Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ανάρτηση 31/2010 [έκτακτη, σύντομη, blogger-ική, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και ποιητική] – Τζι’ αρνιούμαι, τζιαι βαρκούμαι ... ν’ ασχοληθώ!!!


«Ε, ρε πλακές!!!» [ο τόνος στο έψιλον] – που ελάλεν τζιαι η παλιά ηθοποιά Δέσποινα Στυλιανοπούλου [η πάλαι ποτέ αιώνια υπηρέτρια – οικιακή βοηθός – του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ‘70] σε μια παλιά ελληνική κωμωδία!

Κι όμως, ΕΓΩ αρνιέμαι [για λόγους αυτοσεβασμούγιατί άμα ‘νεκατωθείς με τους shύλλους εν ννα βρωμίσεις shυλλιές!], τζιαι βαρκούμαι τζιόλας [“εν τζιαι όποιος shύλλος λάξει, εν τζιαι ννα του βουννώ πέτραν, ΕΓΙΩ”!] ν’ ασχοληθώ με τους χυδαίους, τους αισχρούς, τους υποκριτές τζιαι τους τιποτένιους! «Αυτούς τους έχω σιχαθεί», που λέει και η Μεγάλη Μαρία Δημητριάδη – link: http://www.youtube.com/watch?v=6CsCs_pWUsE&feature=related

Οι μάσκες εππέσαν τζιαι οι «έγκριτοι», οι «υπεράνω» και οι «ευυπόληπτοι», αποκάλυψαν τους πραγματικούς εαυτούς τους – και τα alter ego τους [που λαλεί τζι’ Joshoua στο Blog του– link: http://new.ledras.com/index.php/archives/470] ... [Ρίξτε όμως, και μια ματιά στου Lexi_Penita – link: http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2010/05/watch.html].

Αλλά τζιαι για τούτην την περιλάλητη, την ελευθερία του λόγου, τζιαι για το ευλοημένο το δικαίωμα της έκφρασης, πόσα δεν έχουν ειπωθεί!Επιτρέψτε μου να παραθέσω ένα [παραβολικό] απόσπασμα από ένα ποίημα του Μεγάλου Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα:

“Ζήτω οι σπιριτιουαλιστές !
Ζήτω οι μοναρχικοί, οι εγκληματίες κάθε είδους!
Ζήτω η φιλοσοφία, ο καπνός χωρίς φωτιά …
Ζήτω το σκυλί, που γαυγίζει μα δεν δαγκώνει,
ζήτω οι αστρολόγοι, οι διαφθορείς,
ζήτω οι πορνογραφία, ο κυνισμός, τα καβούρια,
οι συντηρητικοί, όλοι, εκτός απ’ τους κομμουνιστές!
Ζήτω οι ζώνες αγνότητας,
ζήτω οι συντηρητικοί, που δεν έχουν πλύνει τα ιδεολογικά τους
ποδάρια πεντακόσια χρόνια!
Ζήτω οι ψείρες των φτωχών χωριών,
το δωρεάν κοινοτάφιο, ο αναρχοκαπιταλισμός,
ο Αντρέ Ζιντ με τη θεοφοβούμενη φάτσα του,
ζήτω στον κάθε μυστικισμό.
Όλα είναι καλά. Όλοι είναι ήρωες.
Πρέπει να βγαίνουν όλες οι εφημερίδες.
Σ’ αυτές μπορούν να δημοσιεύονται όλα …
Εκτός απ’ τους κομμουνιστές …”

Anef_Oriwn
Παρασκευή 7/5/2010

9 σχόλια:

Disdaimona είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anef_Oriwn είπε...

Συμπλήρωσα την ανάρτηση με το ωραιότατο άσμα του Θάνου Μικρούτσικο τραγουδημένο από την εξαιρετική φωνή της αείμνηστης Μαρίας Δημητριάδη “Αυτούς του έχω βαρεθεί”!

Anef_Oriwn είπε...

** "Αυτούς ΤΟΥΣ έχω βαρεθεί"

Kokoui είπε...

Γιατί δεν τολμάς να κατονομάσεις τους «κάποιους» εντός του ΔΗΚΟ,αγαπητέ βουλευτά Σταύρο Ευαγόρου,που υποστηρίζουν την Επιτροπή εκπομπής μεθανίου στην Κύπρο;Αλλά πες τε μου,δεν είναι ο Νικόλας Παπαδόπουλος ένα από τα «επιτεύγματα» του κόμματος της ψευδοαρίστερας,των τελευταίων 7 χρόνων;

Ανώνυμος είπε...

Εδράτσιασεν ο εθνικισμός τσαι ο απορριπτισμός σε τούτον τον τόπον.
Είμαστεν άξιοι της μοίρας μας!
Έν καλά που τα είπες Άνεφ!

Aceras Anthropophorum είπε...

