Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Ανάρτηση 35/2010* [“εορταστική”, “τιμητική”, αλλά και βεβηλη, αμαρτωλή και αθεόφοβη] – Περί του Κωνσταντίνου του “Μέγα” και Αγ(ρ)ίου ο λόγος...



[*Γράφτηκε την Πέμπτη 13/5/2010] ...

Προειδοποιούνται οι «Έλληνες, Χριστιανοί κι Ορθόδοξοι», ότι η ανάγνωση και μόνο του πιο κάτω κειμένου μπορεί να διαταράξει πολύ σοβαρά τες θρησκευτικές/πνευματικές τους ισορροπίες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ορθόδοξο εορτολόγιο [και το νέο ημερολόγιο] την επόμενη Πέμπτη είναι των Α(γ)ρίων Κωνσταντίνου και [και της μητρός αυτού] Ελένης... [Μεγάλ’ η χάρη ΤΟΥΣ και Βοήθεια ΣΑΣ!] ... Ρωμαίοι μεν αμφότεροι, αλλά ελληνοποιηθέντες δε ...

Κατ’ αρχάς να ευχηθώ στον φίλτατο Κώστα [πολύ καλό φίλο από τα παλιά – από τες εποχές τες φοιτητικές] Χρόνια Πολλά τζιαι Καλά, να Ζήσει! [Σίγουρα ΔΕΝ με διαβάζει – ιδέα ΔΕΝ θα έχει για την ύπαρξη του Blog μου, αλλά μια τζιαι θα κάμω ανάρτηση σχετική μ’ αυτή τη θρησκευτική γιορτή είπα να στείλω και τις ευχές μου στους αγαπητούς φίλους που γιορτάζουν - είτε θρησκεύουν αυτοί, είτε όχι]... Ελένην [ωραία ή μη] ΔΕΝ έχει στο κοντινό μου περιβάλλον για να τρέξω να της ευχηθώ - μετά λουλουδικών και ασπασμών. [Και η Μενεγάκη μακριά είναι, ρε γαμώτο, να της ευχηθούμε και να εισπράξουμε και κανένα φιλάκι!] Πως είπατε, γιορτάζει και η Ελένη η Θεοχάραινα; Μππρρρρρρρρρ ... Είναι και η Ελένη η Ελενάρα, η Δημάρχαινα της Λευκωσίας [που εν τζιαι δική ΜΑΣ], αλλά κι αυτή δεν είναι κοντά...

Και τώρα στο ψητό [μετά τα ορεκτικά], για τον Κωνσταντίνο τον αγιοποιηθέντα και μεγαποιηθέντα! Πιο κάτω θα παραθέσω σύντομο [σχετικό με το Κωνσταντίνο] απόσπασμα από το υπό μελέτη, επεξεργασία και συγγραφή [αιρετικό] “έργο” μου [υπό τον τίτλο]
“Βίοι Αγ(ρ)ίων κι άλλες Άγ(ρ)ιες ιστορίες”Να αναφέρω ότι υπό συγγραφή βρίσκεται κι έτερο άκρως ανατρεπτικό έργο μου – κι αυτού θρησκευτικού περιεχομένου – υπό τον ευφάνταστο τίτλο “Βι(β)λικές ιστορίες ή Ιστορίες βιβλικές, πικάντικες και σχεδόν πορνογραφικές” … 


**************************** [Συμπληρωματικό σχόλιο 22/5/2010: 
Έτσι για να δικαιώνουμε τζιαι τους ... “νούνους” (ΜΑΣ) που ΜΑΣ βάφτισαν «πορνοσάτιρους» - το «–τι» με ιώτα όμως - γιατί σατιρίζουμε τα «πορνό» ή/και γιατί ξεκινούμεν τες σάτιρες πορνόν πορνόν δηλ. πρωί πρωί. Που ‘στε [πούστε!] ακόμα που σκέφτομαι να παραλάβω – σατιρικώς εννοώ - και τες ... “εθνικές” ΜΑΣ πουτάνες!]

***************************** [Κάποτε, τον καιρό που ήμουν φοιτητής, διάβασα ένα βιβλίο/μελέτη για τη Βίβλο κάποιου ξένου συγγραφέα, όπου ο τελευταίος χαρακτήρισε τη Βίβλο ως ένα βιβλίο γεμάτο αίμα, σεξ και απληστία, γι αυτό και είπα να το διερευνήσω περαιτέρω - εν καιρώ το δέοντι] ...

