Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Ανάρτηση 1/2009 (αντιεθνικιστική κι αντιφασιστική) – Φαινόμενα εθνικιστικής και φασιστικής συμπεριφοράς στην Κύπρο του σήμερα!

Εδώ και κάμποσες μέρες (από τις αρχές της νέας χρονιάς) το Blog έχει πέσει σε (χειμερία) νάρκη. Το μεν πνεύμα του Blogοδεσπότη πρόθυμο (σκέψεις και ιδέες έχει πολλές για γράψιμο κειμένων για ανάρτηση, και μάλιστα πάνω σε ποικίλα, τρέχοντα και μη, ζητήματα), αλλά ο “άτιμος” ο χρόνος περιορισμένος! Πόσα να προλάβει μια ψυχή κι ένα μυαλό!
Για την ώρα και για να επαναδραστηριοποιήσω και το Blog (και για να μην μας φύγουν και οι λίγοι αναγνώστες που συχνάζουν που και που κι από τα μέρη μας), θα προχωρήσω δια της μεθόδου της κοπτοραπτικής (του copy-paste) να αναρτήσω ένα κείμενο του Κώστα Κωνσταντίνου (από το σημερινό “Πολίτη”) και την πρώτη παράγραφο από ένα άρθρο του Λάζαρου Μαύρου από τη σημερινή “Σημερινή”, τα οποία έχουν σχέση με κάποια (ιλαροτραγικά αλλά και άκρως ανησυχητικά) γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Το πρώτο κείμενο (του Κ.Κ.) αναφέρεται στες φασιστικές επιθέσεις οπαδών του ΑΠΟΕΛ εναντίον τουρκοκυπρίων και επεξηγεί ότι τα γεγονότα ΔΕΝ είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία ... Το απόσπασμα από άρθρο του Λ.Μ. δείχνει πως η επιλεκτική παρουσίαση ιστορικών γεγονότων, χωρίς μάλιστα τούτα να αναλύονται σφαιρικά και η απουσία σφαιρικής ανάλυσης τους, οδηγούν σε εθνικιστικές εξάρσεις και υστερίες. Τέτοια φαινόμενα εθνικιστικού παραληρήματος παρατηρούνται (ξανά) τις τελευταίες μέρες σε διάφορους (γνωστούς) πολιτικούς, ιεράρχες και καθηγητάδες, με αφορμή (τούτη φορά) το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου! Όμως τώρα είχαμε και έντονες προκλήσεις και φασιστικές επιθέσεις με επικίνδυνες μάλιστα προεκτάσεις ...


1. Ξυπνήσατε; Αργήσατε...! 

(του Κώστα Κωνσταντίνου από τον “Πολίτη”, 20/01/2009)
(Link:
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=847934&-V=archivecolumns).

· Κάντε μια βόλτα στη Λευκωσία και τα προάστιά της και διαβάστε τα συνθήματα στους τοίχους. Παντού, όπου υπάρχουν συνθήματα του ΑΠΟΕΛ θα δείτε είτε το σήμα του "Στόχου" - σήμα κατατεθέν πια της ελλαδικής ακροδεξιάς, είτε σβάστικες (κανονικές ή μεταλλαγμένες στο στυλ "αν με πιάσουν να κάνω κανονικές, θα θυμώσει ο παπάς μου και δεν θα μου αγοράσει το i-Phone"), είτε συνθήματα για την ΕΟΚΑ Β' και διάφορα άλλα εμετικά, γελοία και ανιστόρητα. Οι πλείστοι από αυτούς που τα γράφουν είναι παιδιά. Δεκατεσσάρων, δεκαπέντε, δεκαέξι χρονών, προερχόμενα κυρίως από τις Α/Β/Γ1 κατηγορίες του πληθυσμού, δηλαδή, από επαγγελματίες, μορφωμένους και κυρίως ευκατάστατους αστούς.


· Εδώ και κάποια χρόνια, οι κερκίδες του ΑΠΟΕΛ έγιναν το Ελντοράντο της εγχώριας αλλά και της εισαχθείσας από την Αθήνα ακροδεξιάς, η οποία μεθοδικά στρατολογούσε και στρατολογεί τέτοια βαρεμένα παιδάκια, γαλουχώντας τα, λέει, με τα "ιδανικά" του... ΑΠΟΕΛισμού (ήμαρτον Πλάστη μου): Ένα κράμα χουλιγκανισμού, βυζαντινών εμβλημάτων και αυτοκρατορικών φαντασιώσεων, τζάμπα μαγκιάς (αυθεντικό γνώρισμα εμάς των Λευκωσιατών, αυξανόμενο αναλόγως του οικογενειακού εισοδήματος), απύθμενης ανοησίας, εθνικισμού, ρατσισμού πρώτου επιπέδου και μιας επιλεκτικής "ιστορικής" θεώρησης από την οποία προκύπτει η βεβαιότητα ότι τούς κλήρωσε να γεννηθούν στη μοναδική σόι φυλή του πλανήτη. Την ώρα που αυτός, ο πλανήτης δηλαδή, κατοικείται από κατώτερα όντα. Ασχέτως εάν συγκρινόμενοι με πολλά από αυτά, εμείς, οι "απόγονοι των Αχαιών" μοιάζουμε με φυλή χαμένη στα βάθη της Αφρικής. Ας είναι.


· Το θέμα είναι πως για όλα αυτά τα παιδάκια ο... ΑΠΟΕΛισμός είναι, εδώ και καιρό, μια συνταγή φοβερή. Εξ ου και η επιτυχία της. Και πώς να μην είναι; Εκεί που πήγαιναν να κατανοήσουν ότι γεννήθηκαν σε κλασικές οικογένειες νεόπλουτων και φλώρων Κυπραίων, εκεί όπου ήταν σίγουροι πως η μάμα και ο παπάς ποτέ δεν τους ιεραρχούσαν στις προτεραιότητές τους (τουλάχιστον όχι πριν την αισθητικό για την πρώτη και τις γκόμενες και τα αυτοκίνητα για τον δεύτερο), εκεί όπου κόντευαν να πεθάνουν από την πλήξη, εκεί λοιπόν, τα παιδάκια αυτά βρέθηκαν εν μία νυκτί Λεωνίδες! Η πατρίς, δια του... ΑΠΟΕΛισμού ο οποίος όπως λένε "είναι θρησκεία" (!...), τούς ανέθεσε τη σωτηρία της. Τούς έβαλε να φυλάνε Θερμοπύλες. Αυτές που άφησαν αφύλακτες οι υπόλοιποι ριψάσπιδες Ελληνοκύπριοι. Έτσι έγιναν σούπερ ήρωες. Όλοι υπήρξαμε παιδιά. Αν στρέψουμε πίσω τη μνήμη μας, άλλοι λίγο, άλλοι περισσότερο, θα τα καταλάβουμε όσα χρειάζεται.

