Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ανάρτηση 10/2011 [έκτακτη, ανεκδοτολογική, βαλκάνια, τσιγγάνικη, δι-τρι-λημματική και ολίγο τι πορνοσατυρική]* – Το τρίλημμα(!!!) του Χασάν!


{* - Καιρός ν’ αλλάξουμε και λίγο παραστάσεις με κάτι πιο εύθυμο και ίσως και πιο ενδιαφέρον. Γι’ αυτό και θα παρακάμψουμε, για την ώρα, τα πολλά και ποικίλα θέματα της επικαιρότητας ...} ...

****************************

Οι [γραπτές] δηλώσεις,- του συν-blogger Strovolioti στο κυρίως κείμενο μιας από τες τελευταίες του αναρτήσεις ότι «το ιστολόγιό αυτό, [σημ. Ιστολόγου: το δικό του] αποκαλύπτει το μεγάλο τρίλημμα του προέδρου Χριστόφια» [link: http://strovoliotis.wordpress.com/2011/02/02/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81/ ], και
- του σχολιογράφου Aioloυ σε σχόλιο του στο Blog ΜΟΥ ότι «... όταν ακούω ΣΥΝ παθαίνω ντελίριο ...», [link:
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8930614453889258684&postID=6337671460308403962,

ΜΟΥ θύμισαν την πιο κάτω ανεκδοτολογική ιστορία που ΜΟΥ αφηγήθηκε πριν κάποια χρόνια μια γνωστή εκ Βαλκανίων ...

**********************
{Επεξηγηματικές σημειώσεις:

Κατ’ αρχάς να επεξηγήσω ότι σύμφωνα με το Μπαμπινιώτη,
- «δίλημμα» είναι «ο συλλογισμός που προκαλείται από την ανάγκη επιλογής μεταξύ δύο κρίσιμων, εξίσου επιθυμητών ή επώδυνων λύσεων». [Βασικά η λέξη εκφράζει την δυσκολία επιλογής μεταξύ δύο προτάσεων. Κι εμείς ως “λεξιπλάστες” με το «τρίλημμα», εννοούμε την δυσκολία επιλογής μεταξύ τριών προτάσεων!]
- «ντελίριο» [που προέρχεται προφανώς από το ιταλικό «delirio»] είναι «η ψυχική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μεγάλη έξαψη, πάθος και παραφορά». Συνώνυμα του [στην ελληνική] είναι το παραλήρημα, η μανία, η φρενίτιδα]...


*************************
Το τρίλημμα(!) του Χασάν!

Ο τσιγγάνος ο Χασάν πάει στον γιατρό. Βρίσκεται σε πραγματικά άσχημη κατάσταση. Φαίνεται ανήσυχος και ταραγμένος και είναι και αναψοκοκκινισμένος.
Χασάν: Γιατρέ, νομίζω ότι με έχει πιάσει “τρελίριο”!
Γιατρός: Ντελίριο θες να πεις...
Χασάν: Όχι γιατρέ ... Καλά τα λεω, τρελίριο μ’ έχει πιάσει! Μοιάζει όμως με το ντελίριο.
Γιατρός: Καλά και πως νοιώθεις;
Χασάν: Κάποιες στιγμές με πιάννουν έντονα συναισθήματα, πάθος και συγκίνηση. Έχω εξάψεις και εφιδρώσεις, αλλά και μια γλυκιά ανατριχίλα στο κορμί, κάτι σαν ρίγος ενώ με πιάνει κι ένα τρέμουλο. Όλ’ αυτά με κάνουν να νοιώθω όμορφα, αλλά συνάμα αισθάνομαι και ταραγμένος και συγχυσμένος.
Γιατρός: Χμμμ καλά ... Και πότε το παθαίνεις αυτό;
Χασάν: Τελευταία όποτε πάω επίσκεψη στο σπίτι του φίλου μου του Αχμέτ.
Γιατρός: Παράξενο ... Και πότε το παρατήρησες; Πότε σου έτυχε για πρώτη φορά;
Χασάν: Κοίταξε να δεις γιατρέ ... Ο Αχμέτ μου χρωστούσε κάποια λεφτά... Όποτε του τα ζητούσα, μού ‘λεγε να περάσω την Παρασκευή το δείλις που το σπίτι του, μετά που θα γύριζε από τη δουλειά για να μού τα δώσει. Θα πουλούσε, έλεγε, τα παλιοσίδερα που είχε μαζέψει και θα κανόνιζε και τα δικά μου χρωστούμενα... Όμως κάθε Παρασκευή που πήγαινα σπίτι του για να μου τα δώσει, η γυναίκα του η Ayşe, όλο και μου ‘λεγε ότι δεν είχε γυρίσει ακόμα ή ότι μόλις είχε φύγει. Μάλλον μ’ απόφευγε, ή κάπου τα ‘πινε! Αλλά εγώ άρχισα πια να χάνω την υπομονή μου... Αχ, όμως κι αυτή η Ayşe! Ωραία και στρουμπουλή, με μεγάλα ρόμικα [σημ. Ιστολόγου: από το “Ρομά”] μάτια. Όλο χαμόγελα και νάζι, σκέττος πειρασμός! Κι όλο να μου λέει «κάτσε να σε φτιάξω καφέ», και να μου παραπονιέται ότι ο άντρας της, «ο αχαΐρευτος, όλο και πάει και μπεκρουλιάζει»! Αλλά εμένα ο νους μου ήταν στα χρωστούμενα!
Γιατρός: Και τι σχέση έχουν όλ’ αυτά μ’ αυτό το τρελίριο σου;
Χασάν: Περίμενε γιατρέ να τελειώσω... Αποφάσισα που λες, μετά που δεν τον βρήκα μια Παρασκευή δείλι, να ξαναπάω και το Σάββατο το πρωί. Μπαίνοντας στην αυλή βλέπω την Ayşe σκυφτή στην σκάφη και με τα καπούλια της τουρλωμενα, να πλένει. Η πλάτη της ήταν γυρισμένη προς εμένα, αλλά άκουσε το τρίξιμο της πόρτας της αυλής και γύρισε να δει ποιος ήταν. Με είδε, μου χαμογέλασε και γύρισε να συνεχίσει τη δουλειά της. Όοππαα λέω μέσα μου, καιρός να πάρω από μόνος και μ’ άλλο τρόπο τα χρωστούμενα. Και πάω σιγά - σιγά από πίσω της, της σηκώνω του φουστάνι, της κατεβάζω το βρακί, κατεβάζω και το δικό μου παντελόνι και ... ξεκινήσαμε το ... φίκι – φίκι!
Γιατρός: Και η Ayşe, τι έκαμε;
Χασάν: Α, με καλοδέχτηκε! Φαίνεται της χρωστούσε κι αυτηνής ο Αχμέτ!
Γιατρός: Και μετά;
Χασάν: Να, εκεί που πηδούσα την Ayşe και πετούσα στους εφτά ουρανούς και ήμασταν μέσ’ τα αχ και τα βαχ, καταφτάνει κι ο Αχμέτ ... Έρχεται από πίσω μου κι έτσι όπως ήμουν σκυφτός και απασχολημένος με τα ... πισίνα της Ayşe, μου κατάφερε ο μπαγάσας τη ... δουλειά!!!
Γιατρός: Χμμμ ... Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει ο φίλος σου ο Αχμέτ!
Χασάν: Ναι, αλλά εγώ απ’ εκείνη τη στιγμή έπαθα αυτό που είπαμε, το τρελίριο! Μ’ έπιασε μια ταραχή, μούδιασε το κορμί μου και μια γλύκα ανάβλυζε από μέσα μου! Και μετά από λίγο μ’ έπιασε κι ένα σύγκρυο κι άρχισα να τρέμω!
Γιατρός: Και τούτα τα συμπτώματα του τρελίριο, όπως το λες, συνεχίζουν;
Χασάν: Ναι! Με πιάνει όποτε επισκέπτομαι το σπίτι του Αχμέτ... Αλλά από τότε, με απασχολεί κι ένα τρίλημμα!
Γιατρός: Δίλημμα θες να πεις...
Χασάν: Όχι γιατρέ ... Καλά σου λέω. Εν ένα τρίλημμα που μ’ απασχολεί!
Γιατρός: Δηλαδίς;
Χασάν: Να, συνεχίζω να πηγαίνω, όπως σου είπα, στο σπίτι του Αχμέτ. Όμως με απασχολεί γιατί πάω... Εν για τα λεφτά που μού χρωστεί, εν για την Ayşe, οξά εν για τον Αχμέτ;

**************************
Πολλά και τα καθημερινά διλήμματα όμως...
Δεν ξέρω αν ο Χασάν βρήκε τελικά απάντηση στο κομβικό και τεράστιο τρίλημμα που τον απασχολούσε ... [Πραγματικά κάποιες φορές το πλάσμα εν ι-ξέρει τι να πράξει ... Ας πούμεν εν θέλει ούτε να χωρίσει την γυναίκα του, αλλά ούτε και να χάσει την γκόμενα!]... Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ευτυχώς σοφότατοι και διορατικότατοι άνθρωποι δίνουν διεξόδους σε διλήμματα [και ίσως και σε τριλήμματα]...
Λόγου χάριν, να πούμεντε,
- Ο Νίκαρος ο Αναστασιάδης που κατάφερε κι έδωσε διέξοδο στους περιφερόμενους πέριξ του “Συναγερμού” ακραίους κι αντιομοσπονδιακούς [δεξιούς] ψηφοφόρους, με την “εξυπνότατη” επιλογή τού «έγκριτου» [λέμε τώρα] νομικού Χρου Κληρίδης, ως “αριστείδη” υποψήφιου βουλευτή για το ψηφοδέλτιο του Κόμματος του]. Έτσι δεν θα τρέχουν να ψηφίσουν ΕΥΡΩΚΟ-κους ή να ξινίζουν τα μούτρα τους βλέποντας στο ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας [ας πούμεν] τον άλλο Χριστό [τον Στυλιανίδη] ...
Για του λόγου το αληθές θα παραθέσω πιο κάτω σύντομη επιστολή που δημοσιεύτηκε σήμερα [9 του μηνός] στη στήλη “Στίγμα” του Κωστάκη Αντωνίου στη “Σημερινή” [link:
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/353375]:

«Από τον αναγνώστη μας κ. Σπύρο Δρουσιώτη πήραμε την ακόλουθη επιστολή:
Αγαπητέ κ. Αντωνίου. Διαφωνώ πλήρως με τη θέση σου αναφορικά με τον κ. Χρίστο Κληρίδη και πολύ καλά έκανε ο Νίκος Αναστασιάδης και τον πρότεινε ως αριστίνδην υποψήφιο βουλευτή. Αξίζει συγχαρητήρια ο Πρόεδρός μας γιατί έδωσε σε μας τους αντι-Ανάν, διέξοδο στο αδιέξοδο. Όχι, δεν έχει να δώσει καμιά εξήγηση σε κανέναν, απλώς το μόνο που έχει να κάνει είναι να κρατήσει την πατριωτική του στάση ενάντια στον Τούρκο κατακτητή και στην ανθελληνική λύση που δρομολογούν οι κυβερνώντες και οι συνοδοιπόροι τους. Τον κ. Χρ. Κληρίδη ούτε τον γνωρίζω, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Τον γνωρίζω μέσα από το λόγο του και τα γραφόμενά του».
[

Σημείωση: Προφανώς ο κος Δρουσιώτης απαντούσε σε προγενέστερο άρθρο του Κωστ. Αντωνίου που δημοσιεύτηκε στη στήλη του στες 4 του μηνός υπό τον τίτλο “Χρ. Κληρίδης και Χαννίδης να δώσουν εξηγήσεις” – link: http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/351772].

- Διέξοδο στο δίλημμα [γάμου] που του επέβαλε η μάνα του η Μαρουλλού, βρήκε και ο γιος του παρέα μου του Παναή του Παρπέρη, ο Ράκης [από το Λάζαρος]... Η οικογένεια του Ράκη εν νεν πρόσφυγες τζιαι που τότε που ψηφίστηκε ο Νόμος για αναγνώριση ως προσφύγων και των εκ μητρογονίας παίδων και κορασίδων, επέλλανε τον η μάνα του. Να ξαπολύσει, ελάλεν του [τζιαι λαλεί του ‘κόμα], την ξενιτζιάν την Μίρα που την Σλοβακία [με την οποία είναι στα πίτσι – πίτσι και στα φίκι - φίκι εδώ και 2-3 χρόνια], τζιαι να παντρευτεί την κόρη τής [προσφυγίνας τής] Φουρεγγούς της Αρτανίτισσας, την Κάλλη [από το Καλλιόπη] ... Βλέπετε, κοινοτικιά και ευρωπαία η Μίρα δεν έχει το κατιτίς της ... [«Τζιαι ίντα λόις εν να κάμετε σπίτι», λαλεί τού Ράκη η μάνα του]... Ενώ η Κάλλη θα δικαιούται πλέον κι αυτή προσφυγικό βοήθημα [για σπίτι]. Κάπου 50(!) χιλιάδες ευρώ αν δεν κάμνω λάθος ... [Εγινηκάν – με την ψήφιση του σχετικού νόμου - και οι εκ μητρογονίας προσφυγοπούλες περιζήτητες! Τα δικά μας τα κορίτσια τι θα τα κάμουμεν;] ... Όμως με την κήρυξη του νόμου [από τους σοφούς του Ανωτάτου Δικαστηρίου] ως αντισυνταγματικού, έπαψε τζι’ ο Ράκης να "διλληματίζεται"! Βλέπετε δεν είναι και λίγες οι 50 χιλιάδες και εβάλλαν τον σε πειρασμό! Όμως μετά τες νέες εξελίξεις αποφάσισε να μεν ακούσει της μάνας του τζιαι θα πάει να παντρευτεί την Μίρα [με τις ευχές τζιαι τού τζιουρού του!]... Η μάνα του εσυνέχισε να του λάμνει με την γλώσσα της τζιαι να του λαλεί πως ο “πατήρ” του συγκεκριμένου νόμου, ο Λεφτέρης ντε [ο γνωστός και ως ο “Δώσ’ τα όλα” ή ο “κατάπιεν ράδιον”] εν θα τα βάλει κάτω, αλλά εν να συνεχίσει να "σαλαβατά", ώσπου να τα κανονίσει τζιαι να περάσει ο Νόμος!

Όμως δυστυχώς δεν ξεπερνιούνται έτσι εύκολα όλα τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε ως προβληματιζόμενοι [και ίσως και προβληματικοί] πολίτες. Τούτοι οι "ασυχχώμπατοι" [οι ασυγχώρητοι κι ασυμπαθείς] σεναριογράφοι της «σειράς εποχής» [όπως την λαλούν οι ειδικοί] “Βήματα στην άμμο”, που μεταδίδεται από το ΡΙΚ1, εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την πρωταγωνίστρια Ρεβέκκα [του «αφέντη» ΧατζιηΣάββα και της κοκώνας Ευκένας], με το δίλημμα, αν θα μείνει με τον Γρυσήλιον [που τον παντρεύτηκε με τον ζόρι, γιατί την βίασε] ή αν θα πάει με τον έρωτα της ζωής της τον Ματθαίο. [Βλέπετε έχει και τον Γρυσήλιο να την απειλεί ότι αν φύγει με τον Μάτθο θα την έβρει τζιαι θα την σκοτώσει τζιαι θα σκοτωθεί τζι’ ο ίδιος]!


