Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ανάρτηση 62/2010* [διακοπευτική, ποδοσφαιρική, ομονοιάτικη κι αντι-λεμονηκή] – Με μισό-μηδέν ΔΕΝ κερδίζεις παιχνίδια**!!!


[*Σημείωση 1:
Το πιο κάτω εμπνευσμένο κείμενο ΜΟΥ γράφτηκε εν βρασμώ ψυχής και πρόχειρα (υπό την μορφή σημειώσεων), σ’ ένα τεφτέρι, στες 6 τ’ Αούστου, εν καιρώ διακοπών στα βουνά του Τροόδους και σε πείσμα του αρχαίου ρητού ότι “η τρέλλα δεν πάει στα βουνά”! Ν’ αναφέρω ότι τούτο το πόνημα ΜΟΥ αποτελούσε μέρος ενός μεγαλύτερου κειμένου ΜΟΥ για τες διακοπές, [ενός “Ημερολογίου Διακοπών” το οποίο θα δημοσιευτεί σε προσεχή ανάρτηση], αλλά τελικά, λόγω της σοβαρότητας και σημαντικότητας των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών και ΟΜΟΝΟΙΆ-τικων σκέψεων ΜΟΥ , αποφάσισα να τες κάμω ξεχωριστό post!]


[**Σημείωση 2:

Από την ιστορική ατάκα του Sir Takίs Lemonis μετά από μια δύσκολή (και ποια ήταν εύκολη;) και αγχώδη νίκη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κατα την περσινή ποδοσφαιρική σεζόν. Ακόμα τζιαι προχτές στο παιχνίδι με τον “Απόλλωνα”, για το Super Cup, εκάμαμεν τα εύκολα δύσκολα, στο τέλος της ημέρας!] ...

****************************
Kαι ξεκινάμε με μια αφιέρωση για το τιμώμενο προσώπατο [link: http://www.youtube.com/watch?v=BSIyLmR8JGk ]!
«Εν ννα φάμε 5 μ’ έτσι προπονητή που έχουμε!!!»
Αυτά έλεγε [πότε απευθυνόμενος σ’ ΕΜΕΝΑ και πότε μονολογώντας και παραμιλώντας], ο παλιόφιλος [από τα “επαναστατικά” ΜΑΣ μαθητικά χρόνια], ο Αντρικκής του Μιτσιουρή, ο “καθηγητής” [και κυριολεκτικά και μεταφορικά], βλέποντας τα [αμυντικά όχι μόνο] χάλια της ομάδας ΜΑΣ [της ΟΜΟΝΟΙΑΣ] στο εκτός έδρας παιχνίδι που έδινε στο Σάλτζμπουργκ [στην Αυστρία], την Τετάρτη [το βράδυ] 4 του μηνός. Με τον Αντρικκή βρεθήκαμε όλως τυχαίως [και μάλιστα μετά από χρόνια πολλά] να κάνουμε διακοπές στο ίδιο μέρος μετά των οικογενειών ΜΑΣ εκεί στα ψηλά βουνά ...«Εν προπονητής τούτος σιόρ ...»
«Μα αφού εν καταλάβει τίποτε ...»
«Τούτον τον Καρυπίδη ίνταμ που τον έχει μέσα τζιαι παίζει, οξά επειδή εν καλαμαράς;»
 


[Φίλτατε Αντρίκκο, μάλλον προσπαθεί να πείσει – κυρίως τον Εαυτόν ΤΟΥ – ότι από τους 6-7 “παικταράδες” που έφερε πέρσι στην ομάδα, υπάρχει ακόμα κανένας που είναι καλός – όπως ο Davidson] ...
Αυτά κι άλλα τέτοια έλεγε και παράλεγε και ξανάλεγε, σαλαβατώντας [ο παλιοπαρέας ο Αντρικκής], ένεκα της τεσσάρας που φά(γ)αμε που την Σάλτζμπουργκ [κι όχι «Σάλτζμπρουργκ», αγαπητέ Νικόλα Γεωργίου]!
Ίσως να μιλούσε και λίγο η ζιβανία που είχε πιει εκεί στο εστιατόριο όπου βλέπαμε το ματς [εκείνος είχε πάει πιο νωρίς και για φαγητό μετά της πολυμελούς οικογενείας του, ΕΜΕΙΣ πήγαμε λίγο πριν αρχίσει το ματς και την βγάλαμε με 2-3 ούζα].


