Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ανάρτηση 26/2010 [έκτακτη, πολιτική, τουρκοκυπριακή, μετεκλογική, αντιεθνικιστική κι αποκαρδιωτική] – “Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, μπαμπά”;


Έγιναν αισίως [ολοκληρώθηκαν χτες, χωρίς όμως αίσιο αποτέλεσμα για τους “Επανενωτικούς”] και οι εκλογές στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Από νωρίς χτες βράδυ βγήκαν και τα αποτελέσματα. Νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας και των παρεπιδημούντων στα κατεχόμενα εποίκων αναδείχτηκε ο Έρογλου [όπως έδειχνα εξ αρχής και οι δημοσκοπήσεις]. “Τούτος” [για να μην ξεχνάμε και την διαβόητη Τσιελέπειαν έκφραση] κέρδισε με οριακή πλειοψηφία μεν [50,38%], αλλά από τον πρώτο γύρο, τον βασικό του ανθυποψήφιο [και νυν “Πρόεδρο” της “ΤΔΒΚ”] Μεχμέτ Αλί Ταλάτ [που πήρε το 42,85% των ψήφων] ... Το αποτέλεσμα αυτό κάποιους [ένθεν και ένθεν της διαχωριστικής γραμμής] τους χαροποίησε, ενώ κάποιους άλλους τους απογοήτευσε τα μάλα!

{Για την ιστορία να αναφέρω ότι στις [παράνομες] εκλογές αυτές κατήλθαν επτά υποψήφιοι. Ο υποψήφιος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ντερβίς Έρογλου και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Ταχσίν Ερτογρούλογλου, Μουσταφά Κεμάλ Τάμκαν, Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγκ, Ζεκί Μπεσίκτεπελι και Αϊχάν Καϊμάκ.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ντερβίς Έρογλου: 50,38%
Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: 42,85%
Ταχσίν Ερτογρούλογλου: 3,81%
Μουσταφά Κεμάλ Τουμκάν: 0,79%
Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ: 0,43%
Ζεκί Μπεσίκτεπελι: 1,61%
Αϊχάν Καϊμάκ: 0,14%.

Να σημειώσω ότι ο Ντερβίς Έρογλου υποστηρίχτηκε επίσημα από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικιστικής Δικαιοσύνης, ενώ τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ είχαν στηρίξει το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, το Κόμμα Ενωμένης Κύπρου, το Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης.}

Από χτες βράδυ λοιπόν οι οπαδοί του Έρογλου πανηγυρίζουν. Πανηγυρίζουν οι εθνικιστές [της τουρκοκυπριακής κοινότητας], οι “Γκρίζοι Λύκοι”, οι ισλαμιστές, η πλειοψηφία των εποίκων, οι συνδέσμοι “αγωνιστών” – της ΤΜΤ [έχουν κι εκεί τέτοιες οργανώσεις και παρα-οργανώσεις].
Όμως πανηγυρισμούς [με αρκετές δόσεις χαιρεκακίας και κακεντρέχειας] έχουμε κι από τη δική μας πλευρά της διαχωριστικής γραμμής, από τους μονίμως διαφωνούντες και αιωνίως φωνασκούντες! Με την εκλογή Έρογλου “τούτοι” κολυμπούν πλέον σε ωκεανούς ευτυχίας καθώς έχουν ησυχάσει και ηρεμήσει [μια και είναι πλέον βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει λύση του κυπριακού στο κοντινό μέλλον]. Εχει παει τζιαι η καρκιάς τους στη θέση της τζι’ αγαλλίασεν τζι’ η ψυshη τους!
“Τούτοι” είναι οι,