Κανένα όμως δίλημμα για συμμετοχή μας στην Εκδήλωση Διαμαρτυρίας και Αλληλεγγύης που διοργανώνει το Ελληνοκυπριακό Τμήμα της Πλατφόρμας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών “Ενωμένη Κύπρος” το Σάββατο 12/02/2011 στις 11 το πρωί στη Λευκωσία στο τέρμα της Λήδρας [links: http://platformaenomenikipros.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html και http://newgreekcypriot.blogspot.com/2011/02/blog-post_09.html]...
Θα είμαστ’ εκεί!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 9/2/2011

42 σχόλια:

aiolos είπε...

Ένας τύπος βλέπει στο δρόμο μια γκόμενα με τα τελειότερα... στήθη στο κόσμο. Τρελαίνεται ο τύπος οπότε την παίρνει από πίσω. Δεν αντέχει όμως, την σταματάει και της λέει:

- Αν με αφήσετε να δαγκώσω τα στήθη σας θα σας δώσω 1000€ .
- Τι λες ρε φίλε, απαντά η γκόμενα, για ποια με πέρασες; και φεύγει.
Ο τύπος δεν το βάζει κάτω, πιο πέρα την σταματά ξανά.

- Αν με αφήσετε να δαγκώσω τα στήθη σας θα σας δώσω 10.000€!
- Aκου να δεις, του λέει, αν δεν με παρατήσεις ήσυχη θα φωνάξω την αστυνομία.
Ο τύπος συνεχίζει όμως, παραπέρα την ξανασταματά
- Αν με αφήσετε να δαγκώσω τα στήθη σας θα σας δώσω 100.000€.

Η τύπισσα αρχίζει να το σκέφτεται, είναι πολλά τα λεφτά, δεν θα με γ... κιόλας και του απαντά
- Αν και δεν είμαι από εκείνες, δέχομαι την πρότασή σου. Οπότε σηκώνει την μπλούζα της και ο τύπος πραγματικά τρελαίνεται, τα τελειότερα β*ζιά του κόσμου βρίσκονται στην διάθεσή του.
Αρχίζει λοιπόν να τα ζουλά, να τα τραβά, να τα χαϊδεύει, να τα φιλά, να τα γλύφει, να τρίβει την μούρη του πάνω τους και γενικά να κάνει ότι μπορεί να φανταστείτε, αλλά δεν τα δαγκώνει.

Η γκόμενα αρχίζει να βαριέται οπότε του λέει:
- Τι θα γίνει θα τα δαγκώσεις να τελειώνουμε;
Και κείνος απαντά
- Μπα, κοστίζει πανάκριβα...




Αυτό πως θα το προσάρμοζες στην πολιτική πραγματικότητα της Κύπρου ΑΝΕΥ;

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Άσε να το σκεφτώ λίγο και θα το προσαρμόσω στην «πολιτική πραγματικότητα» της Ελλάδας!

Disdaimona είπε...

Χαράς το γινάτι δηλαδή ο Χασάν,να έσιει τζαι την Αισιέ τζαι τον Αχμέτ τζαι ατού ο Γαβρίλης να θέλει τζαι τα ριάλια.Κόψε κάτι ρε κύριε!

Τούτον τωρά κάθε βουλευτικές με τους Αριστίνδην του Νίκου ήνταμου ένι; Είδαμεν τζαι ποείδαμεν να κατεβούν οι αφίσσιες του Αντρέα του Σταυροφόρου την άλλη φορά. Πάλε τα ίδια. Μαγκουμου (λέξη της γιαγιάς μου) τζείνος ήταν νάκκον παρουσιάσιμος. Τούτον που να τον χωσεις τωρά. Μα εν να το θωρώ μες τον χάι γουέι σαν παέννω Λεμεσό;

κάποια στιγμή ξέρεις, έρκεται μια ώρα που θέλεις απλά να αρχίσεις να γελάς τζαι να μεν σταματάς...

Τζαι ο Νίκος πάντως πάει για τρίλημμα. Λύση, Διχοτόμηση ή πόλα σέλα;

να ανεβάζεις πιο συχνά ανέκδοτα. πετυχαίνεις τα!

Nick είπε...

Αγαπητή Disdaimona οι Αντρέας φιλίππου, Κώστας Παπακώστας και Χριστόδουλος Βενιαμίν δεν ήταν αριστίδην βουλευτές? Η μήπως Είχαν εκλεγεί με τις «νέες δυνάμεις?
μήπως όταν τους έβλεπες, ειδικά τον υπέργηρο Χριστόδουλο Βενιαμίν, εκστασιαζόσουν ?

πάντως εγώ όταν βλέπω τον πρόεδρο μου έρχεται να κλαίω! Να κλαίω για τη μοίρα και τα χάλια μας.
Αλλά από την άλλη λέω what the hell ! έτσι λαός που είμαστε, τέτοιος πρόεδρος μας άξιζε!!!

Να μην αναφέρω τον 25ετή γυμνοσάλιαγκα , γνωστότερος ως η γαϊδουροκεφαλή με το θλιβερό προσωπείο και με το χαμηλότερο I.Q., που τον βλέπουμε να διαβουλεύεται τις τύχες μας!!!

Anef_Oriwn είπε...

Disdaimona,

Θα το φροντίσω αυτό με τα ανέκδοτα αφού όπως λες «πετυχαίνω τα»!

Το «μάγκουμου» κάποιοι λαλούμεν το τζιαι σήμερα. Άσε να ψάξω να δω από πού προέρχεται!

Anef_Oriwn είπε...

Nick,

Δυστυχώς για ΣΕΝΑ, θα σύρεις πολύ κλάμα ακόμα γιατί ο Χριστόφιας θα είναι Πρόεδρος για [τουλάχιστον] δύο χρόνια ακόμα! Καταλαβαίνω τζι’ ΕΣΕΝΑ τον πόνο ΣΟΥ, αλλά έχει και η ζωή γυρίσματα!

Πάντως εγώ ΔΕΝ κατάλαβα σε ποιον αναφέρεσαι όταν μιλάς για «… τον 25ετή γυμνοσάλιαγκα , γνωστότερος ως η γαϊδουροκεφαλή με το θλιβερό προσωπείο και με το χαμηλότερο I.Q. …»

Και πληροφοριακά το ΑΚΕΛ ΔΕΝ έχει αριστίνδην. Όσοι εκτός ΑΚΕΛ συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια του ως ¨Νέες Δυνάμεις¨, πρώτα εγκρίνονται από τες ειδικές επαρχιακές Εκλογικές Συνδιασκέψεις του Κόμματος. Και σίγουρα ο Βενιαμίν ΔΕΝ ήταν καλή επιλογή κι όπως αποδείχτηκε τελικά ούτε και Αντρέας Φιλίππου όπως και ο Λιλλήκκας … Αντίθετα ο Παπακώστας επιτέλεσε σημαντικό έργο ως Βουλευτής, ως Υπουργός όμως κάπου δεν πήγαν καλά τα πράματα!

Nick είπε...

Αγαπητέ Anef_Oriwn “Άλλαξε ο Μανωλιός και ‘βαλε τα ρούχα του αλλιώς”! δανεικό! Για τις νέες δυνάμεις σε σχέση με τους αριστίνδην φυσικά.
Σίγουρα ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Βενιαμίν ήταν κακή επιλογή για το ΑΚΕΛ.
Ο Φιλίππου ήταν υποσχόμενη επιλογή, αλλά σας πούλησε, όπως έκανε στην ΕΔΕΚ κατεβαίνοντας ως υποψήφιος του ΑΚΕΛ.
Ο δε καλός μου φίλος Γ. Λιλλήκκας τον οποίον γνωρίζω πολύ καλά καθώς και τον οικογενειακό του περίγυρο, ήταν από τα γεννοφάσκια του ΑΚΕΛικός. Κάνε μια εκδρομούλα στο ωραίο χωριό Παναγιά και θα δεις του λόγου το αληθές! Εκεί έχει ένα τοπικό οινοποιείο με εξαίρετα κρασιά και στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα λειτουργεί μια από τις καλύτερες ταβέρνες της Κύπρου. Αξίζει τον κόπο!
ο Παπακώστας πιστεύω ήταν καλή επιλογή, αν όχι η καλύτερη με βάσει τις θέσεις που κατείχε.
2 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΟΥΤΣΑ ΣΤΡΑΒΑ ! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!!!!
Πάντως μεταξύ Δημήτρη και Νίκου, θα προτιμούσα τον Έρογλου!!!
Ο Γιώργος που μασάει όλη την ώρα, είναι η απάντηση για το κουίζ.