· Μόνο που τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν πια. Οι πρώτες φουρνιές τουλάχιστον, διότι το κακό δεν τελειώνει. Ενηλικιώθηκαν. Και τώρα, στα είκοσι τόσα τους, δεν είναι πια παιδιά. Είναι ρατσιστές και σωβινιστές με άποψη, αφού το πρόγραμμα πλύσης του εγκεφάλου τους ολοκληρώθηκε προ πολλού και τελεσίδικα. Με απόλυτη επιτυχία. Αρκετά από αυτά τα άτομα είναι και (τα) μέλη του Πυρήνα Κύπρου της Χρυσής Αυγής ή απλώς συναγελάζονται με τα φρούτα του... κυπριακού νεοναζισμού. Όλα τα είχαμε βλέπετε. Άλλα, περιορίζονται απλώς στις ακραίες ομάδες της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ, μιας κερκίδας η οποία συν τοις άλλοις, έχει και την ιδιομορφία πως οι φανατικοί της δεν ανήκουν όλοι σε μία μόνο οργανωμένη κατάσταση χούλιγκαν όπως συμβαίνει με (όλες) τις άλλες μεγάλες ομάδες. Στον ΑΠΟΕΛ υπάρχουν και φράξιες η κάθε μία από τις οποίες διεκδικεί για λογαριασμό της τον τίτλο της πιο ακραίας και ακριβώς με αυτό το επιχείρημα δικαιολογεί και την "αυτόνομη" ύπαρξή της. Κοινό γνώρισμα όλων όμως, είναι αυτό το κράμα που λέγαμε. Το οποίο στις μεγαλύτερες ηλικίες δεν μοιάζει ούτε αθώο, όπως με τα παιδάκια που λέγαμε επίσης πριν, ούτε και αστείο.

· Εδώ και χρόνια, πολλοί προειδοποιούσαν πως τα αυγό του φιδιού είχε ανοίξει και πως κερκίδες (το έλεγαν γενικά γιατί δεν είχαν απόδειξη) είχαν γίνει χώροι εκκόλαψης ατόμων όχι μόνο με παραβατική συμπεριφορά (αυτό άλλωστε δεν είναι γνώρισμα μόνο του ΑΠΟΕΛ ή των λεγόμενων "δεξιών" σωματείων, κάθε άλλο - η περασμένη Κυριακή και μόνο το αποδεικνύει) αλλά και οργανωμένων ομάδων ακραίων ρατσιστών και σοβινιστών. Ατόμων τα οποία πέρα από τον ποδοσφαιρικό χουλιγκανισμό είναι ικανά να προκαλέσουν φοβερή ζημιά στις όποιες προσπάθειες για λύση και συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους. Αυτοί οι οποίοι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ επιτέθηκαν εναντίον ανυποψίαστων τ/κ συμπολιτών μας, ακόμη και οικογενειών, στο σοβαρότερο αλλά ΟΧΙ το πρώτο κρούσμα του είδους από τότε που άνοιξαν τα οδοφράγματα (και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Αστυνομία), αυτά λοιπόν τα στοιχεία δεν είναι απλώς χούλιγκαν, όπως κάποιοι εκ του πονηρού προσπάθησαν να μας πουν. Ούτε φυσικά και "ανεύθυνοι", όπως ένας εκ των λαμπερών αστεριών του πολιτικού μας στερεώματος, εντελώς ανερυθρίαστα ισχυρίστηκε, μήπως και χάσει το κόμμα του και ο ίδιος καμιά ακροδεξιά ψήφο από τα "καλά" προάστια της Λευκωσίας. Αυτοί που επιτέθηκαν οργανωμένα με πέτρες σε αυτοκίνητα με οικογένειες μέσα διότι ήταν... "Τούρκοι" και μόνο, είναι κακοποιά στοιχεία με πολιτική ατζέντα.

· Αυτά τα στοιχεία έχουν απόλυτη συναίσθηση των πράξεών τους, ο δε χουλιγκανισμός τους στα γήπεδα είναι απολύτως παρεμφερής. Είναι 100% πολιτικοποιημένα άτομα, ακραία και επικίνδυνα. Και κακώς δεν επεσήμανε κανείς πως αυτή τη φορά, τουλάχιστον μπροστά στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ, δείχνουν να έδρασαν προμελετημένα. Για πρώτη φορά. Αυτά λοιπόν τα στοιχεία, τώρα πια δεν είναι λίγα δυστυχώς. Είναι αρκετά. Υπεραρκετά, τουλάχιστον, για να προκαλέσουν καταστροφικές για τον τόπο ενέργειες, είτε υπάρξει λύση, είτε όχι. Αυτό άλλωστε είναι το τελευταίο και το πιο μακρινό. Σημασία έχει πως τα παιδάκια μεγάλωσαν. Ετοιμαστείτε να τα βρίσκετε πια μπροστά σας. Μπροστά μας. Τώρα πια είναι μάλλον αργά...


2. Η Τ.Μ.Τ. κι ο Υπ. Παιδείας! 

(του Λάζαρου Μαύρου από τη “Σημερινή”, 20/01/2009) (http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/112643)“Ο Τ Α Ν Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Παιδείας τής, υφιστάμενης τη 2η Τουρκοκρατία, Κύπρου, εξισώνει την τουρκική ΤΜΤ με την… «Εοκαβήτα» και το «Εθνικό Μέτωπο», δεν αποκαλύπτεται απλώς αμόρφωτος, ιστορικά και πολιτικά ακατατόπιστος και επιστημονικά ανεπαρκέστατος. Υποβιβάζει, υποτιμά και… προσβάλλει την ίδια την ΤΜΤ! Αποκαλύπτεται αδιάβαστος. Όχι απλώς για το τι ήταν, στην ουσία, η τουρκική ΤΜΤ, αλλά, πολύ περισσότερο, ποια ήταν η πολιτική του τουρκικού κράτους και μέσα από ποιον ΦΟΡΕΑ και ποιο, συγκροτημένο ενόπλως, ΟΡΓΑΝΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, άσκησε την πολιτική του στην Κύπρο. Η ΤΜΤ δεν υπήρξε μια, μεταξύ άλλων, εξτρεμιστική, τρομοκρατική, σοβινιστική κ.ο.κ. οργάνωση. Υπήρξε το ίδιο το τουρκικό κράτος. Η τουρκική στρατοκρατική εξουσία, που επιβλήθηκε βιαίως από το 1958 στην τουρκική μειονότητα, της αγγλοκρατούμενης Κύπρου και έκτοτε ασκούσε τον πλήρη και απόλυτο έλεγχο - εξουσία, επί των Τουρκοκυπρίων, μέχρι και την εισβολή του Αττίλα το 1974…”.


Σχόλια Ιστολόγου:

1. Με τον κειμενογράφο του “Πολίτη” Κώστα Κωνσταντίνου, το ύφος και το στυλ της γραφίδας του, συχνά – πυκνά διαφωνώ (βλέπετε και επικριτικό σχόλιο για τα γραφόμενα του στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση μου με θέμα τη βάρβαρη επίθεση και εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, (Link: http://aneforiwn.blogspot.com/2008/12/53-gaza-camp.html), όμως αυτή τη φορά οφείλω να πω ότι συμφωνώ με τα πλείστα απ’ όσα γράφει. Το αυγό του φιδιού έχει ήδη εκκολαφτεί! Τζι’ όπως ελάλεν τζι’ ο παππούς μου ο Κομμούνας “της κουφής πρέπει να της λιώννεις την τζιεφαλήν της ώσπου εν μιτσσιά”!