Έλα όμως που και την επομένη ήταν ακόμα πιο έντονος αλλά και πιο αναλυτικός. Η κριτική του δεν οφειλόταν σε κάποια χρόνια και αβάσιμη αντιπάθεια για τον Λεμονή. Ήταν μελετημένος. Μαθηματικός ων έχει πάθος με τη στατιστική και την μαθηματική τεκμηρίωση των λεγόμενων του [έναν τζι’ έναν κάμνουν δύο!]. Καθηγητής στο επάγγελμα αλλά και “καθηγητής” επί των ποδοσφαιρικών και δη αυτών που αφορούν την αγαπημένη του “ΟΜΟΝΟΙΑ”, τεκμηρίωνε με το μαθηματικό μυαλό του και κατ’ επέκταση και στατιστικώς, τες απόψεις του. Ιδιαίτερα καυστικός ήταν μάλιστα για το έργο του Λεμονή και κυρίως για την αδυναμία και την ανικανότητα του [όπως τις ονόμαζε] να συγκροτήσει ομάδα ...
[Τελικά φάγαμε ΜΟΝΟ 4 κι αποκλειστήκαμε κακήν κακώς από τον επόμενο γύρο του Champion’s League.]

Όμως ο Αντρικκής ΔΕΝ σταμάτησε να εξαπολύει τους μύδρους του κατα του Λεμονή. Την επομένη μάλιστα, έστρεψε τα πυρά του και κατά των δημοσιογράφων και αθλητικογράφων που δεν τολμούν να κάμουν αυστηρή κριτική στον Λεμονή. Ίσως γιατί θεωρούν ότι επειδή η “ΟΜΟΝΟΙΑ” έπιασε πρωτάθλημα επί της θητείας του ως προπονητής εκεί [και μάλιστα μετά από μια επταετία], «τούτος» πρέπει να παραμείνει στο απυρόβλητο ή/και να το δοθεί πίστωση χρόνου. Για πόσο καιρό ακόμα όμως; Αύριο που θα παίξουμε [στες 19 του μηνός είναι το πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία] με την ουκρανική “Metalist” για τους ομίλους του “Europa League”, εν ννα καλλίττερα τα πράματα;Τζιαι εσυνέχισεν να λαλεί ή μάλλον να μονολογεί ο Αντρικκής:
«Τζι’ ΕΓΙΩ να είχα έτσι παίκτες έπιαννα το Πρωτάθλημα, τζιαι μάλιστα με καμμιτά [κλειστά] τα μμάδκια! Τζι’ όι να ΜΑΣ το διούν οι άλλοι, τζι’ ΕΜΕΙΣ μέχρι την τελευταία στι(γ)μή να τους λαλούμεν εν το θέλουμεντε!»

{Εδώ θα κάμω μια παρένθεση για να πω ότι με τον Αντρικκή υπήρξαμε συμμαθητές. Ήμασταν στην ίδια τάξη (στη Μέση Εκπαίδευση) για 5 συναπτά έτη (και κάποτε μάλιστα και διπλανοί - καθόμασταν στο ίδιο θρανίο), αλλά τζιαι συντρόφοι στην πιλότταν και ομοϊδεάτες (αναρχοκομμούνια)! Τζιαι εβουρούσαμεν που τότε την ΟΜΟΝΟΙΑ! Φαίνεται όμως πως τελικά αυτός παραμένει πιο αντισυμβατικός από ‘ΜΕΝΑ. Εκάμαν [με τη σύζυγο του] και ... 6(!) παιδιά [το μικρότερο είναι μόλις τρεισήμισι χρονών - να τους ζήσουν και να τα χαίρονται], κρέας στο σπίτι πολύ λίγες φορές τρώνε [κι όχι γιατί νηστεύουν], ενώ αναψυκτικά και δη Coca Cola ή ετοιματζίδικα φαγητά τύπου McDonalds είναι απαγορευμένα και εντός αλλά και εκτός σπιτιού για ΟΛΟΥΣ! Διάνοια ήταν έκτοτε στα Μαθηματικά και άσσος στες Φυσικές και Χημείες ... Ουδέποτε όμως συμπάθησε τες Φιλολογίες, γι’ αυτό και αυτά που τώρα αναλύει και λαλεί, είτε για την ΟΜΟΝΟΙΑ, είτε για τα πολιτικά [εξεγείρεται με τες αντιδράσεις που παρατηρεί στον εκπαιδευτικό περίγυρο του για τες πολιτικές Χριστόφια], όλο και παρακινεί τους άλλους που ξέρουν και τα γράφουν καλύτερα να στείλουν επιστολές στον Τύπο...}


Με τα πλείστα απ’ όσα ελάλεν ο Αντρικκής εσυμφωνούσα, γιατί ούτε και σ’ ΕΜΕΝΑ εγέμισε ή ΜΟΥ γεμίζει το μάτι ο Λεμονής.
Το περσινό πρωτάθλημα το πήραμε απλώς γιατί οι άλλοι [οι κυριότεροι αντίπαλοι ΜΑΣ, όπως το ΑΠΟΕΛ, η “Ανόρθωση” και ο “Απόλλωνας”] ήταν χειρότεροι από ΕΜΑΣ!Κάποια (επι)κριτικά [αλλά ήπια σχόλια] για τον Λεμονή έγραψα και πέρσι στην ανάρτηση ΜΟΥ με αρ. 56/2009 [link: http://aneforiwn.blogspot.com/2009/10/612009.html], ενώ κάποιες μπηχτές περιείχε και το κείμενο της πανηγυρικής ανάρτησης που έκαμα [τον Μάη] ένεκα της κατάκτησης του Πρωταθλήματος [αρ. 29/2010 – link: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/05/292010.html].