Anef_Oriwn είπε...

Nick,

Την Παναγιά ήδη την έχω επισκεφτεί αρκετές φορές [όπως και το Μοναστήρι της Χρυσορογιάτισσας]! Κάποτε είχα κι ένα φίλο γιατρό που υπηρετούσε εκεί στο Ιατρικό Κέντρο. Ξέρω ότι ο Λιλλήκας κατάγεται την Παναγιά, τη δική ΣΟΥ σχέση με τη κοινότητα δεν ξέρω, όμως τούτο δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία! Επίσης ΔΕΝ ξέρω αν ο Λιλλήκας «... ήταν από τα γεννοφάσκια του ΑΚΕΛικός ...», αλλά όταν ήταν πιο νέος αριστέριζε και πιο πολύ. Κάπου σε μια από τις εκδόσεις του ΚΥΚΕΜ [τέλη της δεκαετίας του ’80, αν δεν κάμνω λάθος] υπάρχει κι ένα ενδιαφέρον κείμενο του για τους τουρκοκύπριους...

Καθόλου παράδοξο το ότι προτιμάς τον Έρογλου. Αφού τζιαι τζιείνος είναι υπέρ της θέσης “ΕΣΕΙΣ ποτζιεί, τζι’ ΕΜΕΙΣ ποδά”!

Nick είπε...

Anef_Oriwn η μόνη σχέση που έχω με την επαρχία Πάφου γενικότερα, είναι αυτή του επισκέπτη και του τουρίστα. Βρίσκω μια ιδιαίτερη ομορφιά που με μαγεύει σε αυτή την επαρχία!

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει !
Ο Έρογλου τουλάχιστον ξέρει τι ζητά και τι λέει και δε δίνει τίποτε μέχρι να τα πάρει όλα. Είναι σταθερός στις θέσεις και απόψεις του !

Anef_Oriwn είπε...

Και τον επικροτείς, ρε Nick;

aiolos είπε...

ΑΝΕΥ

Από ώρα σε ώρα πέφτει η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Μουνιμπάρακ (νομίζω ότι δολοφόνησε τις τελευταίες 3 βδομάδες επίσημα 300 άτομα, ανεπίσημα, εγώ πιστεύω πάνω απο 10.000 και ξέρεις που το στηρίζω; στο γεγονός ότι επιμένουν όλοι να φύγει, δηλαδή δεν είχε αποτέλεσμα το λουτρό αίματος που έγινε).... το κακό είναι ότι την πτώση του υπαγορεύουν ΤΡΙΛΗΜΑ: οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το Ισραήλ......... σοσιαλιστής που του υπαγορεύουν την αποχώρηση οι πιό πάνω........... :((((((( Κελαιδίστε τώρα.....

aiolos είπε...

Η αμερικανική Γερουσία χθες Πέμπτη ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλεί τον Αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να ξεκινήσει άμεσα την πολιτική μετάβαση με προσωρινή κυβέρνηση και εκλογές αργότερα μέσα στο χρόνο.

«Αυτό το ψήφισμα κάνει σαφές ότι ο πρόεδρος Μουμπάρακ πρέπει άμεσα να ξεκινήσει την ειρηνική μετάβαση σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο γερουσιαστής Τζον Κέρι, Δημοκρατικός, και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Σώματος.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα αναφέρει ότι ο Μουμπάρακ θα πρέπει «άμεσα να ξεκινήσει την ειρηνική μετάβαση σε ένα δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης της εξουσίας σε μία προσωρινή κυβέρνηση και σε συνεργασία με ηγέτες της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, των πολιτών και του στρατού, να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για τη διεξαγωγή ελεύθερων, δίκαιων και αξιόπιστων διεθνώς εκλογών αυτό τον χρόνο».

Επίσης αναφέρει ότι «σαφή μέτρα» πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατό για την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και να επιτραπεί ο σχηματισμός ανεξάρτητων πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times της Πέμπτης, η κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα συζητάει με Αιγύπτιους αξιωματούχους την προοπτική άμεσης παραίτησης του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

aiolos είπε...

ΤΡΙΛΗΜΜΑ


Την άμεση παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου, Χοσνί Μουμπάρακ, ζητεί η διεθνής κοινότητα, ενώ τις πράξεις βίας καταδίκασαν ΗΠΑ, ΕΕ, και ΝΑΤΟ. Μετά τη διαβεβαίωση του Μουμπάρακ ότι δεν θα κατέβει ως υποψήφιος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ηγέτες χωρών κάλεσαν χθες ταυτόχρονα τον Αιγύπτιο πρόεδρο να φύγει «τώρα». «Οταν λέμε τώρα, εννοούμε τώρα», δήλωσε εμφατικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Μπορείς επιτέλους να αρθρώσεις λόγο και να ΜΑΣ πεις γιατί η Κυβέρνηση Μουμπάρακ ήταν/είναι σοσιαλιστική και υπό ποία έννοια;

aiolos είπε...

Εγώ το λέω ΑΝΕΥ; Οι ίδιοι το λένε και μάλιστα είναι και μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Πάντως απ ότι έμαθα διασώθηκε ο Αιγυπτιακός σοσιαλισμός και το καθεστώς παραμένει στην θέση του ΕΠ ΑΓΑΘΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ βεβαίως βεβαίως.

Εδώ στην Ελλάδα απ ότι είδες ο δικός μας σοσιαλισμός, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στις Σέρρες.


Εδώ στο νήμα ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

(ΛΙΝΚ http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=201092)

Φαίνεται πως ταιριάζει (ΚΟΛΛΑΕΙ) ο σοσιαλιστής Παπουτσής που πήγαινε στην Κούβα να μαζέψει καφέ για να αντιμετωπιστεί ο ιμπεριαλισμός με τον σοσιαλιστή ταξίαρχο Σερρών Δημ Τσώτα

Σου βάζω να χαρείς το σοσιαλιστικό κείμενο:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.. ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗ Η ΠΟΡΕΙΑ.. ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ!!

(λινγ http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/deyterh-apagoreysh-apo-th-astynomia-serrwn)


ΒΕΝΣΕΡΕΜΟΣ ΚΟΜΑΝΤΑΤΕ

ΝΟ ΠΑΣΑΡΑΝ

aiolos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=XzZj_I2b4Sk

http://www.youtube.com/watch?v=Hj7VlmS1Rz0

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙ ΝΤΡΟΠΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=7EiAKaQ-7wY

Α!!!! ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ

http://ignatios100.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

aiolos είπε...

Βάζεις ανέκδοτα κλπ ρε ΑΝΕΥ εδώ στην σοσιαλιστική Ελλάδα ΟΛΑ είναι ένα ανέκδοτο

Δες αυτό το ανέκδοτο:

Χατζηνικολάου:

"Δεν γίνεται να την πάρουμε ταυτόχρονα! Ένα στόμα έχει!" ...

κι όμως το είπε στην Νταλάρα (υπουργός)!


http://www.youtube.com/watch?v=BO7hTknZHYM

aiolos είπε...

