Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Ανάρτηση 41/2009 (έκτακτη, επίκαιρη, σύντομη, ΔΗΚΟϊκή, παζαρλίτικη τζιαι ΟΜΟΝΟΙΆτικη) – Δύο (αφελείς) απορίες ενός ιθαγενούς (τζιαι ΟΜΟΝΟΙΆτη)!

[Παρ’ όλο που η συζήτηση στο προηγούμενο post δεν ολοκληρώθηκε (αν και περιορισμένης έκτασης, έχω υποσχεθεί πως θα σχολιάσω κάποια ζητήματα που έχουν θίγει – και είναι στις προθέσεις μου να το κάνω καθώς συνήθως δεν αφήνω εκκρεμότητες), εν τούτοις (ή μπορεί και εν Τούτιτς), θέλω εκτάκτως (με νέα ανάρτηση) μου να υποβάλω δύο ερωτήματα, που ταλανίζουν το ταλαίπωρο το μυαλό τις τελευταίες 1-2 μέρες, τζιαι με κάμνουν να δκιαολίζομαι – διαλογίζομαι!]

1. Πρώτον, εκατάλαβεν Κανένας (για να πει τζιαι σε ΜΕΝΑ τον αχάπαρο), γιατί τελικά αγκρίστηκε τζιαι πικκαρίστηκε το ΔΗΚΟ (με τον Πρόεδρο και κατ’ επέκταση τζιαι με το ΑΚΕΛ) τζιαι εν ήθελε ούτε Προεδρίες, ούτε τζιαι αντιπροεδρίες για τους ημικρατικούς; Αφού εν ήταν για τη Προεδρία του ΚΟΤ (πετυχημένος ο χτεσινός τίτλος του “Πολίτη” για το θέμα “Put the KOT down”) ή γενικότερα για τον αριθμό των Προεδριών που θα δίνονταν στο ΔΗΚΟ, το παναΰριν, αλλά για “λόγους αρχής” (όπως πλειστάκις είπαν), μπορεί κάποιος να εξηγήσει τζιαι σε ΜΕΝΑΝ ποιοι ήταν/είναι τούτοι οι “λόγοι αρχής” (έτσι απλώς για ενημέρωση, διλαδίς); Κάτι ψιθύρισαν για έλλειψη σεβασμού και ικανοποιητικής προηγούμενης συζήτησης (για να “πείσουν”/πιέσουν τον Πρόεδρο για περισσότερα;).

2. Δεύτερον, λαλείτε ο νέος προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ο Όξινος, sorry ο Λεμονής, να μεν ι-ξέρει ότι δικαιούμαστεν τζιαι στην Κύπρο τρεις αλλαγές σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα; Τζιαι ότι τούτες οι αλλαγές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή κι όχι στα τελευταία 15 λεπτά του ματς; [Τόσο την Πέμπτη το βράδυ στο ματς με τη Βασλούι, όσο και στο δεύτερο ματς με την ομάδα από τα νησιά Φαρόε, ΜΟΝΟ δύο αλλαγές έκαμε!]. Άραγε να νομίζει ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια μόνο δυο αλλαγές δικαιούμαστεν; Επειδή εν τζιαι πιστέφκω να δκιαβάζει το blog ΜΟΥ, θα παρακαλούσα κάποιον που τον γνωρίζει προσωπικά και έχει και το θάρρος του να τον πληροφορήσει σχετικά – ότι δικαιούται ΤΖΙΑΙ η ΟΜΟΝΟΙΑ τρεις (3) αλλαγές!!! [Ναι μεν λαλουμεν ότι ΜΑΣ αδικούν - τζιαι έτσι γίνεται κάποτε - αλλά εν τζιαι απαγορευεται να καμει ο προπονητης μας 3 αλλαγές!]

Καλό Αύγουστο και Καλές Διακοπές!!!
[Πάντως εγώ εδώ θα είμαι].

Anef_Oriwn
Σάββατο 1/8/2009

3 σχόλια:

Μιχάλης είπε...

Νομίζω ότι εσείς οι καλοθελητές αδικείτε το ΔΗΚΟ.

Το ΔΗΚΟ αντέδρασε για ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ λόγους ΑΡΧΗΣ.

Δεν είναι για τις θέσεις.
Δεν τους ενδιαφέρουν οι θέσεις.

Γι αυτό εκακοφανιστήκαν που δεν τους εδώσαν όσες εθέλαν.

Οι θέσεις αρχής δεν έχουν να κάνουν με τις θέσεις αλλά με θέσεις αρχής (είπαμε).
Ποιες εν τούτες μεν γυρεφκεις.

Θέσεις αρχής στο κυπριακό;
Ο Φωτίου εχτές ελάλεν ότι στηρίζουν τον πρόεδρο.

Εσωτερική διακυβέρνηση; Ο Φωτίου ελάλεν ότι δεν έχουν σοβαρές ενστάσεις.

Αν βγάλει κάποιος άκρη ας μας το πει.

MARINOS είπε...

Και νομίζω πως το ΔΗΚΟ ήδη άρχισε να προγραμματίζει την έξοδο του από τη συνεργασία.

Εαν όντως το κόμμα έχει διαφορές με τον πρόεδρο σε πιο σοβαρά θέματα, οι ημικρατικοί ήταν μια απλή αφορμή. Δεν είναι όμως και η ιδανική ευκαιρία για έξοδο από την κυβέρνηση.

Και εαν όντως ο πρόεδρος δεν είναι ευχαριστημένος από τη στήριξη του ΔΗΚΟ, τότε επίσης οι ημικρατικοί ήταν μια αφορμή να τους το δείξει.

Επιμένει, όμως, να αφήνει το μπαλάκι στο ΔΗΚΟ για το πόσο και εαν επιθυμεί να συνεχιστει η συνεργασία τους...

Μιχάλης είπε...

@ MARINOS

Δεν είναι εύκολο να γίνει έξοδος του ΔΗΚΟ από τη συνεργασία.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό που έγινε με τους ημικρατικούς ήταν μια δοκιμή αντοχών και από τις δύο πλευρές.

Και ήταν δοκιμή με βάση τα όσα θα έρθουν εντός των επόμενων μηνών.

Είναι γεγονός ότι το μπαλάκι βρίσκεται στα πόδια του ΔΗΚΟ.

Υπάρχει παρασκήνιο από κάποιους το οποίο θα βγει στην επιφάνεια σύντομα.
Γι αυτό ας αναμένουμε στο ακουστικό. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον.