Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ανάρτηση 25/2012 (εικοστή πέμπτη τού 2012!) [πολιτική, κυπριακή, ομοσπονδιακή] – Περιδιάβαση σε κείμενα αντι-ομοσπονδιακά (της Ενωμένης Δεξιάς)…

 
Εισαγωγικά:
 
Στον “Φιλελεύθερο” της Κυριακής 26 του Φεβράρη [του σωτηρίου έτους 2012], στη σελίδα 33 [η οποία φέρει τον τίτλο “Απόψεις” – προφανώς γιατί εκεί ο καθείς γράφει τζιαι λαλεί τζιαι το ψιλό τζιαι το κοντό του] υπήρχαν δύο άρθρα [το ένα δίπλα από το άλλο – τυχαία;] από δύο σημαίνοντες(;) και εξελίξιμους πολιτικούς/κομματικούς  παράγοντες τη [Ενωμένης] Δεξιάς Αντιπολίτευσης με περιεχόμενο καθαρώς κατα της ομοσπονδιακής λύσης στο κυπριακό! [Τυχαία; - διερωτούμαι και πάλι]...
 
********************
Κείμενα [απροκάλυπτα] αντιομοσπονδιακά και λόγια μασημένα κι ανείπωτα [μεταλλαγμένα] για την Ομοσπονδία:
 
1. Το ένα άρθρο [άνω αριστερά της σελίδας] με τίτλο “Η Ομοσπονδία και ποιου τα σχέδια στην πραγματικότητα εξυπηρετεί” ήταν του πρώην(;) ανώτατου “συναγερμικού” στελέχους [ήταν μέχρι το πρόσφατο εκλογικό συνέδρια  μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ] και «έγκριτου» νομικού Χρίστου Τριανταφυλλίδη.
 
{Παρενθετική ενημερωτική σημείωση:
Στο τέλος τού άρθρου αναγράφεται ότι «ο Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης είναι δικηγόρος», πράγμα που ενισχύει το πιο πάνω ερωτηματικό μου στο «πρώην» και τον προβληματισμό μου αν ο κος Χρίστος εξακολουθεί να κατέχει κάποια θέση σε όργανο ή σώμα τού ΔΗΣΥ. Βλέπετε, εγώ έχω την εντύπωση ότι μετά που τον “εκάτσαν του βούρου”, τζι’ είπαν του (προφανώς με υποβολέα το Νίκαρο) να ΜΕΝ κατεβεί ως υποψήφιος για να διεκδικήσει θέση αντιπρόεδρου στο Κόμμα (κι αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί ανωμάλως), σάμπου τζι’ εν εδιεκδίκησε ούτε θέση για το Πολιτικό Γραφείο (εκτός τζι’ ήταν υποψήφιος και ΔΕΝ εκλέγηκε)!
 
Αλλά κι ο άλλος που ήθελε να γίνει αντιπρόεδρος (ο Προ. Προ., ντε!) έκατσε στ’ αυγά του! (Προφανώς οι θέσεις ήταν ήδη ταγμένες και πιασμένες στους ήδη διατελούντες αντιπροέδρους, Τορναρίτη, Ίωνα και Κασεττοφόρου)... Ο Προ(δρομος) όμως, ο οποίος εσχάτως το παίζει και γλωσσολόγος και αρθρογραφεί και για την κυπριακή διάλεκτο (καιρός νομίζω να το (δια)πράξω τζι’ εγιώ – οι άλλοι εν καλλύττεροι μου;), πήρε ως αντάλλαγμα (για την αποχώρηση του από τις εκλογές για την αντιπροεδρία), το “προεδριλλίκκιν” του Ινστιτούτου Πολιτισμού το Κόμματος! Εξ ου άραγε και η παρέμβαση του για την κυπριακή διάλεκτο;}...   
 