2. Οι επιθέσεις των ΑΠΟΕΛηστών ενάντια σε τουρκοκύπριους (ή έστω στα αυτοκίνητα τους τα οποία φυσικά δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους χωρίς οδηγούς) δεν αποτελούν απλώς πράξεις (μεμονωμένες) χουλιγκανισμού ή νεανικής παραβατικότητας αλλά είναι καθαρά φασιστικά κτυπήματα εναντίον ανύποπτων πολιτών με απρόβλεπτες συνέπειες και προεκτάσεις (κυρίως για τη δημιουργία συναινετικού κλίματος που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη λύση του κυπριακού).


3. Ο Λάζαρος Μαύρος μέσα από το γνωστό του ιδεολόγημα για τους (διαχρονικά) “καλούς έλληνες” και τους (πάντοτε) “κακούς τούρκους”, γίνεται (με το πιο πάνω κείμενο του) απολογητής των εξτρεμιστικών, παράνομων, ή/και φασιστικών ελληνοκυπριακών οργανώσεων όπως η ΕΟΚΑ Β΄ και το “Εθνικό Μέτωπο” (για να μην μιλήσουμε και για την Οργάνωση “Ακρίτας”). Δεν μπορεί να γίνεται συμψηφισμός μεταξύ της δράσης της ΤΜΤ και της ΕΟΚΑ Β΄ ή της Οργάνωσης “Ακρίτας”, ενώ καταφανώς η προσπάθεια να καταδειχτεί ότι η ΤΜΤ ήταν χειρότερη από την ΕΟΚΑ Β΄ είναι άτυχης. Όμως όλα αυτά έχουν σαν σκοπό την απαλλαγή της ελληνοκυπριακής (ακρο)Δεξιάς από τις ευθύνες για τα κακώς έχοντα σ’ αυτόν τον τόπο! Όμως το γεγονός είναι ότι οι ακροδεξιές εθνικιστικές οργανώσεις και στις ΔΥΟ κοινότητες, έχουν βλάψει τα μέγιστα την Κύπρο, κι ας μη ψάχνουμε ψύλλους στ’ άχυρα!

4. Η (χτεσινή) ανακοίνωση της (πλειοψηφίας) της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ χρήζει μιας πιο σχολαστικής απάντησης τόσο από την άποψη της σωστής παρουσίασης των ιστορικών γεγονότων όσο και από δεοντολογικής άποψης. Πως γίνεται μια οργάνωση που δεν έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο της Ιστορίας να νομιμοποιείται να ερμηνεύει τα ιστορικά γεγονότα όπως η ίδια νομίζει σωστό και να θεωρεί ότι οι απόψεις της αποτελούν ΤΗΝ ιστορική και ΤΗ μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ; Δεν έχουμε επιτέλους ιστορικούς σ’ αυτόν τον τόπο για να παρέμβουν;
(Πάντοτε διερωτόμουν πως και γιατί οι φιλόλογοι – κι όχι ιστορικοί - να έχουν επιλεγεί διδάσκουν στη Μέση Εκπαίδευση – μεταξύ πολλών άλλων μαθημάτων - και το μάθημα της Ιστορίας ...
Μήπως μέσα από την διδασκαλία του λόγου στόχευαν οι ειδήμονες εθνοπατέρες στη δημιουργία και ανάπτυξη ελληνικής εθνικής συνείδησης στα παιδιά των ελληνοκυπρίων;)

Anef_Oriwn
Τρίτη 20/1/2009

5. UPDATES (20/1/2009 – 8:00 μ.μ.):

5.1 Πιο πριν ξέχασα να κάνω έστω και μια μικρή αναφορά στις αυταρχικές/φασιστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες της Αστυνομίας (και δη της ΜΜΑΔ) όπως αυτές εκδηλώθηκαν και αναδείχτηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο ματς ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΑΠΟΕΛ, με το ρίξιμο καπνογόνων και δακρυγόνων στη (βόρεια) κερκίδα όπου βρίσκονταν περίπου 5000 οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ (της Θύρας 9), αλλά και δέρνοντας όπιο έβρισκαν μπροστά τους! Κι ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας δήλωσε (ατυχώς αλλά και με περισπούδαστο ύφος) ότι τα δακρυγόνα ρίχτηκαν γιατί βρισκόταν σε κίνδυνο η ζωή δυο αστυνομικών – και τέθηκε σε κίνδυνων η ζωή χιλιάδων άλλων. Μπορείτε να διανοηθείτε τι θα γινόταν αν προκαλούταν πανικός και μάλιστα με τες πόρτες εξόδου του σταδίου κλειστές;


5.2 Το επίμαχο απόσπασμα του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας για την επέτειο της ονομαστικής εορτής του πρώτου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', το οποίο προκάλεσε τόσες (αδικαιολόγητες για μας) αντιπαραθέσεις έχει ως εξής: “... Στα 17 χρόνια της προεδρίας του Μακαρίου η Κύπρος κατάφερε να ευημερήσει και να κατακτήσει τη δική της θέση στον κόσμο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Ταυτόχρονα, πέρασε μέσα από αιματηρές περιπέτειες και διακοινοτικές συγκρούσεις, τις οποίες προκάλεσαν παράνομες και εξτρεμιστικές ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές οργανώσεις, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τραγωδία του 1974, τις συνέπειες της οποίας βιώνουμε μέχρι σήμερα ....”.

5.3 Την ξεχωριστή (απαντητική) εγκύκλιο που ετοίμασε η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ δεν την έχουμε εντοπίσει ακόμα (ακούσαμε μόνο αποσπάσματα της από το ραδιόφωνο) αλλά μόλις την έχουμε θα ΣΑΣ την παρουσιάσουμε!


Anef_Oriwn
20/1/2009

15 σχόλια:

Bananistanos είπε...

Διάβασα το άρθρο του ΚΚ και συμφωνώ κι εγώ με τα περισσότερα.
Έχω μόνο ένα σχόλιο:
Τα γαλαζοκίτρινα γαιδούρια θα έκαναν τα ίδια αν περνουσε αυτοκίνητο με σημαίες της Ομόνοιας ή της ΑΕΛ. Και πάω στοιχημα ανάλογο θα συνεβαινε αν σταματούσε αυτοκίνητο με σημαίες του Αποελ έξω από το οίκημα της Ομόνοιας ή ΑΕΛ

Eva Neocleous είπε...