Σίγουρα οι πιστοί [πάσης φύσεως και ποιότητας] βλέπουν και αποδέχονται [δογματικά και χωρίς προβληματισμό και συζήτηση – γιατί έτσι τους εμάθαν] τα θετικά του βίου των “Αγίων” της Εκκλησίας – τον μοναχικό τους βίο, το “θεόπνευστο” πνευματικό τους έργο, θεάρεστες πράξεις, τα “θαύματα” που επιτέλεσαν εν ζωή και επιτελούν και μετά θάνατο [άλλο ανέκδοτο κι αυτό καθώς άμα τα μελετήσεις αποδεικνύονται μούσι!] ...
Γι’ αυτό και ο Κωνσταντίνος ο καλούμενος Μέγας και Άγιος (κάποιος ειδικός επί των αγιοποιήσεων μπορεί να εξηγήσει και σε ΜΕΝΑ, τον αδαή κι “άπιστο Θωμά” να μου εξηγήσει γιατί;) δεν αποτελούσε εξαίρεση. Αφού σκότωσε, έσφαξε, λεηλάτησε και διάφορα άλλα τοιούτου είδους “μικροπαραπτώματα”, κατέφυγε στα ιερατεία επιδιώκοντας άφεση αμαρτιών. Εδώ πάει γάντι και ένα τραγουδάκι της Αρλέτας που λέει [link:
http://www.youtube.com/watch?v=OecIHzEwhDw&feature=related] : “Προχθές αργά στο μπαρ «Το ναυάγιο», βρέθηκα να τα πίνω μ' έναν άγιο, καθότανε στο διπλανό σκαμπό και κοινωνούσε με ουίσκι και νερό … Και μου είπε εγώ τους, αγαπάω τους κολασμένους, αν θες ν' αγιάσεις πρέπει ν' αμαρτήσεις. Ε, κι αν προλάβεις, ας μετανοήσεις ...”! [Κι ο Κωνσταντίνος διέπραξε όχι απλά αμαρτήματα αλλά εγκλήματα και μάλιστα ουκ ολίγα και αμελητέα! Και σήμερα λέγεται και πιστεύεται ότι κάμνει τζιαι θαύματα ομού μετά της αγ(ρ)ίας αυτού μητρός].Πιο κάτω θα παραθέσω κάποια σημαντικά και ενδιαφέροντα στοιχεία περί του Κωνσταντίνου του σπουδαίου αυτού προσώπατου της Ορθοδοξίας [και τα οποία πολύ πιθανόν να ΣΑΣ σηκώσουν και την ... τρίχα – όπου κι αν έχετε αυτή!]:


********************
Περί του Κωνσταντίνου τον “Μέγα” και “Αγίου” το ανάγνωσμα.

Ο Κωνσταντίνος ήταν νόθος γιος του Αυτοκράτορα Κωνστάντιου του Χλωρού από τη σχέση του με την παλλακίδα Ελένη [την μετεξελειχθείσα σε Αγία] με την οποία συζούσε όντας ακόμα παντρεμένος με άλλη. [Παλλακίδα ήταν η γυναίκα που συζούσε με έγγαμο άντρα!].

Ο Κωνσταντίνος είχε αποκτήσει από την πρώτη του σύζυγο τον Κρίσπο και από την δεύτερη την Φαύστα άλλους τρεις.
[Οι αυτοκράτορες δεν είχαν πρόβλημα να παντρεύονται όποια ήθελαν και όποτε ήθέλαν ή να έχουν παλλακίδες. Αν η νόμιμη τους σύζυγος δεν πέθαινε κανονικά – από αρρώστια ή πάνω σε καμιά γέννα τότε αποδημούσε εις κύριο είτε με το ζόρι είτε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Έτσι δεν είχαν να σκέφτονται για τα δικηγορικά έξοδα σε περίπτωση διαζυγίου ή για καταβολή διατροφών].{Ας μην ξεχνάμε και τη δικιά μας - από τον καιρό της μεσαιωνικής Κύπρου [τη λατινοκύπρια] Ιωάννα ντ’ Αλεμάν μιαν από τις ερωμένες του Βασιλιά Πέτρου του Α΄. Η σχέση της με τον Βασιλιά και η αντιπαράθεση της με τη Βασίλισσα Ελεονόρα [αν και είχε κι εκείνη τα τσιλιμπουρδίσματα της!] πιστεύεται ότι αποτέλεσαν το θέμα του γνωστού μεσαιωνικού κυπριακού ποιήματος της "Αροδαφνούσας". Την ιστορία αυτή ίσως την πούμε κάποια άλλη φορά όμως για λόγους πληροφοριακούς να αναφέρω ότι η Ντ’ Αλεμάν ξεπαστρεύτηκε από τη Βασίλισσα, ενώ τον Βασιλιά τον δολοφόνησαν οι ευγενείς! Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε κάποτε και η [πολυτάλαντη κι αθυρόστομη] Blogger Cake [«μια μπλόγκερ με πολύ ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ, διαμορφωμένες δυνατές απόψεις και χαριτωμένη αθυροστομία» - link:http://kypriakablogs.blogspot.com/2010/03/h-cake.html], σ’ ένα ξεκαρδιστικό [περί της κυπριακής ιστορίας] post της στο Blog της – link:
http://cupcake-freak.blogspot.com/2009/01/blog-post.html}.