- “δικοί” μας εθνικιστές [που μπορεί να ‘χουν και την προσωνυμία “Γαλάζιοι Λύκοι” ή μπορεί και “Αετοί”, αλλά μπορεί να είναι και “Πορτοκαλί”, αντί για “Γαλάζιοι”],
- οι ακραιφνείς ελληνορθόδοξοι,
- οι “δικοί” μας αγωνιστές και “παρ-αγωνιστές”,
- οι αιωνίως απορριπτικοί και αντιομοσπονδιακοί,
- οι βολεμένοι με το σημερινό status quo,
- οι υπέρμαχοι των “καθαρών”, ευρωπαϊκών και λοιπών λύσεων”,
- των νέων μακροχρόνιων, των “πάλι με χρόνια και καιρούς”, της συμφωνημένης διχοτόμησης, του Σχεδίου Β(λ)ήτα τζιαι του Σχεδίου Γάμα(τα), της ... “Πολυπεριφερειακής Ομοσπονδίας” [ανακαλύφτηκε κι αυτό το φρούτο τώρα], ή του “Σωστού ΝΑΙ”!
[Εχτές εχάσαμεν... Μετά μεγάλης λύπης εδιαπίστωσα ότι Ο “Φιλελεύθερος” εν είχε το τακτικό κυριακάτικο αρχιεπισκοπικό ένθετο ενάντια στην Ομοσπονδία – λαλείτε να εν γιατί έκοψαν έξω ο Αρχιεπίσκοπος τζιαι οι επιτελείς του τζιαι εν απελευθερώσαν το απαραίτητο κοντύλι;]

Άκουσα ότι κάποιοι εφκάλαν τζιαι ελληνικές σημαίες τζιαι έτρεχαν στους δρόμους τζι’ επανηγύριζαν με τ’ αυτοκίνητα! Σίουρα εν ήταν για την μάππα που επανηγύριζαν μια τζιαι ούτε το ΑΠΟΕΛ, ούτε η Ανόρθωση αλλά ούτε τζιαι ο Απόλλωνας εκερτίσαν εχτές!


Αχ, λε πατέλα ... "Γιατί shέρεται ο κόσμος όλος τζιαι πανηγυρίζει;"

Άραγε να κατανοεί ο κόσμος αυτός ότι, μ’ αυτα και μ’ εκείνα, “Όλ’ από χέρι [είναι] καμένα” [link: http://www.greektube.org/content/view/44878/2/] ή μήπως “Το παιχνίδι παίζεται, παίζεται ακόμα”; [link: http://www.youtube.com/watch?v=uobeKylTtTI&feature=related]

*****************
Υ.Γ.:

Τζι’ ο Λεφτέρης [ο “δώσ’ τα όλα”!] το βιολί του – για τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες, λαλώ ΣΑΣ!

Anef_Oriwn
Δευτέρα 19/4/2010

7 σχόλια:

Artxx είπε...

Άκουσα και 'γω στο ραδιόφωνο για τους έξυπνους που επανηγυρίζαν. Ντροπή και αίσχος..

Ανώνυμος είπε...

Μες τους "τουτους¨" εξιασες τους ε/κ που δεν θελουν ασφυκτικα χρονοδιαγραμματα.

Μαλλον εφυεν σου εννεν?:)

Anef_Oriwn είπε...

Xwrikε,
Κάτι είπα (εν μου έφυεν ούτε εξίασα] αλλά όχι με την έννοια που το υποβάλλεις ΕΣΥ! Αν (ξανα)κοιτάξεις το κυρίως κείμενο εμίλησα τζιαι για “... υπέρμαχους […] των νέων μακροχρόνιων …”

Ανώνυμος είπε...

δειτε το αυτο...

http://img535.imageshack.us/i/antiparakmiapoelnews.jpg/

Anef_Oriwn είπε...

Αν και θα βκω εκτός θέματος, εν τούτοις θα παραθέσω πιο κάτω ένα απόσπασμα [το σημείο 13 - για την ομοσπονδία] από την Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ του Νοέμβρη του 1974, ως ένα πρώτο σχόλιο προς τον σχολιογράφο “Σοφό”, ο οποίος απευθύνθηκε σε ΜΕΝΑ [δεν ξέρω γιατί] στο Blog των ΓρουστοφοΓουωτσσιανών υποβάλλοντας μου διάφορα ερωτήματα. Τούτο αποτελεί απάντηση στην εξής τοποθέτηση του: “Όσο αφορά το blue curacao είναι ένα ποτό που φημολογείται ότι δοκίμασαν για πρώτη φορά στο αεροπλάνο για Λονδίνο οι εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ, οι οποίοι στήριζαν το μεταπραξικόπημα και επιχειρούσαν να επιβάλουν στον Πρόεδρο Μακάριο την αποδοχή της διζωνικής.”

