Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ανάρτηση 65/2010 [έκτακτη, επετειακή, αντιπολεμική, ειρηνική και επαναπροσεγγιστική] - “Συναπάντημα Ειρήνης και Επανένωσης”*

{* Αφιέρωμα στην 1η του Σεμπτέβρη 
(Σημείωση 4/9/2010: «Σεπτέμβρη» κι όχι «Σεμπτέβρη» - διόρθωση μετά από παρατήρηση του σχολιογράφου Arxiepiskopoυ) και στην κοινή εκδήλωση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων για την Ειρήνη και την Επανένωση}.
Η 1η του Σεπτέμβρη του 1939 θεωρείται η ημερομηνία έναρξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς κατά την ημέρα εκείνη η ναζιστική Γερμανία ξεκίνησε την επίθεση της κατα της Πολωνίας. Μετά το τέλος του Πολέμου, η 1η του Σεπτέμβρη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της [εξ αριστερών ορμώμενης] Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας [ΠΣΟ] ως η Παγκόσμια μέρα δράσης των συνδικάτων για την Ειρήνη, τιμώντας έτσι και τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ και μερικά χρόνια [κατά την ημέρα αυτή] διοργανώνεται στην Κύπρο από τες [αριστερές] συνδικαλιστικές [κι όχι μόνο] οργανώσεις των δύο κοινοτήτων κοινή αντιπολεμική και επαναπροσεγγιστική εκδήλωση [συνήθως στην ουδέτερη ζώνη του Λήδρα Πάλας].
Έτσι και φέτος η ΠΕΟ και η DEV-IS, μαζί με την Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης "Ενωμένη Κύπρος" [που περιλαμβάνει στους κόλπους της κάπου 50 άλλες ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις] τιμώντας την 1η Σεπτεμβρίου [και τα εκατομμύρια θύματα του φασισμού], διοργανώνουν αύριο βράδυ [στις 7:30 μ.μ.] μεγάλη δικοινοτική εκδήλωση στην νεκρή ζώνη στη Λευκωσία, στο ιστορικό γήπεδο της τουρκοκυπριακής ποδοσφαιρικής ομάδας “Τσετίν Καγια”, απέναντι από το Λήδρα Πάλας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει [στις 7:00 μ.μ.] με δύο παράλληλες πορείες προς το Λήδρα Πάλας, η μια από την Πλατεία Σολωμού και η άλλη από την Πύλη Κερύνειας [στην τουρκική συνοικία της Λευκωσίας]. Στο χώρο της συγκέντρωσης θα γίνουν χαιρετισμοί από τες διοργανώτριες οργανώσεις και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Έλληνα καλλιτέχνη Παντελή Θαλασσινό, την Τουρκοκύπρια Umut Albayrak τη Βούλα Κωνσταντίνου, το συγκρότημα Sol Anahtari και τη Δικοινοτική Χορωδία.
Ως ελάχιστη συνεισφορά [και συμπούρκιμα για συμμετοχή] στην δικοινοτικοί εκδήλωση [ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων] για την Ειρήνη, παραθέτω πιο κάτω το εξαίρετο ποίημα, “Να ξηλειφτεί ο πόλεμος”, του αγαπημένου ΜΟΥ κύπριου λαϊκού ποιητή Κυριάκου Καρνέρα. [Το εν λόγω ποίημα περιλαμβάνεται σ’ ένα αφιέρωμα που έχω ετοιμάσει από πέρσι για τον Κυρ. Καρνέρα και ελπίζω να το αναρτήσω λίαν συντόμως] ...

ΝΑ ΞΗΛΕΙΦΤΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
[του Κυριάκου Καρνέρα] “Συντρόφοι τζιαι συντρόφισσες, πριν να μας φα’ το χώμαν,
να ρίψουμεν τον πόλεμον, να σπάσουν τ’ άρματά του,
να βαωθούν, να κλειωθούν οι πόρτες τον θανάτου,
να μεν ί-ξαναννοίξουσιν το μαύρον τους το στόμαν.
Να ξηλειφτεί ο πόλεμος, η ρίζα τζι’ η γενιά του.
Εμπρός, παιδκιά, να στήσουμεν πόλεμον του πολέμου.
Κάμετε τ’ άρματα σταχτόν τζιαι δώστε τα τ’ ανέμου,
για να γλιτώσει ο γονιός για πάντα τα παιδκιά του.
Με την σημαίαν της χαράς τζιαι με της καλοσύνης,
την θέλησιν ομπρός, ομπρός, ελεύθεροι τζιαι δούλοι.
Ξένοι, διτζιοί τζιαι συγγενείς να σμνίξουμεντε ούλοι,
να χτίσουμεν που τζιηνουρκής το σπίτιν της ΕΙΡΗΝΗΣ.
Να μπει μέσα να παντρευτεί, νάν’ νοικοτζιυρεμμένη,
νάν’ η χαρά κουμέρα της, ο έρωτας κουμπάρος
τζι’ ώσπου ‘σσιει γήν τζιαι ουρανόν να μεν τούς πάρ’ ο Χάρος, Ειρήνη νάν’ ή νιόνυφφη, γαμπρός ή Οικουμένη”.
Κι όσοι μπορείτε/μπορούμε, ας είμαστε εκεί!