Επανερχόμαστε όμως στο Άγ(ρ)ιο μας ... 
Ο Κωνσταντίνος που έβλεπε τον [γιο του] Κρίσπο σαν επικίνδυνο για την εξουσία του, με την κατηγορία ότι είχε ερωτικό δεσμό με την Φαύστα [την μητρυιά του] τον έσφαξε με τα χέρια του. [Μάλλον θα τους “έπιασε στα πράσα”, “βγήκε από τα ρούχα του”, κατάσταση στην οποία κυριολεκτικώς θα βρίσκονταν και οι δυο παράνομοι εραστές και “έγινε φονιάς”!]. Την σύζυγο του Φαύστα (μετά από προτροπή της αγίας ή καλύτερα αγρίας Ελένης, τη ζεμάτισε ζωντανή στο λουτρό της. Χριστιανικότατος τρόπος συμπεριφοράς! [Είπαν, μετά το έγκλημα και για να την σκαπουλάρουν, πως οι υδραυλικοί ξέχασαν να βάλουν παροχή κρύου νερού στο λουτρό – είχε μόνο παροχή ζεστού νερού!]. Παιδοκτόνος και συζυγοκτόνος ο Κωνσταντίνος! Άσε που για να εκλεγεί αυτοκράτορας (μετά το θάνατο του πατέρα του) η αυτοκρατορική φρουρά κατάσφαξε τα νόμιμα ετεροθαλή αδέλφια του και νόμιμους διαδόχους το θρόνου.
Εκεί στα βασιλικά κι αυτοκρατορικά δώματα, πέραν από τα «Σόδομα και Γόμορρα», [όπως θα αναφωνούσε και η γραφική παλιά ηθοποιά Γεωργία Βασιλειάδου, ότι γίνονταν], οι δολοπλοκίες δολοφονίες, οι σκοτωμοί, οι δηλητηριάσεις, τα ξεκοιλιάσματα των αντιπάλων και ανταγωνιστών [ανεξαρτήτως του αν αυτοί ήταν συγγενείς ή όχι – λεπτομέρειες ήταν αυτά], αποτελούσαν θέματα καθημερινής ρουτίνας! 
Και μετά κάποιοι λένε ότι ΕΓΩ μιλάω βέβηλα και ότι είμαι αμαρτωλός!


{Πολλές παρόμοιες ιστορίες [με ερωτοδουλειές, κερατώματα, ίντριγκες, δολοπλοκίες, σκοτωμούς και δολοφονίες] γραμμένες μάλιστα με χιουμοριστικό ύφος και στυλ, θα βρείτε στo βιβλίο του Νίκου Τσιφόρου “Σταυροφορίες”. Το βιβλίο το διάβασα προ αμνημονεύτων χρόνων – όταν ήμουν στρατιώτης}.

Μια όμως και μπήκαμε, στα βαθιά με τα ιστορικοθρησκευτικά ζητήματα, σκέφτομαι, αγαπητοί αναγνώστες, να ανεβάσω [σε ανάρτηση] ένα άλλο πιο παλιό μου πόνημα θρησκευτικού [πιο σωστά βιβλικού] και παράλληλα και γαργαλιστικού περιεχομένου [για να ευθυμήσουμε και λίγο] με θέμα το περιβόητο προπατορικό αμάρτημα! Όταν ήμασταν παιδιά μας τα είχα πρήξει [τα μυαλά, μην πάει ο νους σας ο πονηρός πουθενά αλλού] για τον όφι και το μήλο [άσχετο αν στο τέλος προέκυψε ... αππίδι για την Εύα].
Στην πραγματικότητα (κι αυτό βγαίνει και μέσα από τα βιβλικά συγγράμματα) το λεγόμενο προπατορικό αμάρτημα δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η γνωριμία των πρωτοπλάστων [πρώτα της Εύας και μετά του Αδάμ – αυτές οι γυναίκες όλα πρώτες τα μανθάνουν] με το Σεξ! Όλα τα άλλα περί μήλων, passion fruits μπανανών, φραουλών, δαμάσκηνων και άλλων εδωδίμων φρούτων είναι παραμύθια της Χαλιμάς!

