Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ανάρτηση 111/2011 (εκατόν και έντεκα) [τηλεγραφική, πρωτοχρονιάτικη, ευχετήρια, αλλά και περισυλλογιστική] – Καλή Χρονιά! - Προσθήκη Υστερογράφου


“Η Καλή Χρονιά δε θα ‘ρθει
από μονάχη της έτσι νέτα-σκέτα
αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς”...

Γι’ αυτό,
“Σύντροφοι! Βιάστε τ’ άλογα, κ’ είν’ το ταξίδι μακρινό”!

Anef_Oriwn
Σάββατο 31/12/2011

**************************
Υστερόγραφον 1/1/2011 – 11:15 μ.μ.:
Η ψεσινή τηλεγραφική παρα-πρωτοχρονιάτικη ευχετήρια ανάρτηση μου [με το σημαδιακό και χαρακτηριστικό αριθμό 111/2011 –δηλ. με τα πολλά εντεκάρια] έγινε στα γρήγορα και στα βιαστικά εν μέσω των τελικών προετοιμασιών για την καθιερωμένη [εδώ και χρόνια] οικογενειακή σύναξη στο σπίτι για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς... Και κάναμε τα γνωστά: φάγαμε, ήπιαμε, καλαμπουρίσαμε, είδαμε τηλεόραση, κόψαμε τη βασιλόπιτα, ανταλλάξαμε ευχές και φιλιά!

[Σήμερα σ’ ένα γιορταστικό τραπέζι που ήμουν, κάναμε και πολιτική συζήτηση˙ βασικά δεν μπορώ να ανεχτώ καθόλου πλέον την άποψη ότι γενικώς οι πολιτικοί είναι ΟΛΟΙ το ίδιο και ότι ο κόσμος δεν έχει τη δύναμη ν’ αλλάξει πράματα! Βασικά τούτο λέγεται από ανθρώπους που πολιτικά ανήκουν στη Δεξιά ή από απογοητευμένους ή βολεμένους – πλέον – Αριστερούς]...

Ψες ήθελα μεταξύ άλλων να σημειώσω ότι ΔΕΝ πρέπει να παραμένουμε ή να κολλούμε στις ευχές και στα ευχολόγια. Καλοδεχούμενες οι ευχές... Κι όπως γράφει κι φίλος ο Σολιάτης στο δικό του Blog «Οι ευχές είναι καλές και καλοδεχούμενες. Η Ελπίδα μας δίνει δύναμη να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και μας δίνει την αισιοδοξία να βλέπουμε στο μέλλον κάθε καλό.»

Όμως πως έλεγαν και οι αρχαίοι Υμών πρόγονοι: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει». Οι καιροί είναι δύσκολοι αγαπητοί φίλοι, και «το ταξίδι μακρινό» [στίχος του Τεύκρου Ανθία]... Αλλά τα πράματα δεν θ’ αλλάξουν από μόνα τους ή όπως λέει και ο άλλος Βλαδίμηρος [ο Μαγιακόφσκι] στον στίχο του που παράφρασα πιο πάνω, «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του έτσι νέτο-σκέτο αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς»...

«Καλή Χρονιά, λοιπόν, συντρόφκια τζι’ αντοχές πολλές» [που λαλεί τζιαι μια καλή φίλη]...

Anef_Oriwn
Κυριακή 1/1/2012 [Πρωτοχρονιά]

7 σχόλια:

νεος είπε...

Καλή χρονιά σύντροδε Άνευ, υγεία φυσικά και οικογενειακή ευτυχία για να έχουμε δυνάμεις για τους κοινωνικούς αγώνες!

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Νέε,

Ευχαριστώ για τις ευχές και στις ανταποδίδω!!!
Καλή Χρονιά κι ότι καλύτερο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Τουλάχιστον ΕΣΥ σύντομα θα ‘χεις κάτι πραγματικά ωραίο να ΣΕ γεμίζει και να χαίρεσαι!!!

stalamatia είπε...

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά Ανεφ μου!

Χαμάλης είπε...

Καλή χρονιά σε σένα σύντροφε Άνεφ τζιαί σε ούλλους τους σχολιαστές ή απλούς αναγνώστες του μπλοκ σου.

Aceras Anthropophorum είπε...

Αντοχές εύχεσαι σε κάποιον που είναι σε άμυναν. Είναι τζιαιρός να περάσει η αριστερά στην επίθεσην.

- Επίθεση στο ρουσφέττιν πον ο καρκίνος της κυπριακής κοινωνίας. Σε 13 μήνες μπορείς να του πατήσεις τον βούρκουραν τζιαι να αφαιρέσεις το σιειρόττερον εργαλείον χειραγώγησης που διαθέτει η δεξιά. Τζιαι τες προεδρικές να κερδίσει, αν κλειθκιειάσεις θεσμικά την απαγόρευσην του ρουσφεθκιού τζιαι στην πράξην, αφαιρείς τούτον το εργαλείον που τον αντίπαλον τζιαι διασφαλίζεις την δυνατότηταν των αριστερών να μπορούν να εργοδοτητούν στο δημόσιον αν το αξίζουν.

- Επίθεσην στην ασυδοσίαν του κεφαλαίου. 10% φορολογία στα κέρδη που την στιγμήν που το ΦΠΑ επέρασεν στο 17% είναι ενπίτρεπτον. Το μίνιμουν που υπάρχει στην ΕΕ είναι 17% τζιαι υπάρχουν πιέσεις να περάσουμεν τζιαι μεις σε τούτον το ποσοστόν. Για τους ξένους επενδυτές είναι δυνατόν να κάμεις άλλες ρυθμίσεις. Επειδή δηλαδή θέλουμεν να προσελκύουμεν ρώσσικα κεφάλαια πρέπει η τράπεζα Κύπρου να πληρώνει μόνον 10% επι των κερδών τζιαι το άλλον υπόλοιπον να πααίννει στην πούγκαν των μετόχων; Ποιοί εν οι μετόχοι; Κοινωνικόν κράτος με 10% φόρον επί των κερδών τζιαι φορολογίαν επι των ακινήτων με αξίες του 85 δεν υπάρχει. Οι συντεχνίες είναι καλός σύμμαχος για την αριστεράν να πετύχει τούτον τον στόχον.

-Επίθεση στην αμορφωσιάν. Εν γίνεται να κάμνεις παιθκιά, να τα έσιεις τόσον καμάριν τζιαι να μορφώννουνται πολιτιστικά που τον Αντέννα τζιαι που που το Σίγμα σιόρ. Τζιαι να πετάσσουνται τόσα ριάλλια για ιδιαίτερα τζιαι μαλακίες λόγω της αχρηστοσύνης του εκπαιδευτικού συστήματος. Κέντρα δημιουργίας τζιαι αθλιτισμού σε όλες τες συνοικίες τζιαι τα χωρκά. Κοντύλλια για το θέατρον, για την μουσικήν, για το χορόν, για τα εικαστικά. Η κρίση της πούγκας ας πάει να γαμηθεί. Η κρίση του πνεύματος που επάττησεν το πνευματικόν κεφάλαιον του κόσμου πως θα αντιμετωπιστεί;

-Τζιαι τελικά η μεγάλη επίθεση για λύσην του Κυπριακού. Να πάει ο πρόεδρος να έβρει ούλλους τους φίλους του στην Ευρώπην, την Ρωσσίαν τζιαι την Αμερικήν τζιαι να κάμει την τελευταίαν προσπάθειαν να κεφαλαιοποιήσει όσα εχτιστήκαν μέχρι σήμμερα. Να φέρει μπροστά στες ευθύνες της την νούσιμην δεξιάν τζιαι αν έχει έστω τζιαι μιαν πιθανότηταν στες 1000 να λυθεί τωρά να το κάμει. Ειδέ κανού να δώσει την σκυταλην στον επόμενον να συνεχίσει.

Άμαν πιστεύεις ότι τα όνειρα σου δεν είναι μουσκουρούθκια, μπορείς. Ο σοσιαλισμός τζιαι τα γεννικά αφηρημένα concept με μεταξωτές δανδέλλες, η γεννική ταξική επίθεση τζιαι ξέρω τι άλλες επαναστατικές φρασεολογίες, είναι για αυτούς που στην ουσίαν δεν θέλουν να δράσουν, απλά πάρλα. Πάρλα μούχτιν τζιαι συνόξοα. Δράση εδώ και τώρα, έτσι καταλάβω το μύνημαν σου φίλε τζιαι το βρίσκω μοντέρνον τζιαι ουσιαστικόν.

Aceras Anthropophorum είπε...

σύχρονον έθελα να πώ, αλλά γαμώ τζιαι την ξενιθκιάν που σου τρώει τζιαι την γλώσσαν.

Τζιαι καλήν χρονιάν

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Aceras,
Shαιρετώ ΣΕ, τζι’ ευκαριστώ ΣΕ για τες ευχές!!!

Όμως τζι’ η επίθεση θέλει αντοχές για να έχει διάρκεια τζιαι για να νικήσει στο τέλος!!! Τζιαι για να γενούν τούτα που καταθέτεις σίγουρα απαιτούνται αντοχές πολλές!!!
Το ποίημα του Μαγιακόφκι [που το ‘κανε τραγούδι ο Θάνος Μικρούτσικος] παραπέμπει μεν στο κομμουνιστικό μέλλον της ανθρωπότητας [ότι τούτο «δεν θα ‘ρθει από μονάχο του»], αλλά το δικό μου μήνυμα έχει να κάμει με τες μικρές καθημερινές μάχες που πρέπει να δίνουμε και να κερδίζουμε αν θα πάμε μπροστά [κι όχι να περιμένουμε από κάποιους από μηχανής θεούς και Μεσσίες να μας σώσουν]...