Anef_Oriwn
Τρίτη 31/8/2010

8 σχόλια:

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ANEF ORIWN,σου γράφει ο εαυτός σου.Από σήμερα απέκτησα λογαριασμό για το μπλογκ σου.Λυπάμαι που αρχίζω την παρέμβαση στο μπλογκ σου με μια παρατήρηση:δολοφόνησες τη λέξη ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ στην αρχή της ανάρτησης.Πρόσεχε.Ανέχομαι να με αποκαλούν οι κοπρίτες του W.C(Watch Christofias) ως ΑΝΕΦ,δεν ανέχομαι,όμως,να με θεωρούν ως ανορθόγραφο.Ξέρεις,εμείς οι ανθέλληνες προδότες έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στην ελληνική γλώσσα.Καλό φθινόπωρο!

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Arxiepiskopε,
Τις ευλογίες ΣΟΥ!
ΣΟΥ απαντά ο Εαυτός ΣΟΥ!!! [Πας στοίχημα ότι η επόμενη ανάρτηση του Επιτρόπουλου Pentaro, στο νεοφώτιστο blogκιν του, θα έχει τίτλο “Ο Anef Oriwn συζητά στο Blog ΤΟΥ με τον Εαυτό του (που παρουσιάζεται με το bot Arxiepiskopos)!!!”
ΕΓΩ πάντως θα ΣΕ καλωσορίσω στο Απάχικο ΜΟΥ [κι όχι ΜΑΣ - δηλ. Ημών των ΔΥΟ], μόνο που σήμερα Τετάρτη [καθώς είναι και νηστεία] το κατάστημα προσφέρει μόνο φασολάδα, μπάμιες, φακές και κολοκάσι!

Επίσης ανταποδίδω τες ευχές για Καλό Φθινόπωρο ... [Μια από τες επόμενες αναρτήσεις ΜΟΥ, θα είναι αφιερωμένη στον Σεπτέμβρη(!) και στο Φθινόπωρο] ...

Αναφορικά με την ορθογραφία της λέξης «Σεπτέμβρη» οφείλω να παραδεχτώ [ο ανθέλλην προδότης] ότι έχεις δίκιο – «με έπιασες στα πράσα». Όμως μόνο τη πρώτη φορά [στην αρχή του κειμένου είναι γραμμένο ως «Σεμπτέβρη» [με το μι σε λανθασμένη θέση]. Κι αυτό το χοντροειδέστατο ανθελληνικό λάθος έγινε κατόπιν διόρθωσης μέσα από τον αυτόματο διορθωτή που δεν ξέρω γιατί, αλλά μου βγάζει κι αυτή τη γραφή ως σωστή. [Τον αυτόματο διορθωτή όταν βιάζομαι τον χρησιμοποιώ μηχανικά με αποτέλεσμα κάποτε να διαπράττω λάθος διορθώσεις χωρίς να το αντιλαμβάνομαι] ...

arxiepiskopos είπε...

Σου δίνω άφεσιν αμαρτιών!Όμως δε θα ντρέπεσαι που θα λεν πως μπλογκ έχουνε ο ΑΝΕΦ κι ο ΠΕΝΤΑΡΟΓΙΩΡΚΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Όλοι μαζί να βρωντοφωνάζετε υπέρ της διχοτόμησης... Εξάλλου το γήπεδο της Τσετίν Καγιά taksim δεν λέγεται;

Αιδώς Αργείοι

Anef_Oriwn είπε...

Arxiepiskopε Εαυτέ ΜΟΥ,

Το γνωστό Επιτρόπουλο ονόματι Pentaro [που ο νους ΤΟΥ εν πάει ούτε για 5 μπακκίρες/πεντάρες], έχει πάθει ψύχωση μαζί ΜΟΥ/ΜΑΣ!!! Να φανταστείς ότι στο νεοφώτιστο blog ΤΟΥ ΟΛΑ τα μέχρι τώρα posts ΤΟΥ [πλην του πρώτου του εισαγωγικού] είναι αφιερωμένα στον Anef_Oriwn [κυρίως] και στα «bots της Επαγρύπνησης»!!! Εν κρίμα το κακόμοιρο το πλάσμα του Θεού. Σίουρα εν να ΜΕ θωρεί τζι’ όρομαν τζι’ εν να κατουρκέται τζιαι πάνω ΤΟΥ!!! Μόνο ένας ψυχίατρος θα ΤΟΝ σώσει!

Πρώην Κομμουνιστής είπε...

Ούτε δίδυμοι να ήσασταν. Ήσαστε φτυστοί εγώ.
Το ψυχίατρο θα τον χρειαστεί ο Πέντα όταν μάθει ποιοι ήμαστε. Τωρά κάμνει παναύρκα με το νου του και χαχανίζουμε εμείς.
Δικό του όμως το φταίξιμο που θέλει να κάνει και τον αστυνόμο Κλουζώ.

arxiepiskopos είπε...

Φίλε ΑΝΕΦ,είσαι σίγουρος ότι εσύ δεν είσαι εγώ;Άρχισα να παθαίνω πενταρογιωρκίαση!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν περάσει 5 ώρες και ακόμη να σου απαντήσει ο άνευ...

Φαίνεται έχει νέο συναπάντημα στο γήπεδο taksim...