Σε συνέχεια μέσα στον Οκτώβρη [πέρσι] έγραψα κι ένα πιο ολοκληρωμένο (επί)κριτικό κείμενο για την αγωνιστική [κι όχι μόνο] κατάσταση στην ΟΜΟΝΟΙΑ [και για τον baş-προπονητή ΜΑΣ], αλλά τελικά ΔΕΝ το ανάρτησα [Ήταν τότε που είπε την περιβόητη φράση «είμαι ευχαριστημένος να κερδίζω και με μισό – μηδεν!»]Ακολούθως έκαμα δεύτερες σκέψεις [και δεν ανάρτησα το εν λόγω κείμενο] επειδή [χωρίς όμως να βελτιωθεί η απόδοση της ομάδας] φέρναμε θετικά αποτελέσματα [δηλ. κουτσά στραβά κερδίζαμε!]. Ίσως να ΜΗΝ ήθελα να ΜΕ πούνε και μουρμούρη “προπονηταρά της κερκίδας”, όπως χαρακτηριστικά λένε οι καλουπιασμένοι και “καθεστωτικοί” Ομονοιάτες τους αμφισβητίες οπαδούς της Ομάδας! Μα καλά σιόρ, μας θέλουν ΜΑΣ μόνο σκέττους νέτους και κλει(δ)στομιασμένους οπαδούς χωρίς σκέψη κι άποψη; [Τώρα λαλούνε τζι’ αντι-Λεμονηκόν!]

Κάπου τον Δεκέμβρη όμως τα πράματα πήραν πάλι τη στραβή τζιαι την κάτω βόλτα. Το ποτήρι ξεχείλισε [με τον Λεμονή], αλλά δεν βρήκα χρόνο να περάσω τις σκέψεις ΜΟΥ στο χαρτί κι ακολούθως στο pc. Ήταν τότε που έτερος “άρρωστος” ΟΜΟΝΟΙΑ-της, ο αθλητικογράφος του “Πολίτη” Ρολάνδος Σκέττος, στο εβδομαδιαίο [παιζόταν κάθε Παρασκευή απόγευμα] αθλητικό σατιρικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα “Η Παράγκα” [στο Τρίτο του ΡΙΚ], που έκαμνε ως “κύριος Ρόλης”, ζήτησε από τον συνεργάτη του [στο πρόγραμμα] “Δόκτορα Μάκη” [τον εκ Λάρνακος μίμο Κωστάκη Κωνσταντίνου], να του πει ΤΡΙΑ πράγματα που πρέπει να κάμει ο Λεμονής για να “σάσει” [να φτιάξει] η κατάσταση [αγωνιστικά] στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Και ο "Δόκτωρ Μάκης" απάντησε:
«Πρώτον να φύγει, δεύτερον να φύγει και τρίτον να φύγει!!!»Φίλτατοι, ο Λεμονής ΑΔΥΝΑΤΕΙ! Έχει τες έμμονες του και ΔΕΝ καταφέρνει να ενφυσήσει πάθος και αγωνιστική πειθαρχεία στους ποδοσφαιριστές!!! Και το κόστος ΔΕΝ είναι μόνο ποδοσφαιρικό [ή συναισθηματικό – κυρίως για τους οπαδούς], είναι και οικονομικό!!!
Θα ‘ναι και πάλι δύσκολη η φετινή χρονιά [ασχέτως του αποτελέσματος με την “Metalist”]!


*****************************
Και κλείνω με μια αφιέρωση σ’ ΟΛΟΥΣ τους ΟΜΟΝΟΙΑ-τες
[link:
http://www.youtube.com/watch?v=oJsnpkBWCak ] ...


Anef_Oriwn
Παρασκευή 13/8/2010

14 σχόλια:

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katamutras είπε...

Ρε Κικιρηκα πάλε περιπέζεις. Μίλα μια βολά σοβαρά να αλλάξη το κλήμα.