Γράφει λοιπόν, ο «έγκριτος» νομικός κυρ-Χρίστος στο αντι-ομοσπονδιακό συγγραφικό του πόνημα [προφανώς εκφράζοντας και τη νέα πλην μεταλλαγμένη “συναγερμική” γραμμή πλεύσης προς τις Προεδρικές]:
«...είναι τραγικό το ότι δεν αντιλαμβανόμεθα ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει και ότι προωθούμε μία λύση - την ομοσπονδία - η οποία, τουλάχιστον, με τον τρόπο που συζητείται, εξυπηρετεί το νέο στόχο της Τουρκίας, δηλαδή της τουρκοποίησης ολόκληρης της Κύπρου. Και είναι επίσης τραγικό που πιστεύουμε ότι αν δεν βρεθεί αυτή η λύση τότε θα επέλθει η διχοτόμηση. Αυτό κατά τη γνώμη μου δεν αποτελεί πιθανό ενδεχόμενο, διότι ούτε η Τουρκία τη θέλει τώρα».
 
Και πιο κάτω:
«Χρειάζεται επειγόντως να κοντοσταθούμε, να δούμε ξεκάθαρα πώς έχουν τώρα τα πράγματα και να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία, με νέους στόχους και διαφορετική τακτική η οποία με βάση της νέες γεωπολιτικές συνθήκες θα πρέπει να περιλαμβάνει και τις νέες συμμαχίες που ανοίγονται μπροστά μας».
 
Κύριε Τριανταφυλλίδη,
Εν μας τα κάμνεις τούτο το ξεκίνημα για «μία νέα πορεία, με νέους στόχους και διαφορετική τακτική» σε eurocents να το καταλάβουμε τζι’ εμείς;
 
2. Το άλλο [το δεύτερο] άρθρο με τίτλο “Ξανά για τη «διζωνική» ομοσπονδία” ήταν του Γραμματέα της Κ.Ε. της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη, ενός άλλου ανερχόμενου πολιτικού αστέρα [που έχει μάλιστα και έφεση στις μοτόρες]. Στο δικό του κείμενο ο κος Παπαδάκης καταπιάνεται πιο εξειδικευμένα [ως πιο μελετημένος φαίνεται], εκφράζοντας έτσι και τη διαχρονική [με μασημένα λόγια] αντιομοσπονδιακή πολιτική του Κόμματος του, με την πτυχή της «διζωνικότητας» της ομοσπονδιακής λύσης. Πλην όμως η αντιπολιτευτική αντιομοσπονδιακή ρητορική του αρθρογράφου γίνεται στη βάση της τουρκικής ερμηνείας της «διζωνικότητας» και μάλιστα όπως τούτη ερμηνεύεται μέσα από ένα απόρρητο έγγραφο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, κι  όχι όπως τη διεκδικεί η ελληνοκυπριακή πλευρά. Με θκυο λόγια οι Παπαδάκης και ΣΙΑ κάμνουν αντιπολίτευση [στον Πρόεδρο] μέσα από τις τουρκικές θέσεις! Μάshαλλα τους!!!
 
3. Πέραν όμως, τούτων των δύο απροκάλυπτων αντιομοσπονδιακών πονημάτων, να σημειώσω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό που έχει σχέση και με τες συνεχείς μεταλλάξεις του επίδοξου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Νίκαρου του Αναστασιάδη. Στην κύρια του ομιλία στο πρόσφατο [φεβρουριανό] εκλογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του Κόμματος, ΔΕΝ ανάφερε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τη λέξη «ομοσπονδία» στον χειμαρρώδη [κατά τ’ άλλα] λόγο του! Κάτι προφανώς ήθελε να μεταφέρει εμμέσως πλην σαφώς [με τις μη αναφορές του] ο ποιητής!
 
O tempora, o mores!!!
Ω [προεκλογικοί] καιροί, ω [μεταλλακτικά] ήθη!!!     
 
************************
Επίλογος:
 
Τελικά ποιοι (ξ)εμείναμε να υποστηρίζουμε την Ομοσπονδία ως την πιο εφικτή λύση για το κυπριακό; Έτο, γενικώς οι Αριστεροί [κι όχι όλοι πλέον], τζιαι πεντέξι κκέλιες φιλελεύθεροι δεξιοί, όπως ας πούμεν,  ο “κουμπάρος” ο Strovoliotis!
[Το «κκέλιες» εν το είπα γιατί ο Strov εν νάκκον κκέλης, - εν τζι’ η πολυθρύλητη Ξενια φιλο-ομοσπονδιακή, αλλά εν νεν κκέλισσα - αλλά με την έννοια του «εν κκέλης ο κακομάζαλος», αν και διαφωνώ ότι οι κκέλιες εν κακομαζαλοι! Ήταν τζι’ ο Λένιν κκέλης!]...
 
Anef_Oriwn
Παρασκευή 2/3/2012

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενομισεν ο προεδρος λυσης τζαι η κατσελες που του επισκαλουσαν, οτι η κοινωνια τζαι η διεθνης κοινοτητα εννα προσαρμοστει στα θελω του διοτι εν ο κραντε παιχτης ο γουαο τζαι εν πολυδιαστατος και πολυεπιπεδος.


Οταν εκατεβενεν ο Γ.Γ των Η.Ε στην κυπρον το 2010 ο ανδρος εδιερωτατοyν τι ηρτεν να καμει τζαι οταν o νικαρος εστεκεν διπλα του xristofkia τζαι εκουνταν τον τζαι τα η.ε ελαλουσαν του χριστφκια τελιωστα με τον ταλατ ελαλεν εχω αλλες δουλιες τζαι εφωναζεν οχι ασφυκτικα χρονοδιαγραμματα τζαι εφτυνεν του νικαρου τζαι τωρα διαερωτασε ποιοι εμειναν?

Εμειναν οσοι αφηκετε.

Xwrikos

Anef_Oriwn είπε...

Ρε Xwrikε, μα μωρεύκεστε τζι’ ΕΣΟΥ τζ’ ο Νίκαρος ΣΟΥ!;
Αν δεχτούμε ότι ο Πρόεδρος έκαμεν λάθος τότε που λαλείς με τον Ταλάτ τζιαι τα Ηνωμένα Έθνη [που εν νεν ακριβώς έτσι, αλλά ΕΣΟΥ με ότι θυμάσαι shαίρεσαι!], εν λόγος τούτος να αγκριστείτε [σαν “Συναγερμός”] τζιαι να μεν υποστηρίζετε πιον την Ομοσπονδία; Μα δουλέφκεις μας;

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Φούλλληηη καλημέρα,

αν αθθυμούμαι καλά ο κυρ Γρίστος εν τζιαι ήταν ποττέ "ομοσπονδιακός", οπότε εν τζιαι μπόρει κανένας να περιμένει κάτι άλλον που λλόου του. Επιπρόσθετα, ενναιν τζιαι λλίοι "οι κυρ Γρίστοι" στο συναγερμόν για να μεν μπόρει να βασιστεί μια προεκλογική πάνω τους.

Τωρά με την εκλογήν της στο πολιτικόν γραφείον η Ξένια τζιαι μάλιστα με τους πιο πολλούς ψήφους, μπορεί να ξεκινήσει να αυξάνει τζιαι την ομοσπονδιακήν επιρροή της. Κάτι το οποίον εύχουμαι.

Disdaimona είπε...

Η υπόθεση Δημοκρατικος Συναγερμος - Κυπριακό θυμίζει μου το πιο κάτω ανεκδοτο:

πεφτει εναν αεροπλάνο σε μια περιοχή αγριανθώπων τζαι επιζεί μόνον ενας επιβάτης (κυπριακό)

λαλεί του ο αρχηγός της φυλής, επειδή εμείς είμαστε δημοκρατικοί άνθρωποι θα θκιαλέξεις: τι θέλεις την κουρτίνα 1 ή να σε γαμ...ουλλον το χωρκόν.

λαλεί ο επιζών (κυπριακό): την κουρτίνα 1, την κουρτίνα 1!!

ωραία λαλεί του ο αρχηγός της φυλής. παμεν τωρά να δουμεν τι έχασες.

zep είπε...

Αν καρτερουμε που την Ξενουν να γινει τιποτε εσωθηκαμε

zep είπε...

Ινταλος κουρτινα εν τουτη?

Disdaimona είπε...

Zep,

η κουρτίνα εν η χαλαρή συνομοσπονδία.

που θα μας την πασάρουν σαν σωτήρια λύση.

όπως μας πασαρουν τα παντα σαν σωτηριες λύσεις.

νυν υπερ παντων ο ε/κ και τ/κ σύνδεσμος επιχειρηματιών...

Anef_Oriwn είπε...

Μά(γ)ισσα,
Καλημέρα ΣΟΥ!

Εν μου λαλείς όμως μ’ αυτό το ομοσπονδο-αντιομοσπονδιακό συνονθύλευμα απόψεων μέσα στον “Συναγερμό” και με τους «κυρ-Γρίστους» να μεν νεν «λλίοι» [ποσοτικά] τι λύση [στο κυπριακό] θα προωθήσει ο επίδοξος Πρόεδρος Νίκαρος ή ποια «ομοσπονδιακήν επιρροή» θα πετύχουν να «αυξήσουν» οι όποιες Ξένιες; [Το ερώτημα πάει και στον συμπαθέστατο Xwriko]
Η Ξένια πάντως με σημερινό άρθρο της στον “Πολίτη” [εν η-ξέρω αν δημοσιεύτηκε και αλλού] δίνει, [μετά την εκλογή της στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ] διαπιστευτήρια αντι-ΑΚΕΛισμού επικρίνοντας τη σύσταση [από το ΑΚΕΛ] του Ινστιτούτου Ερευνών “Προμηθέας”, σάμπου τζι’ έπρεπε να τη αρωτήσουν!!! [Το Ινστιτούτο Πολιτισμού του δικού της Κόμματος του οποίου Πρόεδρος εν ο Πρου. Πρου., τι εστί;] Φαίνεται πως η συμπαθέστατη κατα τ’ άλλα Ξένια μετά την ανακάλυψη της ταshινόπιττας παει ολοταχώς και για την ανακάλυψη της κολοκόπιττας!

************
ZEP,

Η DIS θέλει να πει ότι τζιαι να κάμουμε τελικά το γαμήσι εν το γλυτώνουμεν!!!

Disdaimona είπε...

Η Ξένια έσιει πολλή χάζιν...

Καποτε τους αλλοτινούς καιρούς, η κουλτουρα "της γειτονιας, της κοινοτητας" καθώς και τα αντικρουόμενα οικονομικά συμφεροντα της τότε αστικής ταξης με την εκκλησία, επετρεψε στη δεξιά να αναπτυξει μια προοδευτικότητα τζαι να πλησιασει την αριστερα ως στηριγμα για να προωθήσει καποια κοινωνικά οράματα. Της παιδείας, της μόρφωσης, της συνεργασίας, της ορθολογικής αναπτυξης τζαι ζωής.

Σήμερα, τουτη η αλλοτινή κουλτουρα του προοδετικού δεξιου εμεινε ως καρικατουρα στη δικαιοδοσία ανθρώπων οι οποιοι δεν διαθέτουν καμιαν κουλτουρα παρά μονο αναμασουν νερουλλωμενες οπτικές για την κοινωνία. βαριεστημένοι 30 που θελουν ευ ζην στην πρωτευουσα τζαι τουτο θεωρουν το προοδευτικότητα.

α τζαι η ξενια...επηραχτην για τον Προμηθέα.

η κατασταση στο συναγερμό εν διττης φύσης.

ειναι ο ωμός κοινωνικός/οικονομικός φασισμός που την μιαν τζαι το νερουλλωμένο "λαιφ σταιλ που σκεφτεται" ως υψηλός πολιτισμός που την άλλη.

Καμια βαθκια σοβαροτητα σε κανενα επιπεδο.

σιγα να μεν χαρώ γιατί η Ξένια εν θελει να εν ακραία τζαι θελει να εν νερουλλωτή.

zep είπε...

Ελατε στη θεση της Ξενους, αν σας εκαμναν τζιαι σας πλυση εγκεφαλου που τον τζιαιρο που ησασταν ροκολοι ενθα εμισουσετε τους κακους κομμουνιστες?

Αγια ολαν με το καθε παναυρι. Ειδες συναγερμικο τζιαι ανδρωπο?

Τωρα που αθυμηθηκα, αν δκιαβαζει ο Ταπακουδης. Θελεις να μπουμε στο ΝΑΤΟ οπως θελει ο Νικος μας?

Θελουμε λυση τζιαι αποστρατικοποιηση οξα ΝΑΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

Τζιαι ύστερα κάποιοι λαλούν για τα κολλήματα των αριστερών... εν υπάρχει άρθρο της συγκεκριμένης που να μεν διακατέχεται που αντι-ακελικό μένος. Ας γράψει για τα του οίκου της, τον στάυλο του Αυγεία. Αλλά έτσι είναι, Zep, μέχρι προχτές ανέμιζαν τις ελληνικές σημαίες και επειδή ξαφνικά ένα πρωί ανακάλυψαν την επαναπροσέγγιση και τους γάμους των ομοφυλόφιλων, νομίζουν ότι είναι και πολύ μπροστά. Αηδία.

Γιρλάντα

Αντζιελοσιασμένη Μάγισσα είπε...

Κοπέλια τζιαι γεναίτζιες, μπορεί η Ξενούλλα να εν νερουλλωτή, μπορεί τωρά να ανακάλυψεν τα σύμφωνα συμβίωσης τζιαι μετά το ανέμισμαν της ελληνικής σημαίας να οδεύει στην ανακάλυψην της κολοκόπιττας (επεθύμησα μια φρεσκοζημωμένην :) !), καλώς ή κακώς την ώρα της κρίσης για τη λύση εννά εν αναγκαίον κακόν τζιαι τούτον δεν σημαίνει με κανέναν τρόπον ότι εννά πάψει να διακατέχεται που τα αντι-ακελικά, αντι-αριστερά αισθήματα που εκαλλιεργούνταν που τον τζιαιρόν που ήταν ροκόλα.

Δεις μου, έγραψες ποτζιεί στου νέου για τον παράγοντα συνεργασία Ε/Κ τζιαι Τ/Κ σε μιαν τέθκοιαν πιθανότηταν τζιαι ξέρεις ότι βρίσκει με απόλυτα σύμφωνη. Τούτον σε ποσοστά κάμνει άμαν εννά μετρήσουν σε δημοψήφισμαν τα δκυο σύνολα (Στην ουσία εν το συζητώ καν ότι εν το πιο νούσιμον τζιαι αναγκαίον υπό οποιεσδήποτε συνθήκες τζιαι παντός τζιαιρού). Δυστυχώς, αν θα μιλούμεν για δκυο διαφορετικά δημοψηφίσματα οι Ξενούλλες εννάν παραπάνω χρήσιμες που τους Νικολήες τζιαι τους Παπα - ποούλλα (-δοπουλλοι, - δάκηδες, κλπ)

Οι όποιες Ξένιες, Φούλλλληηηη μου, εννά μπόρουν να αποποιηθούν το επαναπροσεγγιστικόν προφίλ που τόσον επιτηδευμένα τζιαι πλουσιοπάροχα προβάλλουν άμαν εννά έρτει κάτι ομπρός μας; Τζιαι με ξεχνάς ότι το προφίλ εν εικόνα όποιος το φρεσκοκτενισμένον ανεμοδαρμένον μαλλίν πας τες γιγαντοαφίσες: εν τζιαι κάτι που εν φαίνεται. Στους παρέες της του Τ/Κ στο Σπίτιν της Συνεργασίας ήντα μπου να λαλεί, είπε μου ο Νίκαρος να μεν ψηφίσω λύση ώστι να πιάει τζιείνος την εξουσίαν; Γιατί εν τζιαι να μιλά σε μαννόκοσμο ή αχάπαρους.

Σε τούτες τες περιπτώσεις το προβεβλημένον προφίλ έσιει μεγάλη σημασία. Εν χρήσιμον εργαλείον. Τούτον προσπαθώ να πω.

Διαφορετικά, σιγά που εννά καρτερώ μεταστροφή τζιαι να δω τη Ξένια να υποστηρίζει τον Προμηθέαν ειδικόττερα άμαν τζιαμέ δουλεύκει ο άσπονδος εχθρός της που τον τζιαιρό των φοιτητικών της χρόνον! Ο οποίος μάλιστα μαζί με κάτι άλλα κοπέλλια τζιαι κοπέλλες εκάμνα τη ρεζίλι συνέχεια στη ΦΕΠΑΝ τζιαι όϊ μόνον. Εν τζιαι ξεχνούνται τούντα τραύματα!

Anef_Oriwn είπε...

Μα(γ)ισσα,


Δηλαδή το έskιν της Ξένιας με τον “Προμηθέα” ελαύνεται από παλιά προσωπικά αποθυμημένα; Τζιαι περιμένεις να την πάρουμε στα σοβαρά;


Πάντως παίδες και κορασίδες, παραμείνατε στο Blog και κατα πάσα πιθανότητα απόψε θα αναρτήσω κείμενο [που έχω ετοιμάσει μετά από σχετική παράκληση!] με το οποίο θα σχολιάζω το σημερινό άρθρο της κας Ξένιας [στον “Πολίτη”] για το Ινστιτούτο “Προμηθέας”...

Woofis είπε...

@Άνεφ: Οϊ έθθα αγκριστούμεν αλλά ούτε τζιαι εννά κάτσουμεν να "καταπίννουμεν". Τουλάχιστον εμείς οι "ναιναίδες" (που λαλεί ένας γραφικός τύπος).

@zep: Μα εννοείται ότι θέλω(ουμεν) λύσην τζιαι αποστρατικοποίησην. Ούτε ΝΑΤΟ, ούτε φύλαξην πυρομαχικών "φίλων χωρών" τζιαι δάνεια στο 1/3 του τρέχοντος επιτοκίου βεβαίως-βεβαίως...

@Dis: κατανοείς φαντάζουμαι ότι το 30% του χωρκού που "γκαμεί" το γέρημον το κυπριακόν δηλώννει "ακελικόν", έννεν; Η Ξένια έσιει όντως "αντιακελισμόν" στα λεγόμενα της αλλά έσιει τζιαι άλλα "αντι-" όπως "αντι-φασισμόν" τζιαι "αντι-εθνικισμόν". Εσείς εκτός που "αντι-συναγερμισμόν" πρέπει να φκάλετε τζιαι λλίον "αντι-δηκοϊσμόν" (η ΕΔΕΚ επέτισεν οπότε μια χαρά τους κανονίζετε΄μέσα-μέσα), έτσι ρε παιδί μου για μεν σας λέμεν τζιαι "κολλημένους" (σόρρυ my witch). Α, επήραξεν με το "εν τζιαι είμαστεν τίποτε δησυκοί" που είπες ποτζιεί στου Στέλιου. Επλήγωσες μου τα feelings. Αλλά μετά ως κλασσικός "δεξιός", έσιυψα τη κκελέν μου τζιαι εσσιώπησα. Για κάτι δευτερολεπτούθκια μίνιμουμ...