Τα φαινόμενα αυτά παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο καιρό.Πίσω απ΄αυτά θα πρέπει να αναζητήσει κανείς τα βαθύτερα αίτια και να προσπαθήσει να τα ερμηνεύσει.
Ως προς τις αντιδράσεις στο μήνυμα του Υπουργού Παιδείας: υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά του.Κακοί χειρισμοί ίσως.Ακόμα κι αδυναμία διαχείρισης της όξυνσης που προκλήθηκε. Από την άλλη δόθηκε αφορμή για πολιτικο-ιδεολογικές αντιπαραθέσεις αχρείαστες, κατά τη γνώμη μου, σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση χρειάζεται συναίνεση για να επικεντρωθεί στο εθνικό.
Ακούστηκαν ιστορικές ανακρίβειες, έγιναν όλοι ιστορικοί αυτές τις μέρες, τα μαθήματα πατριωτισμού δίνουν και παίρνουν.Κι η ΟΕΛΜΕΚ με επείγουσα ανακοίνωση "αποκατέστησε την αλήθεια".Ανεξάρτητα αν αυτή η ανακοίνωση "βρίθει αναληθειών", όπως είπε κι ο Μ. Δρουσιώτης.
Αυτά εν ολίγοις.

Anef_Oriwn είπε...

Bananistanε,

Τα όσα αναφέρεις (για πιθανές αντεγκλήσεις και συγκρούσεις εξωγηπεδικές – έξω από οικήματα) μεταξύ αντιπάλων οπαδών), πολύ πιθανόν να ισχύουν, αλλά έχουν να κάνουν καθαρά με χουλιγκανικές αντικοινωνικές συμπεριφορές. Όμως οι επιθέσεις ενάντια σε τουρκοκυπρίους έχουν πολιτικά και εθνικιστικά αίτια. Κι όπως γράφει και ο Κώστας Κωνσταντίνου “…Αυτά τα στοιχεία έχουν απόλυτη συναίσθηση των πράξεών τους, ο δε χουλιγκανισμός τους στα γήπεδα είναι απολύτως παρεμφερής. Είναι 100% πολιτικοποιημένα άτομα, ακραία και επικίνδυνα…”.

******
Eva Neocleous,

Θα προσπαθήσω να επανέλθω γιατί θίγεις κάποια πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα όπως π.χ. οι “πολιτικο-ιδεολογικές αντιπαραθέσεις” που προκύπτουν λόγω των (σπασμωδικών για την ώρα) κινήσεων για αλλαγές ή αναθεώρηση ή αποκατάσταση κάποιων πτυχών της Ιστορίας μας. Τελικά χωρίς σύγκρουση του νέου με τα κατεστημένα δεν θα παμε μπροστά.

Anef_Oriwn
Τρίτη 20/1/209 – 11:24 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

πρώτα από όλα το μόνο σίγουρο και ευνόητο και πασιφανές είναι ότι κάτι τέτοια δεν πρέπει να γίνονται όχι μόνο στους τουρκοκύπριους αλλά και στον υπόλοιπο όλο κόσμο. καθαρό και αδιαπραγμάτευτο.

από κει και πέρα πολύ επιφανιακή και άστοχη η ανάλυση των γεγονότων εξω από το γ.σ.π όσο αφορά τους τουρκοκύπριους.

δεν είδα να γίνεται "βαθιά" παρόμοια ανάλυση όταν στην ομονοιάτικη κερκίδα εμφανιστήκαν παραποιημένες ελληνικές σημαίες, σημαία του ψευδοκράτους, υβριστικά συνθήματα για τους έλληνες ή όταν οι ομονοιάτες έσπαζαν ότι έβρισκαν με αποκορύφωμα το πλαστικό τοίχο μπροστά από την κερκίδα τους στο παπαδόπουλος. αλλά βέβαια τότε ήταν μεμονομένα περιστατικά που κανείς δεν έφερε ευθύνη.

κοίταξε τύπε, καταδικαστέα είναι όλα...αλλά να μου λες ότι φταίει το αποελ ή η κάθε ομάδα για την έκβαση ή την εξέλιξη διαδικασιών για εξεύρεση λύσης τότε είσαι αφελής το λιγότερο.

όπως επίσης και το να εξυβρίζεις τους γονείς αυτών των παιδιών χωρίς καλά καλά να τα δεις (φλώροι γονείς με γκόμενες κλπ να χαμε να λεγαμε).

ή να καταδικάζεις ολόκληρη την κερκίδα του αποελ επειδή 2-3-4-5 άντε 10 έκαναν αυτό που έκαναν!

η λανθασμένη ανάλυση των γεγονότων απλά δεν βοηθά καθόλου παρά απλά απομακρύνει την πιθανότητα εντοπισμού του πραγματικού προβλήματος άρα και τη λύση του. χάθηκε η ουσία στο συγκεκριμένο άρθρο και αφήνει φανεί ότι... αλλού τον τρώει και αλλού κνίθεται αυτόν τον δημοσιογράφο.

υστερόγραφο: όπως επίσης υπάρχει και η πιθανότητα (πολύ, πολύ μικρή αλλά υπάρχει) να μην είναι στην κερκίδα του αποελ οι τύποι που έκαναν τις ζημιές (να μην ξερουν καν που είναι το οικημα του αποελ ή και να μην είναι καν αποελιστες!). θυμίζω απλά την διακοπή του αγώνα αποελ ανορθωσης όταν επεσε πέτρα στο γήπεδο από την κερκίδα του αποέλ ενώ όταν πιάστηκε ο τύπος ήταν ομονοιάτης. η αστυνομία ακόμα δεν διετέλεσε το έργο της αλλά κάποιοι βιάστηκαν ακόμα και να μας αναλύσουν ιστορικά και μη την κατάσταση.

υστερόγραφο 2: είμαι σίγουρη ότι από το ένα θα μπει και από το άλλο θα βγει. απλά κουράστηκα να συνδέεται το άλυτο κυπριακό ζήτημα με την κάθε ηλίθια ενέργεια του κάθε ενός αμπάλατου κυπραίου.

υστερόγραφο 3: να υποθέσω δηλαδή ότι όταν σκότωσαν οι αελίστες(ή απολλωνίστες δεν θυμάμαι) τον αποελιστα οπαδό πριν λίγα χρόνια και όταν αργότερα άνοιξαν το κεφάλι με πέτρα ενός άλλου αποελίστα ετίθετο ζήτημα συμβίωσης λεμεσιανών και λευκωσιατών;;; ή όταν εγώ η ίδια κυνδίνεψα να μου βγει το μάτι από πέτρα προερχόμενη από την αποελίστικη κερκίδα, έπρεπε να θέσω θέμα συνύπαρξης με τον άντρα μου τον αποελίστα;

τελικό συμπέρασμα: αποτρόπαια πράξη, αλλά αβίαστα συμπεράσματα που δεν καταλαμβαίνω τι ακριβώς εξυπηρετούν και πώς ακριβώς τέτοιου είδους κατά εμένα χαζές αναλύσεις βοηθούν είτε τα παιδιά αυτά να αλλάξουν μυαλά είτε τους τουρκοκυπριους να καταλάβουν ότι ειναι μεμονομένα περιστατικά.

θυμίζω ότι στο ανορθωση ιντερ και στο ανορθωση βέρντερ πάλι είδαμε τουθρκοκυπριακα αυτοκινητα εξώ που γ.σ.π αλλά τίποτε εν επάθαν. ήρταν ειδαν ωραίους αγωνες και έφυγαν ήρεμα και καλά. αυτό γιατί δεν το ανέλυσε ο παρέας ο δημοσιογράφος ώστε να εξάξει τα αντίθετα συμπεράσματα; οξά οι ανορθωσιάτες εν έχουν γονιούς φλώρους ή κατά τον τιμούρ..."φλώριες" :P ;


φιλικά (όσο μπορώ με τούτα που βλέπω και ακούω),
μια φιλαθλος.