SOSIALISM ΓΕΛΙΟ

http://www.youtube.com/watch?v=_08Eu6wyW9s

ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

http://www.youtube.com/watch?v=SKMcLfyKH10

Ο δε Τράγκας μίλησε για

ΣΤΥΣΗ ή ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΟΠΩΣ ΘΕΤΕ ΠΕΣΤΕ ΤΟ


ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ

http://www.youtube.com/watch?v=tQOm0aBHLDY&NR=1

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ.

ΛΙΓΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ

aiolos είπε...

κουλτουροσοσιαλισμός made in USA

ANEY

Αλλά εσείς στην Κύπρο..... άλλο πράγμα ο σοσιαλισμός του Χριστόφια.... Κατευθείαν στον Κομμουνισμό "Ο κάθε ένας σύμφωνα με τις ανάγκες του", εμείς πάλι εδώ περνάμε πρώτα από τον σοσιαλισμό και μετά θα περάσουμε στον κομμουνισμό, είμαστε πιό παραδοσιακοί βρε παιδί μου, πρώτα "αναδιανομή εισοδήματος" υπέρ των ασθενέστερων φυσικά, να καρπίσουν τα "άνθη" του εθνομηδενισμού, πατρίς - θρησκεία - οικογένεια είναι φασιστικό να ξεριζωθεί, στα σκουπίδια η γλώσσα μας, εθνική βιομηχανία δεν χρειάζεται συνενόηση με τους εβραίους για μπουρδελοποίηση και μετά αφού αποκτήσουμε ένα αξιοπρεπή αριθμό οφ σορ, καζίνων, και μπουρδέλων ακολουθούμε και τον δικό σας δρόμο τον δρόμο του ΑΚΕΛ.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Ειλικρινά βαριέμαι! Αυτό το μπάχαλο των τοποθετήσεων ΣΟΥ, ΜΟΥ προκαλεί βαρεμάρα!
Αλλά έτσι πληροφοριακά ΚΑΜΙΑ σχέση ΔΕΝ έχει ο σοσιαλισμός που ΕΓΩ πιστεύω μ’ αυτό του Παπαντρέου, του Παπουτσή [μα δεν είναι αυτός που θέλει να κάμει τζιαι φράκτη στον Έβρο;], του Μουμπάρακ, του Μπεν Αλί και δεν ξέρω κι εγώ ποιου άλλου που ΕΣΥ νομίζεις ότι είναι σοσιαλιστής!
Και να στο πω ακόμα μια φορά πέρκι [και μακάρι] και το εμπεδώσεις! Ο Χριστόφιας ΚΑΝΕΝΑ σοσιαλισμό ΔΕΝ κάμνει στην Κύπρο! Ειλικρινά έχω σοβαρές αμφιβολίες πλέον αν επικοινωνείς με το περιβάλλον ή αν ακούεις και διαβάζεις τι ΣΟΥ λένε οι άλλοι! Όλο και πιο πολύ πιστεύω ότι έχεις πρόβλημα αντίληψης!
Χαίρε και ο Κύριος μετά ΣΟΥ!

[Πάντως αν έλεγε κάποιος κύπριος ότι εκεί την Ελλάδα «ΟΛΑ είναι ένα ανέκδοτο», θα τον περνούσες γενεές τεσσαράκοντα και δύο!] ...

Ανώνυμος είπε...

Προχτές στο ΛΟΓΟ ο Λιλλήκας είπε ότι προέρχεται από δεξιά οικογένεια.

Ο πατέρας του ήταν της ΕΟΚΑ και είναι απόγονοι ιεραρχών.

Λέτε αυτά να είναι τα ακελικά γενοφάσκια του;

Ο Φιλίππου δεν πρόδοσε το ΑΚΕΛ και πήγε στην ΕΔΕΚ.
Ήταν υπουργός του Βασιλείου προσκείμενος στην ΕΔΕΚ, κατέβηκε με το ΑΚΕΛ και μετά επέστρεψε στην ΕΔΕΚ.

Σταθερότης ένα πράμα...

aiolos είπε...

Αν δεν κάνει σοσιαλισμό το ΑΚΕΛ της Κύπρου (που πιστεύω ότι δεν κάνει) τότε μεγαλύτερη λαμογιά από αυτό δεν γίνεται, επί αυτού έχω ήδη τοποθετηθεί.

Τώρα σχετικά με το :

[Πάντως αν έλεγε κάποιος κύπριος ότι εκεί την Ελλάδα «ΟΛΑ είναι ένα ανέκδοτο», θα τον περνούσες γενεές τεσσαράκοντα και δύο!] ...


Έχουμε και εμείς οι καθυστερημένοι βλαχοβαλκάνιοι την αξιοπρέπεια να θέλουμε τα χάλια μας να τα ξέρουν και κυρίως να τα σχολιάζουν ομοεθνείς και όχι Περσο-ασυριο-χαλδαίοι τακίμια με τούρκους.

Disdaimona είπε...

Νικ,

μα περιμένεις με να μιλήσω για να μου την πεις; Πρόσεχε το, μπορεί να σε πειράξει.

Δεν ξέρω δηλαδή αν αξίζει να σου απαντήσω,να μεν χαρώ.

Αμα εν μπορείς να βλέπεις τον πρόεδρο πρόβλημα σου. Κλείστου σπίτι σου.Πε του συνδέσμου ΕΟΚΑ να σου κοφκει ένα τσιέκκι το μήνα να περνάς. Εν 4 εκατομμύρια που πιάννουν που την κυβέρνηση του προέδρου που εν σου αρέσκει.

theologos είπε...

Aiolos
Τελικα νωμιζω οτι το ψευδονυμο που χρισημοποιεις σου ταιριαζει γαντι.
Φυσαει Βοριας...ενα πραγμα.
Τα τελευταια σχολια σου, ειναι ακρως υποτιμητικα και προσβλητικα.Και επειδη εγω ειμαι Βαλκανιος και εχω ιδια αντιληψη των πραγματων στην Ελλαδα και της νοοτροπιας ανθρωπων οπως εσενα, που ευθηνονται εν πολυς για την καταντια της,σου λεω [εστω και χωρις την αδεια του Ανευ-Ωριων, και παρακαλω να με συγχωρησει]"Αρων τον κραβατον σου και...και αντε στην ευχη του Θεου.."

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Μια ζωή [στες κουβέντες ΣΟΥ μαζί ΜΟΥ] παραμένεις ασυνάρτητος και λαφαζάνης [φαφλατάς και αμετροεπής] και κατ’ επέκταση και αντιφατικός. Λες, ας πούμεν, στο τελευταίο εδώ σχόλιο ΣΟΥ [ημερ. 11/2/11 5:48 μ.μ.]: «Έχουμε και εμείς οι καθυστερημένοι βλαχοβαλκάνιοι την αξιοπρέπεια να θέλουμε τα χάλια μας να τα ξέρουν και κυρίως να τα σχολιάζουν ομοεθνείς και όχι Περσο-ασυριο-χαλδαίοι τακίμια με τούρκους», προφανώς υπονοώντας σαφώς ότι οι «Περσο-ασυριο-χαλδαίοι» είμαστε εμείς οι (ελληνο)κύπριοι! Εγώ δεν έχω τέτοια κολλήματα και κόμπλεξ και δεν ψάχνω καταγωγές! Όμως δεν είσ’ ΕΣΥ ρε Aiolε που ‘λεγες σ’ άλλο σχόλιο ΣΟΥ σε προηγούμενο post ΜΟΥ [link: http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8930614453889258684&postID=3737464732316346617], ότι: «Οι Έλληνες έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό, τον τοπικισμό και εκεί στην Κύπρο θαρρείτε ότι είστε κάτι που το έφτιασε ο Θεός και μετά έσπασε το καλούπι, κάτι το μοναδικό, κάτι το εξαιρετικό, εγώ με όσους κύπριους συναλλάχτηκα δεν είδα παρά Έλληνες, με όλα τα ελληνικά προτερήματα και ελαττώματα».
Απλή απορία! Τι ισχύει ή διαλέγω και παίρνω;

Anef_Oriwn είπε...