έναν που τα καλλύττερα σου

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,
Παρ’ όλο που ΔΕΝ είμαι ο Σταύρος Ευαγόρου [δεν ξέρω αν ο νους ΣΟΥ ΕΣΕΝΑ φτάννει ως τζιαμέ που έτσι αν νομίζεις] και παρ’ όλο που έχω ήδη πει δκυο κουβέντες [σε σχόλιο μου στο προηγούμενο post ΜΟΥ] για το στυλ, το ύφος ΚΑΙ το ήθος της γραφίδας ΣΟΥ, εν τούτοις θα πω [ή/και θα επαναλάβω] τζιαι δαμέ δκυο λόγια:

1. Πρώτον, οι γενικόλογες κι απαξιωτικές τοποθετήσεις [δίκην αφορισμών και αξιωμάτων - όπως οι δικές ΣΟΥ αναφορές ΣΟΥ σε «ψευδοαρίστερα»], συνήθως εκφράζονται από ανθρώπους που χαρακτηρίζονται από εμμονές και κολλήματα αλλά και εμπάθεια και οι οποίο ΔΕΝ μπορούν να επιχειρηματολογήσουν. Κι όχι από ανθρώπους που θέλουν να ονομάζονται Αριστεροί και που θα ‘πρεπε το ολιγότερο να προσπαθούν να προσεγγίσουν τα πράματα έστω και με μια στοιχειώδη διαλεκτική [σφαιρικά] ...
2. Δεύτερον, ΔΕΝ μπορεί στο σπίτι του κρεμμασμένου να μιλάνε για σχοινί και σαπούνι. Παρ’ όλο που συνειδητά έχω επιλέξει [και το δηλώνω και μέσα από τον τίτλο αυτής της ανάρτησης ΜΟΥ] να ΜΗΝ ασχοληθώ μ’ αυτούς που ΕΣΥ ονομάζεις «Επιτροπή εκπομπής μεθανίου στην Κύπρο» [γιατί τζιαι αρνιέμαι τζιαι βαρκούμαι να παίξω το παιγνίδι τους], εντούτοις η αναφορά ΣΟΥ [παράλληλα] τζιαι τους “μεθανοποιούς” και στον Νικόλα Παπαδόπουλου, ΜΕ αναγκάζει να σημειώσω ότι είσαι ΚΑΙ αντιφατικός! [Εκτός κι αν η αναφορά ΣΟΥ στο μεθάνιο δεν έγινε λόγω της βρωμερής του οσμής αλλά γιατί αποτελεί και πηγή ενέργειας] ... Προφανώς με τον όρο «ψευδοαρίστερα» εννοείς το ΑΚΕΛ. Όμως πως γίνεται να κατηγοράς το ΑΚΕΛ για το φαινόμενο “Νικόλας Παπαδόπουλος” [κι αυτό το κάμνεις μονόπλευρα και πάλι αντιδιαλεκτικά] και αν μην στέκεσαι αυτοκριτικά και στες δικές ΣΟΥ παρεμβάσεις στο Blog των “Μεθανοποιών” καθώς με τα φληναφήματα ΣΟΥ [όπως προς τον “Αρχι-Μεθανοποιό Ρήγα”] δίνει αριστερό άλλοθι στη φασίζουσα συμπεριφορά τους ...

Kokoui είπε...

Ποιους έχει βαρεθεί άραγε ο Άνεφ ορίων;Μήπως αύτούς που ανέβασε στην εξουσία το 2003,μήπως αυτούς με τους οποίους συμμετείχε στις αθλιότητες της περριρέουσας ατμόσφαιρας ή αυτούς με τους οποίους συγκυβερνούσε και συγκυβερνά;Και από που και ως που συμπεράνες από τις παρεμβάσεις μου αγαπητέ άνεφ,ότι υποστηρίζω τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τους λοιπούς διχοτόμους,για να βρεις και αντιφάσεις;Και από πότε συνιστούν τα γεγονότα και η πραγματικότητα απαξιωτισμό και αφορισμό;Είναι ένα κόμμα που υποστηρίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο «κομμουνιστικό»;Είναι ένα κόμμα που υποστήριξε, συγκυβέρνησε και συγκυβερνά με δεξιές-ακροδεξιές δυνάμεις «αριστερό»;Για πόσο ηλίθιο περνά άραγε ο άνεφ(που μας λέει κιόλας ότι δεν είναι ο Σταύρος Ευαγόρου!) και οι λοιποί ψευδοαριστεροί, τον Κυπριακό λαό;

Ζήτω η Τουρκοκυπριακή, ΑΡΙΣΤΕΡΗ, Επανάσταση του 2003-2004.
Kokoui

Anef_Oriwn είπε...

Kokouiν,
Συνεχίζεις να αφορίζεις και να μιλάς με αξιώματα ...
Όπως είπα και στην προηγούμενη παρέμβαση μου αυτή η τακτική ΣΟΥ δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για διάλογο και ΔΕΝ έχω ΚΑΜΙΑ διάθεση να μπαίνω σε αδιέξοδες και αντιπαραγωγικές συζητήσεις ... Κατηγορείς, ας πούμεν, το ΑΚΕΛ ότι “… συγκυβέρνησε και συγκυβερνά με δεξιές-ακροδεξιές δυνάμεις «αριστερό» …” [και ΔΕΝ εξετάζω αν έχεις δίκιο ή άδικο] αλλά ΕΣΥ ο ίδιος συναγελάζεσαι με ακροδεξιούς [βλέπε Ρήγας κι άλλους στο W.C. Blog], γιατί πιστεύεις ότι αυτό εξυπηρετεί τες αντιΑΚΕΛ-ικές ιδεοληψίες ΣΟΥ!
Κι όταν μιλάς σε κάποιο [έστω κι αν διαφωνείς μαζί ΤΟΥ] μάθε να το κοιτάζεις στα μάτια – κι όχι να του μιλάς σε τρίτο πρόσωπο!