Diasporos είπε...

Μα καλά ρε φίλε μου άνευ. Δκυό ππαραθκιών τόπος που εν η κύπρος τζιαι γίνουνται τόσα απαράδεχτα για τον 21ο αιώνα πράματα;

Επαλάβωσα.

Ούτε δακάτω στην αμερική, (το "άντρο της δεξιάς, καπιταλισμού κλπ κλπ") δέν έχουμε ποτούτα. Γι αυτό καμιά φορά δέ δέχομαι επικρίσεις για την κοινωνία δακάτω. Δέν ανέχεται ο κόσμος συμπεριφορές τούντου στύλ.

Βάλλουν τους φυλάκαν δακάτω άμαν κάμουν έκτροπα φασιστικά δημόσια τζιαι καταστροφικά.

Εσείς, γιατί δέν κάμνετε τίποτε;;;;; Πόσον ύπνον έχουν οι κυπραίοι τελικά;

Anef_Oriwn είπε...

@ Φίλαθλη Katerina,

Κατ’ αρχάς να σε καλωσορίσω στα μέρη μας κι εύχομαι να περνάς και να σε βλέπουμε πιο συχνά! (Δεν είμαστε και τόσο κακοί όσο λένε ...).

Αν και τα σχόλια σου έχουν βασικό αποδέχτη τον αρθρογράφο του “Πολίτη” Κώστα Κωνσταντίνου (στον οποίον ανήκει το χτεσινό κείμενο που ανάρτησα), θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις πάνω στα γραφόμενα σου (μια και εν πολλοίς συμφωνώ με το περιεχόμενο του κειμένου του Κ.Κ.).

Έχω την άποψη ότι ο Κώστας Κωνσταντίνου μεσ’ από το κείμενο του και με το γνωστό του περιπαιχτικό, ειρωνικό και απαξιωτικό στυλ και ύφος (το οποίο πληροφοριακά να πω ότι δεν το επικροτώ – ίσως γιατί είναι πολύ πιο ειρωνικό από το δικό μου!), αναδεικνύει τη πολιτική διάσταση των συμβάντων (των επιθέσεων και τραμπουκισμών ενάντια σε τουρκοκυπρίους και στα αυτοκίνητα τους – Σημειώστε τη σημειολογία των περιστατικών: Ο τρόπος καθορισμού του στόχου της επίθεσης, ήταν οι πινακίδες των αυτοκίνητων!). Αυτή η (πολιτική) διάσταση) αντικατοπτρίζει τις πολιτικές ευθύνες) συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης (της Δεξιάς) για τα συμβάντα. Τούτα είναι κυρίως απότοκο της διαχρονικής αντιτουρκικής προπαγάνδας (της Δεξιάς) και της καλλιέργειας εμπάθειας και μισαλλοδοξίας προς κάθε τι που έχει σχέση με τους τούρκους ή έχει (ακόμα και) προσωνύμιο τούρκικο.

Να τονίσω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ (με αριστερές καταβολές και αντιλήψεις) δεν θα επιτιθόταν ενάντια σε τουρκοκύπριους.

Μέσα από τα σχόλια σου προσπαθείς να μας πείσεις ότι οι εν λόγω τραμπουκισμοί αποτελούν απλώς (ή είναι κι αυτοί) κομμάτι ή στοιχείο του ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, της νεανικής παραβατικότητας και των κόντρων μεταξύ οπαδών αντιπάλων ομάδων (όπως στην προκειμένη περίπτωση του ΑΠΟΕΛ και της ΟΜΟΝΟΙΑΣ).
Επίσης εξισώνεις (λανθασμένα, πάντοτε κατά τη δικιά μου γνώμη) τις εν λόγω επιθέσεις με φαινόμενα (αντιποδοσφαιρικά και αντιαθλητικά) που παρατηρούνται ενίοτε και στην κερκίδα της ΘΥΡΑΣ 9 (της ΟΜΟΝΟΙΑΣ). [Καταδικαστέα φυσικά κι αυτά - όμως προσωπικά ουδέποτε κατάλαβα τι ψάχνουν να βρουν τα εθνικά σύμβολα όπως οι σημαίες – που κουβαλούν διάφοροι σούπερ πατριώτες - στα γήπεδα ... Μήπως την “κινδυνεύουσα”, κατά κάποιους, ελληνικότητα μας;].

Το τι γίνεται στις κερκίδες ή έξω από τα γήπεδα μεταξύ “αντιπάλων” οπαδών είναι ένα (κι όπως έχω ήδη πει έχει να κάνει με το χουλιγκανισμό), όμως η επίθεση εναντίον ανυποψίαστων πολιτών (επειδή, σύμφωνα με διάφορες ενδείξεις αυτοί ήταν τουρκοκύπριοι) αποτελεί μια καθαρά ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ενέργεια και ας μην την υποβαθμίζουμε (πιθανό γιατί διακείμεθα φιλικά προς το ΑΠΟΕΛ)!

Δεν μας είπες όμως, (τελικά) ποια ήταν η ουσία (κατ’ εσένα) της όλης υπόθεσης; Πως εντοπίζουμε το πραγματικό πρόβλημα και ποια η λύση του; Το ότι ο ποδοσφαιρικός φανατισμός που αναπτύσσεται στην κερκίδα των σκληροπυρηνικών ΑΠΟΕΛηστών συνυπάρχει μ’ έναν άκρατο εθνικισμό δεν αποτελεί την ουσία του προβλήματος και δεν σε προβληματιζει;

Υ.Γ.1:
Το επεισόδιο της επίθεσης εναντίον οικογένειας τουρκοκυπρίων (μέσα στ’ αυτοκίνητο τους) ΔΕΝ έγινε έξω από το Γ.Σ.Π., αλλά στο κέντρο της Λευκωσίας (στα φώτα παρά την Αστυνομία Λυκαβηττού).

Υ.Γ.2:
Δεν μας είπες ποια εν η δικιά σου η ομάδα ...

Anef_Oriwn
Τετάρτη 21/1/2009 – 3:32 μ.μ.

Anef_Oriwn είπε...

Φίλε Διάσπορε,

Δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει στην Αμερική ή πόσο έντονα και συχνά παρατηρούνται τέτοια περιστατικά, αλλά δακάτω,

Πρώτον, υπάρχει μια τάση για υποβάθμιση του προβλήματος των εθνικιστικών και φασιστικών εξάρσεων (ίσως γιατί πολιτικά θα θιχτούν κάποιοι – άσε που κάποιοι τα θεωρούν και πατριωτικό καθήκον, τα καθίκια), και
Δεύτερον, αν πιάσουν τζιαι κανέναν, βουρούν οι συγγενείς τζιαι οι κουμπάροι να τον βκάλουν έξω – “μα ίνταμ που έκαμεν σιόρ ο μιτσής”, λαλούν!!!