Theologε,

Ο Aiolos μάλλον Έωλος είναι!
Πάντως κι ΕΣΥ δεν πρέπει να είσαι και πολύ Βαλκάνιος! Το “Άρον τον κραβατον σου”, εβραϊκό [βιβλικό] είναι. Το βαλκανικό είναι το «α-σιχτίρ»! :)

Nick είπε...

Φίλε Anef_Oriwn:
ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ .. Τουρκική έκφραση που δείχνει απαξίωση. Γλωσσολόγοι ισχυρίζονται ότι προέρχεται από το ελληνικό "ΣΕ ΟΙΚΤΙΡΩ".( σὲ οἰκτίρω, ἀεὶ σὲ οἰκτίρω)
Άρον τον κράβατόν σου και περιπάτει. Ιωάν. 5, 8


Αγαπητή Disdaimona την ερώτηση σου δεν την κατάλαβα γι αυτό απολογούμαι. Ίσως η φαρμακευτική αγωγή που παίρνω για την ίωση και την ωτίτιδα να επηρέασαν την ικανότητα σκέψης και αντίληψης μου για διάφορα που ακούω η διαβάζω.
Από την άλλη αν νομίζεις ότι μου αξίζει η απαξίωση εκ μέρους σου για οποιοδήποτε λόγο, είναι καθαρά θέμα δικό σου, εκτός που αν είναι θέμα οντολογίας.
Πάλιν καλά που δε μου είπες την πρώτη λέξη που έγραψα.
Πες μου σε παρακαλώ κι εμένα του αδαή ποιος σύνδεσμος της ΕΟΚΑ παίρνει λεφτά από το κράτος, και μάλιστα τόσα πολλά.
Και για να απολαμβάνεις εσύ κάποια πράματα σήμερα είναι χάριν σε κάποια παλληκάρια όπως τον Παλληκαρίδη, Δράκο, Αυξεντίου που θυσιάστηκαν όταν κάποιοι άλλοι ήταν απών!!!

Τώρα για τη λύση που μου προτείνεις για το πρόβλημα μου δεν την βλέπω και τόσον πρακτική και αν καμιά φορά βγει ο ήλιος από τη δύση και χρειαστεί να καταφύγω στην ελεημοσύνη , θα αποταθώ πρώτα σε σένα μιας και είσαι fan της Joan Baez και του Bob Dylan.

theologos είπε...

ΑΝΕΥ
Συγκρατηθηκα την τελευταια στιγμη.Ενεκα και της φιλοξενιας των σχολιων μου στο blog Σου.Αλλα παλι, μηπως εχεις δικαιο; Μηπως τα 15 χρονια διαμονης στην Κυπρο...."χαλασαν";
Καποτε τα 'λεγα πιο χυμα!!

aiolos είπε...

[«Περσο-ασυριο-χαλδαίοι» είμαστε εμείς οι (ελληνο)κύπριοι]

Είχες χαρακτηρίσει τον εαυτό σου ΑΝΕΥ (Περσο-ασυριο-χαλδαίο)και σου το έβαλα για να δεις πόσο διαβάζω αυτά που λέει ο άλλος, καθώς ότι νοιώθεις "φιλέλληνας" και όχι Έλληνας αυτά στο βάζω για το αντιφατικός, σου απάντησα λοιπόν έτσι Λακωνικά για να καταλάβεις (που απ ότι φαίνεται δεν μπορούσες να καταλάβεις) επί των λαφαζάνικων λόγων σου.

Δεν θα κάτσω να σχολιάσω τις theologikes μπαρούφες διότι ο άνθρωπος μιλούσε χωρίς να ξέρει τις τοποθετήσεις σου και απλά έκανε theologia "χαλασμένη".

"Άρω τον κρέββατόν μου" μιας και ο διάλογος με "αιρετικούς" σας έρχεται βαρύς και δύσκολος, συνέχισε τον διάλογο συμφωνίας, μάθε του theologou και μερικά τούρκικα να θυμηθεί την "βλαχοβαλκάνια" καταγωγή του και πες του ότι "βλαχοβαλκάνιους" αποκαλούν τους Ελλαδίτες οι Κύπριοι και μάλιστα υποτιμητικά.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Με τους «Περσο-ασυριο-χαλδαίους» και τι ακριβώς εγώ είπα θα ασχοληθώ μετά γιατί τώρα δε έχω χρόνο. Θα παω στην εκδήλωση συμπαράστασης προς τους τουρκοκύπριους που θα γίνει στη Λευκωσία σήμερα κατά το μεσημεράκι.
Να πω μόνο ότι και πάλι παραποιείς αυτά που ακούς και διαβάζεις [ακόμα ένα χαρακτηριστικό του αυτισμού ΣΟΥ ή/και της αχαπαροσύνης ΣΟΥ για τα περί Κύπρου].
Να ΣΕ ενημερώσω ότι ΔΕΝ μ’ έχει πιάσει ακόμα το Αλτζχάιμερ και θυμάμαι τι λέω. Κι εκείνο που είπα σε σχόλιο μου και μάλιστα απευθυνόμενος [με μπόλικο χιούμορ] σε ‘ΣΕΝΑ είναι ότι μετά από “έρευνα” έχω ανακαλύψει ότι έχω φοινικο-περσικές καταβολές! Και σε προκαλώ να μου μεταφέρεις τα λόγια μου με τα οποία έλεγα ότι «...νοιώθω “φιλέλληνας” και όχι Έλληνας»!

Τέλος, ως ελάχιστη απόδειξη της αχαπαροσύνης ΣΟΥ να σε πληροφορήσω ότι κάμνεις και πάλι λάθος όταν λες ότι «... “βλαχοβαλκάνιους” αποκαλούν τους Ελλαδίτες οι Κύπριοι και μάλιστα υποτιμητικά …». Εν “πουshτοκαλαμαράες” που τους λαλούμεν, αλλά μόνο τα κωλόπαιδα!

**************************
Nick,

Για την ετυμολογία του «ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ», θα επανέλθω αργότερα. Ενημερωτικά ΣΟΥ αναφέρω ότι είναι καθαρά τουρκική λέξη που προέρχεται από το «sikmek» που σημαίνει «γαμώ». Εξ ου και το «σικκιμέ», που λαλούμεν εδώ στην Κύπρο!

Disdaimona είπε...

Α, μεγάλη τιμή μου Νικ, που παρακολουθείς τα μουσικά μου γούστα.

Συγνώμη που δεν αφησα λίστα με ούλλους τους αντιπαθητικούς υποψηφίους βουλευτές και αναφέρθηκα μόνο στον Χρήστο.Αλλη φορά θα αναφερθώ και σε αριστερούς αντιπαθητικούς για να πνάσεις.

Ποιό είναι το πρόβλημα σου Νικ.Ότι μπήκα στο μπλογκ του Ανευ και είπα ότι γούσταρα να πω;Ε,ο Ανευ εν φίλος μου και μου επιτρέπει να λέω ότι θέλω. Αν εσύ καταπιέζεσαι με φίλο τον Λιλλήκκα άλλαξε παρέες.
Μάλλον εσείς εν αστειέφκεστε μεταξύ σας διότι αποδεδειγμένα είστε σοβαρά άτομα.

Μήπως είναι εσείς που υπάρχετε εξαιτίας του Αυξεντίου και του Παλληκαρίδη; Δεν θυμάμαι καμιά φορά να εκμεταλλεύτηκα τη θυσία τους για να υπάρξω.

Ρώτα τον Λιλλήκα που εν τζαι φραγκοφονιάς για τα 4 εκ. Εν να σε ενημερώσει. Αν δεν ξέρει να σε ενημερώσει ρώτα την Κλαίρη Αγγελίδου.

aiolos είπε...