Άνεφ Ορίων διστιχώς αν και ΑΠΟΕΛΗΣΤΑΣ συφονώ μαζί σου για άλλο μια φορά.
Η ΟΜΟΝΙΑ και πέρσι και φέτος έχη τους καλλίτερους πέχτες. Ο Λεμονής έπρεπε να ήχε φίγη προ πολλού από ΟΜΟΝΙΑ. Δε κατάφερε να δέση την ομάδα.
Η Σαλπουρκ από ότι μας έδιξε δεν είναι ομάδα των ομήλων . Η ΟΜΟΝΙΑ αν έπεζε ποδόσφερο θα έπερνε την πρώκριση από το πρότο ματς στη Χώρα. Είναι καλλίττερη που τη Σαλπουρκ. Όμως πλίροσε τα λάθοι του Λεμονή. Ηχε Λούα και Αβρααμ έξω στο πρότο πεχνίδι. Τους καλλίττερους έξω αν ε δινατό.

Η ουκρανικη ομάδα εν καλή αλλά όι ανηκιτη. Εχει καλές πιθανώτιτες η ΟΜΟΝΙΑ.

Και πέρση η ΟΜΟΝΙΑ αν και ήχε την καλλίττερη ομάδα στο τέλως φάνικε τιχερή. Παραλλίο να μιν έπερνε προτάθλιμα.
Αν ήχε η ΟΜΟΝΙΑ προπονιτή το Γιοβάννωβιτς θα έπερνε το προτάθλιμα με είκωση πόντιους διαφωρά..

Καλή επιτιχία σε Ολες της ομάδες της Κύπρου.

katamutras είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katamutras είπε...

Ανεφ ‘Οριων αν δεν αρχήσεις να με βζήνης ε θα σε κσαναξατιμάσω.

Aslan είπε...

φίλε ανευ με αγχωνεσαι το πρωταθλημα ειναι του ΑΠΟΕΛ! Ελπιζω να περασες καλα τις διακοπες σου!

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katamutras είπε...

Ρε Άνεφ Ορίων ξέρωτο ότι αρέσκει σου να σε στολήζω για αυτό μου έβζησες το σχόλειο μου. Πόψε όμως ε θα σου κανό τη χάρι.
Μαράζοσα από της δίο ήττες και ελπήζω να με τρητόση το κακό.

Ρε Ασλάν από το στώμα σου και στου Κουτσωκούμνι το αφτή.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
katamutras είπε...

Μα ο Καταμουτρας που εχάθικε;
Εξίασε το κοδικόν του;
Ο Αρχιεπίσκοπος γιατι δεν εμφνίζετε σε τουτο το μπλοκ;
Ο Μιχάλης - ο Κόστας – ο Γιόργος - γιατί εν ηγράφουν δαμέσα;

Ваше доброй ночи

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε ματσουκα μα εσενα η 50ρα πριγιπεσσα πλερωνει σε τζιολας τζαι εκαμες τοσα ρυαλια?
Ακου ρε κουμπαρε α, τζαι εμεις εχομεν την μουχτιν, εγιω δηλαδη γιατι εν πιερωνουμε. βεβαι εσιει τζαι χειροτερα, ο ανεφουλης κερατουκλης αρχιμουφτης που μας την ταιζει τζαι ποτιζει μας την τζαι ντυυνει μας την (οσην ωρα εν ντυμενη δηλαδη) την 50ρα πριγκιπεσσα μας.
μμμμ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

katamutras είπε...

Ε Κιρικα ετση ιλικία που έσιη πρέπη να πιερόνη. Ψισιηκά εν κάμνο μούχτι. Ο μούχτις επέθανε.
Α μάθη διλαδής ότι η άλλες πιερόνουντε μπορεί και να αυτοκτονιστή η πριγγιπέσα.

Τα ριάλια έκαμα τα που με επλόυμίζαν ούλλες οι κομμουνίστριες . τωρά μόνο λλίες με πλουμίζουν. Οι άλλες αλλαξαν κώμμα.

ΚΗΡΥΚΑΣ είπε...

ρε τραουλλε ανεφ-πισκοπε, να σε παρακαλασω να με ν μου φκαλεις αβανιες. εγιω μονο την πενηνταρα πριγκιπεσσα ΜΑΣ κανοζιω, εν εχω μαθκια (ουτε τιποτε αλλο) για αλλην. μακαρι να την προλαβαινω αφου εσενα εν σου καηλα. θενκ γιου για την αυστρια μαη μποη

katamutras είπε...

Ρε Ανεφούλη Αρχικεραττά είσε ο μόνος που ε δικεούτε να μιλά για κέρατα.
Να σταματίσης να γράφης με πέντε ονόματα γιατί τούτο το πράμα που κάμνης φανερόνη μεγάλο πεζεβεγγλικι. Όχι ότι δεν ήσε διλαδής.

katamutras είπε...

ΑΝΕΦ ΟΡΙΩΝ έχης χερετίσμτα που το μουχτάρι το Λαγουδερόν το Σπίρο Γεοργείου.
Ηπε μου να σου πω να με πατίσης το πόι σου στη Πιστηλιά γιατί είσε ανεπιχίμιτος προδώτις.