Anef_Oriwn
Τετάρτη 21/1/2009 – 3:40 μ.μ.

Unknown είπε...

Μία δράκα, μία χούφτα είναι αυτή η συστηματική αλητεία. Και είναι γνωστοί όσοι είναι "από πίσω".

Αν θέλανε θα τους βρίσκανε. Γιατί δεν στριμώχνουν τον επίσημο ΑΠΟΕΛ να βοηθήσει; Στην ιστοσελίδα (την επίσημη) η ομάδα δηλώνει ανοιχτά πως είναι πρόθυμη να βοηθήσει τις αρχές για να βρεθούν αυτά τα σκοτένδυτα τσουτσέκια. Και επιτέλους, ας κάνουν μία επίσημη και κανονική απόκήρυξη της σφηκοφωλιάς του "ΑΠΟΕΛΛΑΣ" και της ρυπαρής τους ιστοσελίδας. Είναι αυτή η ιστοσελίδα για την οποία είχα ζητήσει να να ελεγχθεί από τις αρχές για το ηλεκτρονικό έγκλημα και είχαν πέσει τότε όλοι οι "ευαίσθητοι" να με...φάνε, επειδή δεν κατανοούν τη διαφορά μεταξύ Blogging που πρέπει να είναι α-πό-λυ-τα ελεύθερο και μίας ιστοσελίδας ΦΟΡΕΑ που ωθεί ενεργά ή και σιωπηρά τα μέλη της σε βίαιες πράξεις κατά συγκεκριμένων κοινωνικών/πολιτικών/φυλετικών ομάδων.

Ανώνυμος είπε...

ΝΕITHER LEFT NOR LIBERAL!


Αγαπητέ Anef Oriwn: Κρίνω χρήσιμο να σε ενημερώσω, μια και είσαι στο blogroll του leftliberalsynthesis.blogspot.com,
ότι o ιδιοκτήτης του, χθες, (βλ. post 17/1/2009, σχόλιό μου 18ης Ιαν. 11.20 PM και μετά) προέβη σε μία αχαρακτήριστη ενέργεια εις βάρος του ελεύθερου διαλόγου στο Διαδίκτυο.

Ασχέτως αν στην συγκεκριμένη περίπτωση η ενέργεια αυτή υλοποιήθηκε με την απαγόρευση σε μένα δημοσίευσης σχολίων, είσαι νομίζω σε θέση να αντιληφθείς , ότι κατ’ ουσίαν είναι μία πράξη γενικώς εχθρική προς την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Ακόμα χειρότερα: Μία πράξη προληπτικής και ολοκληρωτικής λογοκρισίας που καμία σχέση δεν έχει με «φιλελευθερισμούς» και τα παρόμοια. Πολύ περισσότερο επειδή η «αιτία» της απαγόρευσης που επεκαλέσθη ο LLS, όχι μόνο είναι έωλη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά, επιπλεον την ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΛΗΡΩΣ και από αδικημένο με εμφανίζει αδικούντα! (Ίσως να το αισθάνθηκε κι ο ίδιος ο LLS αυτό και για να «επανορθώσει» με προσκάλεσε σε διάλογο σε ξεχωριστό blog! Μπορεί, ως αριστερό, να με θεωρεί κι αυτός μίασμα…).

Έκρινα απαραίτητο να σου στείλω αυτό το σχόλιο όχι για να πετύχω κάτι προσωπικά. Έτσι κι αλλιώς η παρουσία μου στο συγκεκριμένο blog ανήκει ήδη στο παρελθόν. Αλλά, για να βγάλεις πιο ολοκληρωμένα συμπεράσματα για τον «αριστεροφιλελευθερισμό», έχοντας δει και την ανάποδη όψη του…


Χαιρετώ.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Δ. Δρακονάριε,

Σε χαιρετώ!

Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι ήμουν στο blogroll του blog LEFT LIBERAL SYNTHESIS (LLS). Δικά σου γραπτά έχω δει στο blog Κόκκινη Πιπεριά, όπου μάλιστα έτυχε να μπεις και σε έντονες συζητήσεις με τον εκεί Blogοδεσπότη.
Μπορείς να μου πεις σε ποια ανάρτηση λαμβάνουν χώρα όσα αναφέρεις πιο πάνω για να τα παρακολουθήσω;

Anef_Oriwn
Πέμπτη 22/1/2009 – 9:50 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ε αφου εν σχολιαζει κανενας τον λαζαρο μαυρο [λ.μ. λλουμου] να δουμεν τζαι νακκον την λογικη του..η την κουτοπονηρκα..

ξεκινα λοιπον ο λ.μ. με προσδιορισμο της κατοχης της βορειας κυπρου σαν τουρκοκρατια..θωρεις εν αγωνισταρας τζαι ονειρευκεται δοξες το παιδιν..
ατε να δουμεν..
υστερα συενχιζει με το εμβατηριο..συρνει 3 επιθετα του υπουργου..βρισιες αλλα στον κοσμο του λλουμμου ο διαλογος ετσι γενεται..με την δαιμονοποιηση του αντιπαλου χωρις τεκμηρια, για να ελιχτει ο ομιλων..τζαι τονιζει 2 φορες οτι υπουργος εν αθκιεβαστος..
ενω ο λλουμου εν ακαδημαικος θκιεβασμενος..ασιοιλε..
να δουμε λοιπον τα τεκμηρια..

αφου ισοπεδωνει την οθωμανικη περιοδο με το σημερα [εν μεσα στες ακαδημαικες του περγαμηνες προφανως η αγνοια των ιστορικων περιοδων τζαι των χαρακτηριστικων τους] κουντα το επιχιερημα οτι το βασικο προβλημα εν η τουρκια, το τουρκικο κρατος [τζαι αρα η τμτ ενεν τοσο κακο οσον η εοκα β]..
αραγες σου ομως η τουρκια εκαμεν εισβολη στην κυπρο οταν εδημιουργηθηκεν η τμτ; εστω οταν εγιναν τα επεισοδια/συγκορυσεις του 63-64 [στα οποια συφφωνα με τον λ.μ. εφταιεν μονο η τμτ - αλοπως οι αστυνομικοι που επυροβολησαν στον ολυμπαικο τζηνην την νυχτα του δετζεβρη ηταν ε/κ πρακτορες της τμτ]...
το τουρκικο [τζαι στο βαθος τζαι στην επιφανεια του] επεμβηκεν τες 20 του ιουλη του 74..οταν ακομα τζαι στην καλυτερη περιτπωση η τμτ ηταν παρκαρισμενη στο 4% του κυπριακου εδαφους τζαι κανενας ιστορικος η μη εν την αιτια της εισβολης..αλλα ο κ. μαυρος θελει να ξιχανει προφανως οτι 5 μερες πριν εγινεν πραξικοπημα..
τουτον εντζαι ηταν θεμα να το θκιεβασει ο αγωνισταρας...ξερει το πολλα καλα..εν εβοηθησεν να γινει;..

η εισβολη εν αποτελεσμα οϊ της τμτ αλλα του πραξικοπηαμτος..
ο λ.μ. ξερει αλλα λαλει [οπως παντα] ψεματα [ουτε καν μισες αληθκιες]..
τζαι λασσει με την σοβαροφανεια του ψευτη που φωναζει για να τρομορκατησει..