Διανοηθήκατε καμιά φορά τι έγινε τότε και τι πάθαμε, φίλτατοι; Για ένα πήδημα της Εύας [μάλλον δύο ήτανε, ένα με τον όφι κι ακόμα ένα μετά, με τον Αδάμ], όλοι ΕΜΕΙΣ χάσαμε τον Παράδεισο! Ε, ρε τσακπινογαργαλιάρα Εύα!!!

Υστερόγραφον:

Τες πιο πάνω [ιστορικές[ πληροφορίες για τον Κωνσταντίνο τον Μέγα κι Ά(γ)ριο, τες είχα καταθέσει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο πριν 2-3 χρόνια, ως σχόλιο στο τότε “Proletariakon” Blog που είχε ως διαχειριστή [τότε] τον πάλι ποτέ Proletario – χάθηκε κι αυτός τέλεια από την πιάτσα, έριξε πέτρα πίσω του! Όταν ο φίλτατος Proletarios διάβασε το εν λόγω κείμενο ΜΟΥ, σε απαντητικό σχόλιο του ΜΟΥ είχε πει περίπου [αν θυμάμαι καλά] τα εξής: «Ρε “αθεόφοβε”, που τα βρήκες όλ’ αυτά για τον Κωνσταντίνο;» Η λέξη «αθεόφοβος» αποτέλεσε και την αφορμή να εμπνευστώ και να γράψω ένα εμβριθές πόνημα περί «αθεοφοβίας», το οποίο όμως εκ τότε παραμένει καταχωνιασμένο στα συρτάρια ΜΟΥ [μαζί μ’ άλλο ακατονόμαστο υλικό!]. Ίσως όμως λίαν συντόμως το ανασύρω απ’ εκεί για να το κάμω post εδώ στο Blog μου μια και ο δικός ΜΑΣ ανώτατος [εν τη κύπρια γη] “θεοσεβούμενος” [ο Αρχιεπίσκοπος του 8%, ντε] αναδεικνύεται σε Μέγα “αθεόφοβο”! Κοντολογίς έχει εξελιχτεί σε μεγαλύτερο αθεόφοβο από ΕΜΑΣ!


Υστερόγραφον 2ον [αλλά άσχετο] - 21/5/2010:
Είπε και ελάλησεν χτες το πρωί ο βουλευτής Κερύνειας του ΔΗΚΟ Σοφοκλής Φυττής στον ραδιοσταθμό “ΑΣΤΡΑ” ότι “…το κόστος [που θα προκύψει από την αναγνώριση των εκ μητρογονίας προσφυγών] πρέπει να το επωμιστούν οι μη πρόσφυγες που επωφελήθηκαν ...”.
Σύντροφε Φυττή, συμφωνώ και επαυξάνω!!! Και αναφωνώ μεγαλοστόμως “Viva la revolution” – γιατί χαίρομαι που κι άλλοι πλέον αναγνωρίζουν πως μόνο με σοσιαλιστική επανάσταση θα λυθεί το κυπριακό!!!


Anef_Oriwn
Πέμπτη 13/5/2010

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τις ευχές μου στους
Κ. Καραμανλή
Κ. Σημίτη
Κ. Καραμανλή Jr
Κ. Μητσοτάκη
σύσσωμο το έθνος γιορτάζει.Όλοι τους ήσαν Μεγάλοι..

Δεν ξέρω αν θα λυθεί το κυπριακό μόνο με ή με σοσιαλιστική επανάσταση, όμως
ας συνεχίσω να πιστεύω πως θα λυθεί χωρίς ιμπεριαλιστική χειραφαίτηση/υπουδούλωση.

Ανώνυμος είπε...

ekames mas kai egelasame pale....
asxeton an eprepe na kleme

κι αγνάντευε... είπε...