Με τους τουρκοκύπριους θα είσαι τώρα ΑΝΕΥ.... θα σου συνιστούσα να βρεθείς μακριά από τους Αχμέτ να μη πλησιάζεις από πίσω τις Ayşe και να μη λες ότι λέγεσαι Χασάν.

Α βάλε και σαν σύνθημα "λευτεριά στους Περσο-ασυριο-χαλδαίους" υπογραφή "οι φιλέλληνες".

aiolos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
theologos είπε...

aiolos.
Την καταγωγη μου δεν εγω δεν την εχω ξεχασει.Λες οτι εχεις την αξιοπρεπεια, να θελεις να συζητας τα χαλια μας,τουλαχιστον με ομοεθνεις!.Λοιπον, εχω λαθος οταν λεω οτι οι κοντοφθαλμες πολιτικες των περασμενων δεκαετιων, οδηγησαν σε αυτην την καταντια; Εχω λαθος στο οτι τα φοβικα συνδρομα, ο εθνικισμος και οι "μεγαλες ιδεες",διχασαν και εβλαψαν τη χωρα στο επακρο;
Η προσκοληση στη δυση[στον καπιταλισμο]που μας οδηγησε;
Ποιος ευθηνεται για την αστικοποιηση,το συγκεντρωτισμο και το υδροκεφαλο κρατος;
ΟΙ δεξιες πολιτικες οδηγησαν στην εγκαταλειψη της επαρχιας και την μεταναστευση[ με τη δευτερη μαζικοτερη στη δεκαετια του 60].
Ετσι aiole μπορει στο τελος να αναγκαστω να να μαθω Τουρκικα,αφου οι πολιτικες που ακολουθειθηκαν,ερημοσαν τον τοπο μου και τον αφησαν στο ελεος του..θεου.[καταγομαι απο τον Εβρο].
Εδω και λιγα χρονια Τουρκοι επιχειρηματιες και Τουρκικο προξενειο, αγοραζουν οικοπεδα και εγκαταλειμενα σπιτια,απο την Χαλκιδικη ως τον Εβρο και τα νησια του Β.Αιγαιου.
Λοιπον Εωλε, θα καταδεχτεις να απαντησεις στις "theologistikes μπαρουφες" μου με επιχειρηματα που ταιριαζουν στο υψηλο διανοητικο σου επιπεδο;

aiolos είπε...

Άκουσέ με Θεολόγε, εγώ σε λίγα συμφωνώ με τον ΑΝΕΥ, σε ένα που συμφωνώ είναι ότι είμαι πολυλογάς (ενίοτε), λαφαζάνης κατά το κυπριακότερο. Πολλά βλέπω δεν απαντώ (για δικούς μου λόγους).

Δεν διαφωνώ μαζί σου για τις πολιτικές των ελλαδικών κυβερνήσεων και με πονούν, το κακό ξεκίνησε από το 1981, έκτοτε όποιοι κυβέρνησαν κατέστρεψαν τον τόπο, σήμερα κατά την γνώμη μου είμαστε στον προθάλαμο επιβολής δικτατορίας, δεν μπορεί ο στρατός να μείνει επί μακρόν θεατής της κατοχικής διαδικασίας που είμαστε σήμερα, της πόπης γίνεται στην Ελλάδα σήμερα με τις δηλώσεις της Τρόικα μέχρι και το λαμπρό αυτό κορίτσι ο Πεταλωτής φόρεσε φουστανέλα να υπερασπιστεί την εθνική μας ανεξαρτησία. Χαίρομαι που ακούω ότι είσαι από την Θράκη, υπηρέτησα για μεγάλο διάστημα την θητεία μου στον Έβρο (Δορίσκο, Πέπλο, Κήπους) και η μάνα μου γεννήθηκε στην Ανατολική Θράκη.

Τίποτα το προσωπικό, δεν μιλώ με πάθος, δεν υποτιμώ κανένα, σέβομαι τους πάντες.

Anef_Oriwn είπε...

Aiolε,

Εγώ είμαι μ’ ΟΛΟΥΣ όσους αγαπούν πραγματικά αυτό τον τόπο και αγωνίζονται [χωρίς μεγάλα κι ανέξοδα λόγια] για την επανένωση του! Και μέσα σ’ αυτούς είναι και οι [Αριστεροί τουρκοκύπριοι]... Τελεία [Fullstop]!!! Η επόμενη μου ανάρτηση θα ‘ναι αφιερωμένη σ’ αυτούς!

Όμως θα επανέλθω [μια και επιμένεις – ως συνήθως παραπλανητικά και διαστρεβλωτικά] στο ζήτημα με τους «Περσο-ασυριο-χαλδαίους» για να ΣΟΥ θυμίσω τι έχω πει [πριν ενάμιση χρόνο περίπου]. Και το κάνω βασικά για να δείξω πόσο λαφαζάνης [το παραδέχεσαι και ο ίδιος] και αντιφατικός είσαι και πόσο εύκολα κι αβάσιμα χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς για τους άλλους!
Να σημειώσω ότι αυτή η συμπεριφορά ΣΟΥ αποτελεί [πάγια τακτική των απανταχού των δεξιών λαϊκιστών πολιτικάντηδων και φανφαρόνων ελληναράδων [τύπου Άδωνη Γεωργιάδη] ...
Σε σχόλιο μου [με ημερ. 15/10/09 4:29 μ.μ.] στην ανάρτηση ΜΟΥ με αρ. 58/2009 [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/10/582009.html], έγραφα επί λέξει [και με μπόλικο χιούμορ] όταν με αποκάλεσες «Περσοφοίνικα»: «Απλώς θα πω [και σαν επίλογο] ότι για τις φοινικο-περσικές [ή περσο-φοινικικές] “καταβολές” μου θα μιλήσω σε κάποιο επόμενο post μου όταν θα κάμω μια πιο αναλυτική παρουσίαση του εαυτού μου. Έχει πολλούς που έχουν φάει τα σώψυχα τους να μάθουν ποιος είμαι!!!»
Με το ζήτημα των [δήθεν ή πραγματικών] φοινικο-περσικών [ή “καταβολών” μου καταπιάνομαι [χιουμοριστικά, πλακατζιήτικα και αυτοσαρκαστικά] σε ανέκδοτο/αδημοσίευτο αυτοβιογραφικό κείμενο μου που έγραψα μια εποχή όταν πολλοί και διάφοροι μάχουνταν μέρα νύχτα να ανακαλύψουν «ποιος εν τούτος ο Anef_»!
Απ’ εκει ακι περα και σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα λέγεται πως το 17% των κυπρίων έχει φοινικικές καταβολές! Μέσα στην πόλη της Λάρνακας έχει ανακαλυφτεί φοινικικό και νεκροταφείο με τάφους με ανθρώπινους σκελετούς, αγγεία και κοσμήματα. [Σε μια-δυο περιπτώσεις έτυχε να ήμουν κι εγώ παρών] ...
Κάποια στιγμή θα επανέλθω επί του συγκεκριμένου θέματος και θα παρουσιάσω σε ειδική ανάρτηση, όχι το αυτοβιογραφικό μου κείμενο, αλλά το σχετικό με την κουβέντα μας εξαίρετο ποίημα “Επάνοδος από την Ελλάδα”

Ανώνυμος είπε...

«όταν πολλοί και διάφοροι μάχουνταν μέρα νύχτα να ανακαλύψουν «ποιος εν τούτος ο Anef_»!»Ρε ανεφ κοπριων παλε λασσεις ρε γαμωτο;Ιντα χρωμα κολανακι φορας;Κοτσινο οξα ροζ;Εν σου ειπα να πα να κολλησεις καμμια αφισιουα να μεν χασει ποσοστα το κομμα;Αν βαρκεσαι πηαιννε καμε κανενα καφε του Μουδουρου να πνασεις τζιαι λλιο τζιαι αιστες παπαριες τζιαι λαφαζανιες του τυπου «Έχει πολλούς που έχουν φάει τα σώψυχα τους να μάθουν ποιος είμαι!!!»

aiolos είπε...

Ανευ (δεν θα απαντούσα αν είσαι Περσο-ασυριο-χαλδαίος ή Περσο-φοίνικας δικό σου πρόβλημα) μου έστειλε ένας ανώνυμος το πιο κάτω μήνυμα, προβληματίστηκα να στο γράψω, κάποια στιγμή το έσβησα μου έλεγε το λοιπόν :

aiolos στην συγκέντρωση που θα πάει ο ΑΝΕΥ οι μισοί από τους τουρκοκύπριους που θα χαιρετήσει είναι πράκτορες της ΜΙΤ και οι μισοί από αυτούς που θα φιλήσει είναι αξιωματούχοι των κατοχικών δυνάμεων και του Αττίλα.
O ΕΛΑΣ μετά την απελευθέρωση, όσων είχαν τέτοιου είδους συναναστροφές, τις μεν γυναίκες τις κούρεψε (το αναφέρει ο Πετρόπουλος) τα ονόματά των ανδρών τα έδινε στην (δεν γράφω που τα έδινε).

Eγώ πιστεύω ότι είναι άκρως πατριωτική και διπλωματική η κίνησή σου, πας για να ξεγελάσεις τους χαζότουρκους....... φοβάμαι ότι έτσι πίστευε και ο Χασάν όταν πλησίασε την Ayşe ........ έτσι για να είμαι εντός θέματος.

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [ημερ. 12/2/11 11:23 μ.μ.], πλην γνωστέ παραρογράφε,
Η εμπάθεια ΣΟΥ δεν μπορεί να καμουφλάρει και να κρύψει την ταυτότητα ΣΟΥ!
Καλές ζιβάνες!

*************************
Άσχετε τζι’ αχάπαρε Aiolε,

Στην χτεσινή συγκέντρωση οι τουρκοκύπριοι ήταν ελάχιστοι. Για τους δικούς τους λόγους επέλεξαν να μην έρθουν! Προφανώς για να μην συνεχίσουν να τους κατηγορούν σαν πράκτορες των ελληνοκυπρίων. Ενώ ΕΣΥ υιοθετώντας και μηρυκάζοντας αυτά που ΣΟΥ έγραψε ένας δήθεν Ανώνυμος σε μήνυμα που ΣΟΥ έστειλε ΤΟΥΣ αποκαλείς «πράκτορες της ΜΙΤ» και «αξιωματούχους των κατοχικών δυνάμεων και του Αττίλα». Ποιοι είναι ρε εξυπνόβλακα οι «πράκτορες» και οι «αξιωματούχοι»; Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΤΟΣ (της Συντεχνία των τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών) Σενέρ Ελτζίλ, ο Ιζέτ Ιστζιάν, ο Αλπάι Ντουρτουράν, ο Μουράτ Κανατλί, ο δάσκαλος Γκιουτζέλ Κιουσίογλου, ο ακαδημαϊκός Ζεκί Μπεσικτεπελί, Αμπντουλάχ Κορκμαζχάν, ο Σενέρ Λεβέντ; Και ποια σχέση έχουν αυτά με τον ΕΛΑΣ και τους τότε συνεργάτες των γερμανών ρε μέγα αρλουμπολόγε;
Με τες κρυάδες ΣΟΥ για τον Χασάν και την Ayşe ΔΕΝ θ’ ασχοληθώ!

Nick είπε...

Disdaimona όσον αφορά τη μουσική, έχουμε κάποια κοινά σημεία με μια ματιά που έριξα στο blog σου. Αν ακούεις και Aretha Franklin τότε ακόμη πιο πολλά τα κοινά μας!
«Σοβαρότητα»
Συνήθως είμαι σοβαρός και αξιόπιστος εμπνέοντας εμπιστοσύνη. Σοβαρός με την έννοια που μου προσδίδεις, σίγουρα δεν είμαι. Αν καμιά φορά τύχει να περνάς από Λεμεσό μεριά, κόπιασε στον Άγιο Αθανάσιο να σε κεράσω και να σου πουν , οικογένεια και φίλοι για τη σοβαρότητα, τη σοβαροφάνεια μου και τις πλάκες η τα αστεία που κάνω.
Ο Λιλήκας δε νομίζω να είναι τσιγκούνης και αν εννοείς την κρατική βοήθεια για το μέλαθρο αγωνιστών ΕΟΚΑ, νομίζω είσαι άδικη γιατί το μέλαθρο μπορεί να κτίστηκε για τους αγωνιστές, όμως μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε πολίτης της κυπριακής δημοκρατίας.
Την ύπαρξη μας δεν την οφείλουμε στον Αυξεντίου η στον Παλληκαρίδη. Αυτά που απολαμβάνουμε όμως ναι, οφείλονται κατά κύριο λόγο σε αυτούς. Η καπήλευση του αγώνα και των αγωνιστών δε με αγγίζει γιατί δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο και δεν ανήκω σε κόμμα τύπου ΔΗΣΥ ΚΑΙ ΕΥΡΩΚΟ.

Για το ατομικό σου δικαίωμα της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, δε νομίζω να θέλεις άδεια από τον Anef_Oriwn, αλλά από τον κο Νεοκλή Συλικιώτη !!!
Οι επόμενες διαδηλώσεις θα λάβουν χώρα στη Χώρα, για να πέσει το καθεστώς Χριστόφια που θέλει να απαγορεύσει δια νόμου την ελεύθερη σκέψη και έκφραση!!!!!
Κάτω ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ Φασισμός και η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανεφ οριων,οταν θεωρεις τον εαυτο σου κατι το ξεχωριστο και ιδιαιτερο, ωστε οι αλλοι«να έχουν φάει τα σώψυχα τους να μάθουν ποιος είσαι!!!»,(κατσε την μαππα χαμε),θα πρεπει να αφηνεις τους αλλους να στο πουν(οτι εισαι κατι το ξεχωριστο και ιδιαιτερο).Μην το λες εσυ στους αλλους και μαλιστα χωρις να σε ρωτησουν.Οχι δεν σε αντιπαθω απλα με ξενερωνεις.Και οχι μονο εσυ, αλλα γενικα ατομα που νομιζουν οτι καποιοι ειναι.Απλα η δικη σου περιπτωση ειναι ακομα χειροτερη.Γιατι κατα καιρους μας το παιζεις και αντιελιτιστης.
kokoui

Anef_Oriwn είπε...

Δύο σύντομα σχόλια στους κατα τ’ άλλα συμπαθέστατους Nick και Kokouiν:


Nick,

Μας έπεισες πέραν πάσης αμφιβολίας για τη «σοβαρότητα» ΣΟΥ, με την κατακλείδα του κειμένου ΣΟΥ : «Κάτω ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ Φασισμός και η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!» Πάλι καλά που παραδέχεσαι ότι είσαι «σοβαροφανής»!


Kokouiν,

Ώστε σε «ξενερώνω»! Τζι’ ελάλουν τζι’ ΕΓΙΩ ότι μ’ ερωτεύτηκες, για να μπαινοβγαίνεις μια την άλλη στο Blog ΜΟΥ!
Μα πότε ΣΟΥ είπα ότι «με αντιπαθείς»; Εγώ εν για την «εμπάθεια» του Ανώνυμου [ημερ. 12/2/11 11:23 μ.μ.], που εμίλησα πιο πάνω ...
Πάντως «την μαππα χαμε», εν δύσκολο να την κάτσω, έτσι περιαυτολόγος που είμαι! Τζιαι τζιείνοι που «εφάαν τα σώψυχα τους να μάθουν ποιος είσαι», ήταν/είναι τα παλιά ΣΟΥ τα φιλαράκια οι Γρουστοφογουοτσσιανοί!