ηταν οξα εν ηταν λαζαρε μαυρο το πραξικοπημα το γεγονος που επετρεψε την εισβολη; τζαι νομικιστικα διεθνως τζαι πρακτικα στρατωιτκα αφου το σχεδιον ηταν να διαλυθει η αντισταση στην βορεια κυπρο..

αλλα ακομα τζαι αν δεν ηταν η ιστορια, εσιει χαζιν το επιχειρημα του στο πως αρνειται να δει τες αναλογιες..δαμαι ο λουμου νομιζω απλα εν το καταλαβει..τζαι πιανεται στο παιχνιδι των λεξεων του
αν δεχτουμε οτι η τμτ ηταν απλα οργανο του τουρτσικου κρατους [το τουρκικο κρατος το ιδιο κλπ] τοτε η εοκα β εν ηταν οργανο της cia, η cia τζαι ο αμερικανικος ιμπεριαλισμος οι ιδιοι [στην αναλογια τμτ-τουρτσικο κρατος];
επληρωνουνταν που την cia αμεσα η εμμεσα τζαι εκαμαν την δουλεια της..
υπηρχαν διαφοροποιησεις..ατομα που εν εξεραν κλπ.. θα μπορουσε να το πει τουτον τζαι καποιος της τμτ..

η εοκα β συνεργαστηκε με ξενες υπηρεσιες τζαι οδηγησεν στην 20 ιουλιου...

οποτε τζηνον που θελει να εξαφανισει π λ.μ. εν την μνημη του πραγματικου εγκληματος σε βαρος εστω των ε/κ..
αγωνισταρας οξα ενας συφφεροντολογος που μασιεσαι να καλυψει τα ενοχες τζαι ευθυνες;
ακομα τζαι ενας που εκαμεν λαθος τζαι εβρεθηκεν στην θεση του "προδοτη" [για να το πουμε με την εθνικη γλωσσα του λ.μ.] μπορει να ζητησει συγνωμη..καποιοι εβρεθηκαν σε λαθος θεση..υστερα εκαταλαβαν..αλλοι επαρασυσρτηκαν..ηταν οι συγκυριες..αθρωπινο..
κλαδος ελαιας τζαι με την ανομβρια εν να ξερανουν τζαι οι ελιες..

αλλα μερικοι επιμενουν..να μεν αθθυμουνται ταχα μου..
γιατι προφανως προτιμουν να δωκουν την βορειαν κυπρο στην τουρκια παρα να αμφισβητηθει η οποια [ακομα τζαι η επιπλαστη δημοσιογραφικη] εξουσια τους..οπως πριν το 74 οταν εκαμναν οτι εν ακουαν τες προειδοποιησεις για εισβολη ..θωρεις τα γερημα εξιχαναν τον αουστο του 64,ιντα πραμαν τουτα τα πλασματα..να καμνουν οτι αθθυμουνται αιωνες πριν τζαι να εχουν αμνησια φιλε μου για πριν μερικα χρονια..εθνικοφρων συνδρομο αλοπως..
τοτε εθελαν εξουσια τζαι βασικα η θεση ηταν ας εν τζαι το σχεδιο ατσεσον..να δωκουν στην τουρκιαν ενα κομματι, να προσαρτηθει το νοτιο κομματι στο ελληνικο κρατος τζαι να τους διορισει η χουντα νομαρχες..
δουλοπρεπεια; συφφεροντολογισμος;

εν ηταν μια φυλλαδα του γριβα που αθθυμηθηκε τες εκδοχες του σχεδιου ατσεσον τοτε τον τζαιρον της εοκα β;..εν να την εθκειβαζεν ο λαζαρος τοτε..εκαταλαβαινεν εν ενι;
οξα ουτε τοτε ουτε τωρα καταλαβει;

ο περαστικος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Anef Oriwn,


Από το πρώτο μου ενημερωτικό σχόλιο είχα φροντίσει να σου δώσω τα στοιχεία, ώστε, αν σε ενδιαφέρει, να μορφώσεις προσωπική άποψη. (Διαφορετικά θα μπορούσα να θεωρηθώ συκοφάντης!). Θα το διάβασες λίγο βιαστικά ίσως και σου διέφυγε. Κανένα πρόβλημα!

Επαναλαμβάνω: Θα μπεις leftliberalsynthesis.blogspot.com. Θα πας στην ανάρτηση της 17ης Ιανουαρίου 2009. Αναφέρεται σε ένα βιβλίο του Μ.Διόγου. (Σατανική σύμπτωση; Μη βιάζεσαι! Η επόμενη είναι σατανική, αλλά δεν στην μαρτυράω!) Διάβασε το σχόλιό μου για την ανάρτηση (18 Ιαν. 11.20 PM) και τον διάλογο που ακολουθεί! Καλή ανάγνωση. Και καλή διασκέδαση!


Χαιρετώ και ευχαριστώ για το σχόλιό σου και το ενδιαφέρον σου για την περίπτωση.

Anef_Oriwn είπε...

Αγαπητέ Δ. Δρακονάριε,

Αν και αυτά που θέτεις είναι εκτός του θέματος της ανάρτησης και της συζήτησης, θα πω ακόμα λίγα λόγια μετά που μπήκα και στο επίμαχο post στο blog Left Liberal Synthesis και διάβασα και τα σχόλια.

1. Κατ’ αρχάς να πω ότι η αντιπαράθεση σου με τον ΚοκκινοΠίπερο και με το διαχειριστή το LLS έχει πάρει μια άκρως προσωπική διάσταση που δεν θα ήταν σωστό από μέρους μου να εκφράσω απόψεις. Θα ήταν και άκομψο αλλά και κατινίστικο.

2. Στο blog LLS δεν έχω κάνει παρεμβάσεις (μέχρι τώρα). Εξ όσων θυμάμαι είχα σχολιάσει (θετικά) με παρέμβαση στο blog “Κόκκινη Πιπεριά” μια ανάρτηση του LLS που είχε σχέση με το ΚΚΕ και τον Στάλιν. Από καιρού εις καιρό όμως κάνω παρεμβάσεις στο blog “Κόκκινη Πιπεριά” κυρίως για θέματα που αφορούν την Κύπρο που λόγω της αντιπολιτευτικής (προς την πολιτική του blog) τους χροιάς συνήθως προκαλούν τριβές, εντάσεις και ενστάσεις!

3. Οι πλείστοι από ΜΑΣ τους αριστερούς, αριστερίζοντες, σοσιαλίζοντες, κομμουνιστίζοντες και λοιπούς τέτοιους (είτε δογματικούς είτε φιλελευθέρους – liberals) διατηρούμε και διαχειριζόμαστε blogs και ενδιατρίβουμε στην blogόσφαιρα έχουμε τις λόξες, τις βίδες και τους δογματισμούς μας και συνήθως ακολουθούμε (στα blogs μας) την Αρχιμήδεια αρχή που λαλεί “μη μου τους κύκλους ταράττετε” (δεν δεχόμαστε αμφισβητήσεις)!!!