Νομίζω πως δε σοκάρεται κανείς με όσα γράφεις, είναι γνωστό πως οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες δεν ήταν "άγιοι"... Οι δολοπλοκίες για αναρρίχηση στην εξουσία ήταν καθιερωμένες και στη Ρώμη και στο Βυζάντιο. Αν θυμάμαι καλά, ο Κωνσταντίνος ασπάστηκε το χριστιανισμό λίγο πριν το θάνατό του. Όμως, έκανε πράγματα σημαντικά για το Χριστιανισμό: σταμάτησε τις διώξεις των χριστιανών και προστάτευσε τις χριστιανικές κοινότητες (πολλοί στρατιώτες του ήταν χριστιανοί), αφού διέβλεπε τη δύναμη της νέας θρησκείας (εξού και μετέφερε την πρωτεύουσα του κράτους στην Ανατολή), θέσπισε με νόμο της ανεξιθρησκία, χρηματοδότησε το ταξίδι της μάνας του στους Αγίους Τόπους για την ανέυρεση του Τιμίου Σταυρού... Φαντάζομαι (δεν είμαι θεολόγος για να ξέρω) ότι γι' αυτό ανακηρύχτηκε Αγιος... Αλλά είμαι επίσης ότι όλ' αυτά τα γνωρίζεις και πως θεωρείς ότι δεν έχουν καμία σημασία, αφού δεν τα σχολιάζεις!
Ενδιαφέρουσα ανάρτηση, ούτως ή άλλως! :)

κι αγνάντευε... είπε...

διόρθωση: είμαι επίσης σίγουρη
:)

Kokoui είπε...

Άνεφ,λαλείς τούτος ο Κωνσταντίνος να ήταν αριστερός;Θα πρότεινα η επόμενη ανάρτηση να είναι πολιτική,επίκαιρη,βαβυλωνική και κωμικοτραγική.Ο λόγος για το Εθνικό Καφενείο και το εκεί αλαλούμ,την ίδια ώρα που ο Γ.Γ του Ο.Η.Ε τους φωνάζει «Λύση το 2010»!

νεος είπε...

Ο "Μέγας" και "Άγιος" Θεοδόσιος ήταν ακόμα μεγαλύτερο κτηνό που τον μίσιημου άγιο Κωνσταντίνο...

Anef_Oriwn είπε...

Shερετούμεν!
Και μερικά σύντομα σχόλια στα γρήγορα:

1. Πρώτε Ανώνυμε [22/05/2010 12:06 π.μ.],
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα τι θες να πεις με την έκφραση ΣΟΥ “… χωρίς ιμπεριαλιστική χειραφαίτηση/υπουδούλωση …” Πάντως ΕΓΩ όταν έλεγα ότι «μόνο με σοσιαλιστική επανάσταση θα λυθεί το κυπριακό» πιο πολύ ειρωνικά το ‘κανα [και μεταξύ σοβαρού και αστείου] γιατί έχω βαρεθεί ΟΛΟΥΣ αυτούς τους θιασώτες και απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος και των [λεγόμενων] ευρωπαϊκών καπιταλιστικών “αξιών” και “αρχών” να κάμνουν προτάσεις που ΜΟΝΟ μια Επαναστατική Σοσιαλιστική Εξουσία θα μπορούσε να υιοθετήσει και να εφαρμόσει!

2. Δεύτερε Ανώνυμε [22/05/2010 12:13 π.μ.],
Και για γέλια είμαστε και για κλάματα! Αλλά προτιμότερο είναι να γελάμε!

3. κι αγνάντευε,
Προσωπικά έχω την άποψη ότι πολλοί σοκάρονται [και νέοι και παλαιότεροι] με όσα αυτά που έγραψα για τον Κωνσταντίνο τον καλούμενο Άγιο και Μέγα. Η κοινωνία ΜΑΣ είναι βαθιά θρησκόληπτη και ΔΕΝ δέχεται καθόλου εύκολα ή αδιαμαρτύρητα τες όποιες μομφές, επικρίσεις και αποκαθηλώσεις “Αγίων”. Και ψήγματα δυσφορίας και διαμαρτυρίας διαισθάνομαι και στο δικό ΣΟΥ σχόλιο – προς το τέλος του, όταν λες “… είμαι επίσης σίγουρη ότι όλ’ αυτά τα γνωρίζεις ...” [σημ.: για τες ενέργειες του Κωνσταντίνου υπέρ του Χριστιανισμού – για να αναγνώριση και καθιέρωση του] “… και πως θεωρείς ότι δεν έχουν καμία σημασία, αφού δεν τα σχολιάζεις!”
Ο Κωνσταντίνος είχε αντιληφτεί τη δυναμική που είχε η νέα θρησκεία [ο Χριστιανισμός] και ότι δημιουργούσε πλέον δυνατά ερείσματα μέσα στον κόσμο κι ως καλός πολιτικός προχώρησε στην αναγνώριση της [νέας θρησκείας] μ’ ένα διπλωματικό διάταγμα περί ανεξιθρησκίας αλλά και προχώρησε σε ενέργειες και κινήσεις για εδραίωση της [κι ως επίσημης θρησκείας της Αυτοκρατορίας].

