένοι, εγκλωβισμένοι και αποκλεισμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο (ούτε πλοίο δεν μπορεί να πλησιάσει) ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι και μάλιστα συχνότατα χωρίς τα στοιχειώδη για τη διαβίωση τους (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, νερό, ηλεκτρικό);

[…]
Πληροφοριακά (και πάλι) να αναφέρω (για όσους δεν έκαναν την απλή αριθμητική πράξη) ότι η πυκνότητα του πληθυσμού στην Γάζα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο είναι 4167 άνθρωποι!!! Σκέττη κονσέρβα (κονσερβοκούτια)!
Συγκριτικά να σημειώσω ότι οι αντίστοιχοι αριθμοί για την Κύπρο είναι 93 κάτοικοι ανά τετρ. χιλιόμετρο, για το Ισραήλ 313, για την Μάλτα, που είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης μόλις 1270, για την Κίνα, την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου 139, η Μπανγκλαντές μια από τις πολυπληθέστερες και πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του κόσμου μόλις 1100!!!
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΑΖΑ!!!
Και μετά κάποιοι λένε «μα και το Ισραήλ δέχεται επιθέσεις»!

Άτε ρε, ΑΣΙΧΤΙΡ!

Anef_Oriwn
[φιλο-παλαιστίνιος]
Δεύτερα 19/11/2012 

***************************
Υστερογράφημα 19/11/2012 – 11:00 μ.μ.:
Ιδού και πώς οι φιλελεύθεροι αστοί [όπως ο Strovoliotis] βλέπουν τις επιθέσεις των ισραηλινών κατά των αμαχών των στοιβαγμένων εδώ και δεκάδες χρόνια στη Γάζα [ασχέτως του αν διερωτάται τι θα «πετύχουν»]: «Μια από τα ίδια: το Ισραήλ χτυπά ξανά, και ξανά τους εξτρεμιστές της Γάζας»

Anef_Oriwn

***********************
Υστερόγραφον No. 2 - 21/11/2012 – 6:30 μ.μ.:
Συμπληρωματικά παραθέτω μια φωτογραφική σύνθεση με 4 χάρτες της Παλαιστίνης/Ισραήλ που μου έστειλε ο Παρέας ο “Φίλιππος”. Οι χάρτες απεικονίζουν την επεκτατική εξέλιξη/μεγέθυνση [μέσα σε 50-60 χρόνια] του κράτους του Ισραήλ σε βάρος των γηγενών Παλαιστινίων με κατοχικές/εποικιστικές μεθόδους …


Οι χαρτές μιλούν από μόνοι τους! 

Anef_Oriwn
Τετάρτη 21/11/2012

1 σχόλιο:

arxiepiskopos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.