Η [τότε] απόφαση του ΑΚΕΛ [η οποία μεταφέρθηκε στον Πρόεδρο Μακάριο στο Λονδίνο] έχει ως εξής:
“13. Είναι γνωστόν, ότι η Τουρκία και κατ’ εντολήν της η Τουρκοκυπριακή ηγεσία από την αρχήν της δημιουργίας της κυπριακής κρίσεως, από το 1963 και εντεύθεν, επανειλημμένως προέβαλε την αξίωσιν της δι’ ομοσπονδιακήν επί γεωγραφικής βάσεως λύσιν του κυπριακού. Την ιδίαν αξίωσιν προβάλλει και τώρα και είναι βέβαιον ότι θα προβάλη και εις οιασδήποτε μελλοντικάς συνομιλίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.
Εκ των πραγμάτων συνεπώς καλούμεθα να απαντήσωμεν κατά πόσον δεχόμεθα ή όχι την γεωγραφικήν ομοσπονδίαν. H K.E. του ΑΚΕΛ συνεζήτησε αυτό το θέμα και είναι της γνώμης, ότι θα ήτο δυνατόν να δηλώσωμεν προς την τουρκικήν πλευράν, ότι είμεθα έτοιμοι να συζητήσωμεν οιανδήποτε πρότασιν και κατ’ αρχήν να αποδεχθώμεν την συζήτησιν και της γεωγραφικής ομοσπονδίας ως μιας πιθανής λύσεως του Κυπριακού. Κατά τας διαπραγματεύσεις η Ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να προβάλη και να υποστηρίξη με σθένος και ισχυρήν επιχειρηματολογίαν την θέσιν, ότι πλέον συμφέρουσα λύσις διά την Κύπρον είναι η διοικητική ομοσπονδία. Εάν η άλλη πλευρά απορρίψη κάθε ιδέαν διά διοικητικήν ομοσπονδίαν τότε να προτείνωμεν και να υποστηρίξωμεν την ομοσπονδίαν με την μορφήν καντονίων, επιδεικνύοντες τα πλεονεκτήματα δι' όλον τον λαόν αυτής της μορφής ομοσπονδίας από την ομοσπονδίαν μιας περιοχής. Εφ’ όσον η τουρκική πλευρά θ’ απέρριπτεν ανενδότως τας απόψεις μας, εμμένουσα εις την αξίωσιν διά γεωγραφικήν ομοσπονδίαν μιας περιοχής τότε προτού προχωρήσωμεν εις την καθ’ αυτό συζήτησιν αυτής της τουρκικής αξίωσεως, θα ήτο ορθόν, από κοινού μετά της Ελλάδος, να μελετήσωμεν την αξιοποίησιν του διεθνούς παράγοντας. Εις αυτό το στάδιον ενδείκνυται να προσφύγωμεν εις το Συμβούλιού Ασφαλείας και να ζητήσωμεν την ουσιαστικήν παρέμβασιν του διά διαιτησίας ή άλλως πως. Παραλλήλως, διά καταλλήλων ενεργειών και διαβημάτων μας, πρέπει να κινητοποιήσωμεν τον διεθνή παράγοντα και ιδιαιτέρως τας φιλικάς προς την υπόθεσιν μας χώρας - μεταξύ των οποίων πρωτεύουσαν θέσιν κατέχει η Σοβιετική Ένωσις - δι’ αλληλεγγύην και συμπαράστασιν. Διά την αξιοποίησιν αυτού του παράγοντας θα ήτο σκόπιμος και άκρως εξυπηρετική μία επίσκεψις εις την Σοβιετικήν Ένωσιν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας διά συνομιλίας μετά των ηγετών της Ε.Σ.Σ.Δ.
Εφ’ όσον θα έχωμεν εκπληρώσει αυτό το καθήκον και αφού εξαντλήσωμεν όλα τα περιθώρια αγώνος, να σταθμίσωμεν εις μίαν νέαν σύσκεψιν κορυφής, όλα τα δεδομένα ως θα διαμορφωθούν κατόπιν της παρεμβάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας και της κινητοποιήσεως του διεθνούς παραγόντος και να καθορίσωμεν αναλόγως την θέσιν μας.”

Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρκος Μεταξοπουλος είπε...

χαιρετιζω τον συναγωνιστη ANEF_Oriwn