Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Ανάρτηση 52η (γιορταστική και ευχετήρια) - Χρόνια Πολλά τζιαι Καλά!!!

Αγαπητές φίλες και φίλοι (συν-bloggers και επισκέπτες),

Σας χαιρετώ!

Σ’ Όλους ΕΣΑΣ, που συνηθίζετε αν περνάτε απ’ εδώ (τακτικά ή αραιά και που), αλλά και για όσους περαστικούς είδαν φως και μπήκαν στο Απάχικο Μου, Πολλές Ευχές για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ τζιαι ΚΑΛΑ!!!

Κι ότι Καλύτερο για τον Πάσα Ένα και γι’ Αυτούς που Αγαπάτε!!!

Πρώτα απ’ όλα ΕΙΡΗΝΗ σ’ όλο τον Κόσμο (και στην Κύπρο και στους κατοίκους της – ελληνοκύπριους, τουρκοκύπριους, αρμένηδες, λατίνους, μαρωνίτες, μετανάστες, οικονομικούς και πολιτικούς πρόσφυγες) και φυσικά ΥΓΕΙΑ (και στο Σώμα, και στο Πνεύμα τζιαι στην Πούγκα), αλλά και μπόλικη ΑΓΑΠΗ!!! ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΤΕ ΓΙΑΤΊ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!

Σίγουρα οι ευχές εκφράζουν ενδόμυχες επιθυμίες και συχνά αποτελούν ευσεβοποθισμούς και μια διάθεση (μεταφυσική) για φυγή από τα δύσκολα προβλήματα της καθημερινότητα ... Παράλληλα αναδεικνύουν τα αγνά ανθρώπινα αισθήματα και την πανανθρώπινη ανάγκη να περνάμε όμορφα κι ωραία! Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα γύρω μας είναι πολύ διαφορετική.

Ο ανθρώπινος πόνος, η ανέχεια, οι δυσκολίες σε προσωπικό ή/και οικογενειακό επίπεδο είναι παντού και γύρω μας!

Αρχικά πρόθεση μου ήταν να γράψω και ν’ αναρτήσω ένα κείμενο (με ευκαιρία την εορταστική περίοδο) και να αναφερθώ στο πνεύμα των Χριστουγέννων και σε τέτοια ζητήματα ...


Να πω ότι πέραν (διάφορες καταστάσεις – όπως μια αναπάντεχη γριππούλα όπως και οι πολλές υποχρεώσεις των ημερών) όμως δεν μου απέτρεψαν να το κάνω. Και ήθελα να κάνω και μερικές εισηγήσεις για αγορές βιβλίων (ως δώρων) για τις Γιορτές, αλλά επιφυλάσσομαι για κάποια άλλη φορά.
Σήμερα, αύριο, μεθαύριο, πέραν από το συνηθισμένο φαγοπότι (με συγγενείς και φίλους) και τις επισκέψεις σε Χρίστους, Χριστίνες, Τάκηδες, Χριστούλες (μ’ όλα τα παρελκόμενα), ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο να δούμε κάποια ξεχασμένο συγγενή ή γνωστό μας, ας πούμε και δυο κουβέντες με τους μετανάστες γείτονες μας, ας πάμε και μια επίσκεψη στο γηροκομείο της κοινότητας μας. Πιστεύω ότι θα νοιώσουμε και ‘μεις οι ίδιοι πολύ καλύτερα.


Το περιβόητο πνεύμα των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται μόνο στη διακόσμηση των σπιτιών, των προθηκών των καταστημάτων, των μεγάλων πλατειών και των κεντρικών δρόμων. Πολύ περισσότερο δεν βρίσκεται στις λαχειοφόρες αγορές, στα περίτεχνα κατασκευάσματα των μαγείρων, στα πολυτελή αρώματα, στις πανάκριβες αμφιέσεις, στους πολύτιμους λίθους και στα “ευγενή “ μέταλλα. Ας Το ψάξουμε και λίγο στην προσφορά μας προς τον Συνάνθρωπο Μας!

Κλείνω με την ευχή ΟΤΙ ΠΟΘΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΘΕΤΕ (κατά το 2009), και τη προτροπή ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ (και στους δρόμους και γενικώς).

Υ.Γ.:
Πολύ ωραίες αναρτήσεις για το θέμα των γιορτών και τα μηνύματα τους θα βρείτε και στα πιο κάτω link:

1.
http://proedrikes.blogspot.com/2008/12/blog-post_24.html (Κείμενο από τον Aceras στο blog “Οικογενιακόν Κέντρον Η Νέα Κύπρος”).

2.
http://mihalismihail.blogspot.com/2008/12/blog-post_22.html (από τον Μιχάλη Μιχαήλ στο “Παντός Καιρού” για τις ιστορικές καταβολές του εορτασμού των Χριστουγέννων).

3.
http://politispittas.blogspot.com/2008/12/merry-crisis-and-happy-new-fear.html (από τον PolitisPittas στο “Στήλη Άλατος”).

Anef_Oriwn
Πέμπτη 25/12/2008

4 σχόλια:

stalamatia είπε...

Χρόνια πολλά και καλά.

Aceras Anthropophorum είπε...

Χρόνια πολλά άνεφ. Θωρώντας το μέλλον στέλλω σου τζιαι έναν μιτσοκάμμιμαν που το παρελθόν

Eva Neocleous είπε...

Χρόνια Πολλά και δημιουργικά!
(Τα λογοτενικά βιβλία είναι από ΤΟ ΒΗΜΑ).
1.Οι αλήθειες των άλλων του Νίκου Θέμελη (εκδόσεις Κέδρος)
2.Τι θα γίνω άμα δεν μεγαλώσω της Λένας Διβάνη (εκδόσεις Καστανιώτη)
3.Κωνσταντινούπολη των ασεβών μου πόθων του Γιάννη Ξανθούλη (εκδόσεις Μεταίχμιο)
4.Η ζωή είναι αγρίως απίθανη της Μαργαρίτας Καραπάνου (εκδόσεις Ωκεανίδα)
5.Παιχνίδι χωρίς όρια του Χρήστου Σωτηρακόπουλου (εκδόσεις Τόπος)
6.Για να δει τη θάλασσα της Ευγενίας Φακίνου (εκδόσεις Καστανιώτη)
7.Το show είναι των ελλήνων του Μένη Κουμανταρέα (εκδόσεις Κέδρος)
8.Πάρε το μηδέν του Κω νσταντίνου Καμάρα (εκδόσεις Ωκεανίδα)
9.Οι αετοί πεθαίνουν ελεύθεροι του Γιώργου Πολυράκη (εκδόσεις Ψυχογιός)
10.Το τρίτο πρόσωπο του Όμηρου Αβραμίδη (εκδόσεις Ωκεανίδα)
Καλό διάβασμα για τους φίλους της Λογοτεχνίας!

Drapetis είπε...

Χρονια πολλα ανευ, σε σενα και ολους τους υπολοιπους συν-μπλογκερς.