4. Kokouiν,
Πως τεκμηριώνεις την άποψη ΣΟΥ ότι “… τούτος ο Κωνσταντίνος να ήταν αριστερός …”; Τι μπορούμε να θεωρήσουμε [απ’ όσα έκαμε] ως “αριστερό” ή το “επαναστατικό” για την εποχή του; Η νέα θρησκεία ΔΕΝ αναγνωρίστηκε όταν πλέον βόλευε την εξουσία καθώς θα μπορούσε μέσω του χριστιανικού ιερατείου να ελέγχονται οι θρησκευόμενες μάζες; Νομίζεις ότι είναι λίγες οι σφαγές μη χριστιανικών πληθυσμών [εθνικών] καθώς και καταστροφές αρχαιοελληνικών μνημείων που έγιναν κατα τα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι την οριστική επικράτηση του χριστιανισμού; Ήδη ο σχολιογράφος SStylian έκαμε αναφορά στον “Μέγα” και “Άγιο” Θεοδόσιος που έδρασε δια πυρός και σιδήρου. Και μια από τις μελλοντικές ΜΟΥ αναρτήσεις θα έχει θέμα αυτές τες καταστροφές και σφαγές! Η αμέσως επόμενη όμως θα έχει ως θέμα την Ομοσπονδία και κάποιες συγκρίσεις με το “ομοσπονδιακό” σύστημα στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη ... Για το “Εθνικό” ΜΑΣ Καφενείο [δηλ. το “Εθνικό” Συμβούλιο] σκέφτομαι να γράψω [αν βρω χρόνο] ένα κείμενο για ανάρτηση στο “Epanenosi Blog” ... [Κατ’ ΕΜΕΝΑ το εκεί αλαλούμ ΔΕΝ είναι αφύσικο ...]

Μιχάλης είπε...

Πολλά καλή ανάρτηση, μπράβο φίλε.

Μιλάς για θρησκόληπτη κοινωνία. Αποκλείεται διότι φαίνεται δεν διάβασες τη σημερινή συνέντευξη του Αθανάσιου στο Φιλελεύθερο.

Ο Πάπας είναι αιρετικός και δεν είναι καν επίσκοπος!!!

κι αγνάντευε... είπε...

Γεια σου και πάλι.
Δεν είναι δυσφορία, είναι κριτική! Θεώρησα σωστό σε ένα κείμενο "αποκαθήλωσης" να παρατεθούν, για χάρη της ιστορικής αλήθειας, και τα γεγονότα που ίσως οδήγησαν την Εκκλησία στην αναγόρευσή του ως Αγίου. Και τα οποία βέβαια δείχνουν ότι ήταν διορατικός πολιτικός, συμφωνώ!

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

Ως γνωστόν οι θρησκείες αποτελούν δόγματα. Και η δογματική προσκόλληση στες θρησκευτικές δοξασίες και στα τελετουργικά γεννά και φονταμενταλιστικά φαινόμενα όπως ας πούμεν ο Αθανάσιος και οι πέριξ αυτού ... [Ο φονταμενταλισμός ΔΕΝ αποτελεί αποκλειστικό ακραίο γνώρισμα του Ισλαμισμού] ...
Διερωτούμαι όμως: Αφού πλέον έχει καθιερωθεί και βρίσκεται εν εξελίξει ένας διαθρησκευτικός διάλογος [κάτι που υποδηλοί μια αλληλο-αναγνώριση ή έστω αλληλο-ανοχή μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων], τούτο δεν καταργεί και τον δογματισμό στην θρησκεία και κατ’ επέκταση και την ίδια τη θρησκεία μια και ΟΛΟΙ μπορεί αν έχουν δίκιο ή άδικο για την ορθότητα της δικής τους θρησκείας;

Anef_Oriwn είπε...

κι αγνάντευε...,
Χαιρετισμούς κι από ΜΕΝΑ!