4. Επειδή παρακολουθώντας παλαιότερα (στην “Κόκκινη Πιπεριά” κάποια από τα γραφόμενα σου έχω διαπιστώσει ότι προσεγγίζεις πολλά ζητήματα τεκμηριωμένα θα σου εισηγούμουν να προχωρούσες να κάνεις δικό σου blog!

Καλή συνεχεία και καλό σαββατοκύριακο!

Anef_Oriwn
Σάββατο 24/1/2009 – 8:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Anef Oriwn,


Το σχόλιό μου (εννοώ το πρώτο-πρώτο) είχε σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωσή σου. Επ' ουδενί λόγω αποσκοπούσε να σε εμπλέξει στην διαμάχη ή να αποσπάσει λόγο συνηγορίας. Το διευκρινίζω αυτό για να μην παρεξηγηθώ. Όπως διεπίστωσα εκ των υστέρων, η πλειοψηφία των παραληπτών περεξήγησε τα λόγια μου και σχημάτισε την εντύπωση ότι επιζητούσα συμμάχους. Έτσι αναγκάστηκα να αποσαφηνίζω ρητώς την πρόθεσή μου στα απαντητικά σχόλια, αντί να έχω φροντίσει να ...μαγειρέψω πριν πεινάσω! Ας είναι, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Για τα ενδιαφέροντα που θίγεις στο σχόλιό σου, επιφυλλάσσομαι! Δεν θέλω να ξεκινήσουμε κουβέντα με αυτήν την θλιβερή - πάντα κατά την δική μου άποψη, εννοείται - αφορμή. Θα το κάνουμε με θέμα συζήτησης κάποια δική σου ανάρτηση χωρίς αλλότριο "ερέθισμα". Απλώς μία διευκρίνιση: Σε διαβεβαιώνω ότι ΤΙΠΟΤΑ προσωπικό δεν υπάρχει στην αντιπαράθεσή μου με LLS και Κόκκινη Πιπεριά. Η αντίθεσή μου με τον πρώτο έχει σαν βάση την άποψή ότι ο "αριστεροφιλελευθερισμός" είναι "θεωρία" αντίπαλη της Αριστεράς και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με τον δεύτερο, η αντίθεση οφείλεται στην άποψη, ότι είναι ένας αριστερός, ο οποίος, λόγω χαμηλής πολιτικοϊδεολογικής συγκρότησης, βλάπτει την Αριστερά σε πολλές περιπτώσεις που παίρνει τον λόγο. Πέραν αυτού ουδέν το προσωπικό. Διευκρινίζω (ο παθός, μαθός!): Αυτά είναι δικές μου απόψεις και τίποτα δεν σε υποχρεώνει να τις ασπαστείς ή έστω και να τοποθετηθείς πάνω σε αυτές!

Τέλος, για την προτροπή σου περί blog: Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ για την λανθάνουσα εκτίμηση (όχι υποχρεωτικά συμφωνία βέβαια) προς τις απόψεις μου. Κατά δεύτερον: Εδώ και πολλούς μήνες προσπαθώ να "συμμαζέψω" μία ομάδα από "αδελφές ψυχές" για κάτι ομαδικό. (Πιστεύω ότι ένα προσωπικό πολιτικό blog έχει περιορισμένες δυνατότητες παρέμβασης σ' αυτό το άθλιο πολιτικό τοπίο της Ελλάδας). Όλο και μου ξελιστράνε... Αλλά όλο και τους στριμώχνω και πιό πολύ!...

Όταν τους "βάλω στο χέρι", θα είσαι από τους πρώτους που θα ενημερωθείς!


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.




Υ.Γ. Τους αντιπολιτευτικούς σου λόγους στο blog της Κόκκινης Πιπεριάς τους έχω παρακολουθήσει "ζωντανά"! Έχεις όμως καιρό νομίζω να λάβεις τον λόγο...

Anef_Oriwn είπε...

Ανώνυμε Περαστικέ,

Επανέρχομαι σ’ αυτά που λαλείς σε σχέση με τα γραφόμενα του Λλου Μμου (Λάζαρου Μαύρου) για να αναφέρω ότι εκτός από αυτόν, υπάρχουν κι άλλοι (κονδυλοφόροι και μη) που κινούνται μέσα στα ίδια πλαίσια καταβάλλοντας το άπαξ των δυνάμεων τους να μην αλλάξει ούτε ΝΙ από την κατεστημένη και επιβεβλημένη (από την νικήτρια Δεξιά Παράταξη) Κυπριακή Ιστορία, (π.χ. Σάββας Ιακωβίδης, Άριστος Μιχαηλίδης κι άλλοι), επισείοντας συνεχώς τον μπαμπούλα της ούτω καλούμενης “παραχάραξης της Ιστορίας”!!!

Το άκρον άωτο όμως αυτής της αυτιστικής κατάστασης αποτελεί το κονκλάβιο των Συνδέσμων Αγωνιστών που λειτουργούν αξιωματικά ως οι ΜΟΝΟΙ που δικαιούνται να ερμηνεύουν την σύγχρονη κυπριακή ιστορία (επιμένοντας φυσικά στα δικά τους στερεότυπα και εμμονές) και εισάγοντας εσχάτως και νέα ήθη – απαλλάσσουν την ΕΟΚΑΒ΄ από τις ευθύνες και τη συμμετοχή της για το πραξικόπημα της 15ης του Ιούλη του 1974)!!! [Τώρα μας προέκυψε και το κονκλάβιο της ΟΕΛΜΕΚ]!

Πάντως ο Λάζαρος άλλαξε εσχάτως τροπάρι αναφορικά με τη στάση του ΑΚΕΛ για τις διακοινοτικές συγκρούσεις του 1963-64. Ενώ μέχρι τώρα, παρουσιάζοντας μέσα από την καθημερινή στήλη του στην εφημερίδα “Σημερινή” (όπου βάλλει συνεχώς κατά παντός ΑΚΕΛοφανούς στόχου), αποσπάσματα από την “Χαραυγή” της περιόδου των διακοινοτικών ταραχών (1963-64), προσπαθούσε να πείσει ότι εφ’ όσο η εφημερίδα της Αριστεράς δεν έγραψε τότε ΤΙΠΟΤΑ για δολοφονίες και σφαγές αμάχων τουρκοκυπρίων (από ελληνοκύπριους εξτρεμιστές) τούτες ΔΕΝ έγιναν! Σήμερα όμως (και μετά τη συνέντευξη Κατσιαούνη που δημοσιεύτηκε στην “Χαραυγή” την Κυριακή και χτες Δευτέρα – ο οποίος μίλησε για ομαδικούς τάφους και δολοφονίες για εκείνη την περίοδο) μας τα λέει αλλιώς: Κατηγορεί την Αριστερά ότι τόσα χρόνια ΔΕΝ μιλούσε γι’ αυτές τες σφαγές. (Πέραν του ότι τούτο δεν το τεκμηριώνει του έχει γίνει έμμονη ιδέα η συνεχής επίκριση της Αριστεράς γενικότερα)!!!

Anef_Oriwn
Τρίτη 27/1/2009 – 9:25 μ.μ.