Βασικός σκοπός αυτής μου της ανάρτησης ήταν/είναι να αναδείξω [με καυστικό τρόπο] κάποιες σκοτεινές πλευρές της ζωής των συγκεκριμένων δύο “Αγίων” [του Κωνσταντίνου και της Ελένης], ή όπως το βάζεις κι ΕΣΥ μια μορφή «αποκαθήλωσης» τους, [φτάνουν πια οι δεδομένες αλήθειες] ... Παράλληλα όμως ήθελα να αναδείξω και την υποκρισία της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε σκοπίμως παραγνωρίζοντας τον πρότερο τους [ακατονόμαστο] βίο τους ...
Ειδικά για τον Κωνσταντίνο, θεωρώ ότι οι κινήσεις του ήταν καθαρά πολιτικές [κι όχι γιατί πίστεψε και τόσο στη νέα θρησκεία] ... Κι αυτό είναι ακόμα ένας λόγος που ΜΕ κάνει να κρίνω ότι η “αγιοποίηση” του [από τους χριστιανούς ιεράρχες] στόχευε στην περαιτέρω εδραίωση του Χριστιανισμού ως θρησκείας της βυζαντινής εξουσίας – κάτι που τελικά ΔΕΝ έγινε αναίμακτα ή και τόσο ομαλά [και χωρίς συγκρούσεις, σφαγές “ειδωλολατρών” και “εθνικών” και καταστροφές μνημείων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού. [Σκέφτομαι μάλιστα στην επόμενη μου ανάρτηση – αν καταφέρω και scanάρω το κείμενο - να παρουσιάσω ένα σχετικό κείμενο από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου “Η λεηλασία και καταστροφή των ελληνικών αρχαιοτήτων”, αν και έχω ήδη ετοιμάσει κάτι άλλο για post – ένα κείμενο που αναφέρεται στη λειτουργία του στο ομοσπονδιακού συστήματος στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη].

Ανώνυμος είπε...

Τι θα περιμεναμε απο ενα συνηθη αθεο κομμουνιστη?στρατευμενο απο το τουρκοφιλο ακελ για να χτυπησει βαθια την εκκλησια της κυπρου.πρωτα χτυπησατε την τσεπη μας μετα την παιδεια ακολουθησε ο στρατος μετα η δικαιοσυνη τωρα ηρθε η σειρα του χριστιανισμου?και εγω που ηξερα οτι στην ρωσσια ειναι χριστιανοι.βεβαιο οτι το κειμενο το αλιευσες απο καποιο αθεο η αιρετικο η αλλοθρησκι συγγραφεα.τετοιο παιρνετε εσεις οι εθνοπροδοτες και σας παιρνουν τα τουρκικα σας μυαλα.φυσικο ειναι να αποκρυπτεις τα βασικα της ζωης τους εν λογω αγιου.δεν πειραζει ο θεος να σε ελεησει.και οπως ειναι φυσικο ανθρωπος πουδ εν αγαπα το θεο δεν αγαπα την πατριδα του ακριβως αυτο χαρακτηριζει το πραξικοματικο ακελ.

Ανώνυμος είπε...

ο δε μιχαλης ξερω οτι ανηκει στον ελευσις και οτι τα πινουν με τον νεοπαγανιστη ρασια.

Ανώνυμος είπε...

@ανωνυμον 25/5/2010 3:37
To ΑΚΕΛ δεν είναι τουρκόφιλο ΆΣΧΕΤΕ, αλλοι επροδώσαν την ΚΥΠΡΟ το 1974 χούντα και εοκα β,μήπως ανήκεις σαυτές τισ κατηγορίες?ΤΟ ΑΚΕΛ έδωσε τις μεγαλύτερες θυσίες το 1974 εμπραχτα με το αίμα της ζωής χιλιάδων αριστερων έμμισθων και απλοικών ηρώων που έδωσαν την ζωή τους για να υπερασπίσουν την δημοκρατία και την ελευθερία αυτού του τόπου.
Εμείς θα στηρίζουμε τον Πρόεδρο μας
Χριστόφια και θα τον υπερασπιστούμε στον αγώνα του για επανένωση της Κύπρου.Το κυπριακό μόνο με ειρηνικά μέσα απο τις διαπραγματεύσεις θα επιλυθει.δεν χρειάζονται στρατοί ούτε έκατομμύρια δισεκατομμύρια ευρώ που τρών κυριολεκτικά την οικονομιά μας οι αγορές όπλων και διάφορες ασκήσεις με εκατομμύρια πάλιν έξοδα για να επιχαίροντε οι αγοραστές των όπλων και της μη λύσης!
Πρόεδρε σε στηρίζουμε!!Προχώρα στην πλήρη αποστρατικοποίηση για να παει καιη οικονομία μας μπροστα!
Προχώρα στις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία , στην υγεία,στις συγκοινωνίες,στον πολιτισμο!(αυτό τον χρειάζοντε κάπιοι γιατι εμείναν με τα μιαλά του 21)

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε [24/05/2010 3:37 π.μ.],
Παρά να αφορίζεις [και να αφρίζεις] και μάλιστα σαν βρικόλακας μέσα στ’ άγρια μεσάνυχτα [με εκφράσεις του τύπου «συνηθης αθεος κομμουνιστης στρατευμενος απο το τουρκοφιλο ακελ», «εθνοπροδοτης» «νεοπαγανιστης» κι άλλα τέτοια [παρεμπιπτόντως εν τζιαι είσαι μαλωμένος με τον τονισμό των λέξεων;], γιατί δεν ΜΑΣ λες ΕΣΥ “… τα βασικα της ζωης τους εν λογω αγιου …”, που ΕΓΩ αποκρύπτω [για να κάμουμε τζιαι συζήτηση];

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Είναι γεγονός ότι οι ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΕΣ θρησκείες αποτελούν δόγμα. Και σαν τέτοιες δεν κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω από τα δόγματα τους.

Γιατί κάνουν διάλογο; Άποψη μου είναι ότι δεν το κάνουν για να λύσουν διαφορές αλλά:

Α) Για να δουν αν μπορούν να επιβάλουν τις θέσεις τους στους άλλους (δες συνέντευξη Αθανάσιου) και

Β) Για να δουν πως μπορούν να συνεργαστούν ενάντια στον ισλαμισμό που τον νιώθουν πλέον ως απειλή. (δες συνέντευξη Αρχιεπισκόπου στη «Γνώμη» 22/1/2010).

Μιχάλης είπε...

@ Ανώνυμος 24/05/2010 3:38 π.μ.

Ποια σημασία έχει από πού παίρνει κάποιος τις πηγές του αν αυτές είναι τεκμηριωμένες;
Δηλαδή οι πηγές της Εκκλησίας που είναι χαλκευμένες και αποκρύβουν στοιχεία είναι πιο αξιόπιστες;

Όσον αφορά εμένα που ανήκω στην Έλευσις και τα πίνω με τον νεοπαγανιστή Ρασσιά σε πληροφορώ ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να έχω φιλικές σχέσεις με ανθρώπους με τους οποίους διαφωνώ σε διάφορα πράγματα.

Έχε υπόψη σου ότι ανάμεσα στους φίλους μου περιλαμβάνονται και θεολόγοι.

Ο Μιχάλης όμως, τολμά και το λέει δημόσια ότι είναι άθεος. Και αυτή η πεποίθηση μου δεν εμποδίζει καθόλου τη συμμετοχή μου στην Έλευση, διότι αυτή δεν είναι εκείνο που νομίζεις ότι είναι.
Καταντήσατε να ταυτίζεται οτιδήποτε ελληνικό με την αρχαία θρησκεία και να το θεωρείτε παγανιστικό και ειδωλολατρικό και από την άλλη να δηλώνετε περήφανοι ότι είσαστε και Έλληνες.

Δεν είναι ολίγον τι σχιζοφρενικό;

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,
Έχω την εντύπωση ότι έχουν γίνει και διαθρησκευτικές συναντήσεις [ανωτάτου επιπέδου] όπου συμμετείχαν και χριστιανοί και μουσουλμάνοι ιεράρχες. Κάπου και οι μεν και οι δεν έχουν αναγκαστεί να ανεχθούν την αμοιβαία συνύπαρξη τους ...
Πέραν τούτου [και δεν ξέρω αν έχω λάθος] στην Κύπρο ο Μουφτής της Λεύκας δεν έχει συναντηθεί με δικούς μας ιεράρχες;

Μιχάλης είπε...

@ Anef_Oriwn

Η υπόθεση είναι μύλος φίλε μου.

Οι συναντήσεις χριστιανών έχουν σκοπό να βρουν κοινές συνισταμένες αλλά στην ουσία είναι να πείσει ο ένας τον άλλον για την ορθότητα του δικού του δόγματος.

Οι διαθρησκευτικές έχουν στόχο να βρουν μια φόρμουλα διαλόγου για να συμβιώσουν τα αδελφά δόγματα.

Αν δεν κάνω κι εγώ λάθος, ο μουφτής συναντήθηκε μια φορά με τον Χρυσόστομο τον Β’.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι έχει συχνές συναντήσεις μαζί του ο Μόρφου.

Anef_Oriwn είπε...

Μιχάλη,

Από τη στιγμή που οι ιεράρχες του όποιου θρησκευτικού δόγματος έχουν περάσει στη διαδικασία να πραγματοποιούν διαθρησκευτικές συναντήσεις με “… στόχο να βρουν μια φόρμουλα διαλόγου για να συμβιώσουν τα αδελφά δόγματα…”, τότε η αξιωματική ορθότητα του δόγματος έχει πάει περίπατο! Και λειτουργούν πλέον καθαρά υποκριτικά για τη διαφύλαξη των συμφερόντων και της πελατείας του δικού τους μαγαζιού ...